Otroški dodatek-rojstvo drugega otroka (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

polona2 -> Otroški dodatek-rojstvo drugega otroka (2.9.2010 8:40:22)

Zdravo,
da poskusim še tu srečo, na sosednjem forumu niso preveč zgovorni :))
Kopiram vprašanjce;
Drugi otrok je rojen junija, kak mesec po rojstvu sem vložila novo vlogo za otr. dodatek in dobila odločbo, v kateri je otr. dodatek višji kot dosedaj. Na odločbi piše, da le-ta velja od 1.06.2010, jaz sem junija, julija in avgusta še dobila otr.dodatek po stari odločbi. Ali bom dobila vrnjeno razliko pri septembrskem nakazilu otr. dodatka? Novo odločbo sem dobila v drugi polovici avgusta. Če mi kdo lahko pomaga z informacijo, že vnaprej hvala!

Kerensa* -> RE: Otroški dodatek-rojstvo drugega otroka (2.9.2010 8:42:01)

IZVIRNO SPOROČILO: polona2
Na odločbi piše, da le-ta velja od 1.06.2010, jaz sem junija, julija in avgusta še dobila otr.dodatek po stari odločbi. Ali bom dobila vrnjeno razliko pri septembrskem nakazilu otr. dodatka? Novo odločbo sem dobila v drugi polovici avgusta.

Glede na to, da se novi zneski izplačil upoštevajo od prvega nakazila po vročitvi nove odločbe dalje, bi to pomenilo, da razliko za junij, julij in avgust dobiš septembra, ja. Če je ne boš, pa kar isti dan pokliči na CSD.

zmajaz -> RE: Otroški dodatek-rojstvo drugega otroka (2.9.2010 9:08:01)

Ja - seveda - razliko za nazaj dobiš pri prvem nakazilu PO prejemu nove odločbe, v tovjem primeru torej septembra.

Stran: [1]