neodzivnost dojenčka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


ziva1 -> neodzivnost dojenčka (1.9.2010 18:34:51)

Imam hčerko staro 2 in pol meseca. Skrbi me njena odzivnost oziroma navezovanje stikov. Ves čas strmi in opazuje okoli, tudi ko govorim z njo in poskušam pritegniti njeno pozornost, raje gleda stran in odvrača pogled. So tudi trenutki, ko me pogleda in se nasmeji ampak so redki (večinoma se mi nasmeji, ko sva na previjalni mizi, ko se previjava ali pa zjutraj ko se zbudi). Ko jo nosimo po rokah večino časa strmi stran, me ne pogleda, tudi če jo kličem oz. želim njeno pozornost. Vem da sliši, ker se odzove na hrup, sem prepričana da vidi, ker pogleda, samo zanimanja ne pokaže do ničesar. Če poskušam pritegniti njeno pozornost s kakšno igračo ali zvokom, se sploh ne odziva ampak se obrača stran od mene, kot da je vse drugo bolj zanimivo kot to, kar ji kažem jaz. Tudi na svoje ime se ne odzove, za to je verjetno še prehitro ali pač? Njeno vedenje me že zelo skrbi. 




*miska.mcc* -> RE: neodzivnost dojenčka (1.9.2010 19:24:47)

puncka je stara sele dobra 2 meseca.
kaj te skrbi? sele 10 tednov je na svetu. za moje pojme ji nic ne manjka. cartaj jo. ce joka, ko ji ni kaj prav, in ce se ti nasmeshne vsake toliko  ni za moje pojme popolnoma nic narobe z njo.




ZoyaEva -> RE: neodzivnost dojenčka (1.9.2010 19:43:10)

Imam prijateljico, ki je imela isti problem. S tem, da je mali skoz strmel v luč, neprižgano. Nič druga ga ni interesiralo.  Potem pa se je kar naenkrat začel odzivati in zdaj je pravi mali radovednež.  Včasih se otroci nekam zazrejo, če so zaspani, s tem želijo povedati da jih pustimo pri miru. Je pa tudi res, da je stara komaj 2,5 meseca in ne gre pričakovati od nje ne vem kakšno odzivnost. Jaz mislim, da je z njo vse v najlepšem redu. 




izgubljena_ovcka -> RE: neodzivnost dojenčka (1.9.2010 21:35:06)

Moj prvi sin je bil na prvi pogled popolnoma apatično bitje. Kaz zastrmel se je nekaj in nobena reč ga ni od tega odvrnila. Nasmehil se je zelo redko, do šestega meseca ni od sebe dal niti glaska, kaj šele, da bi grulil ali se smejal. Čeprav ni skoraj nikoli jokal, cmihal ali sitnaril je bil vedno nekako... odsoten. Zdaj je star dve leti in ga je polna hiše vriskanja, kričanja in tuljenja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Očitno otročka svet okoli njega tako fascinira, da si ga mora najprej dodobra ogledati preden podaja kakšne komentarje.

(aja, btw, moj drugi je zdaj star 5m pa se je šele pred rkatkim začel odzivati na svoje ime če ga pokličemo)




jajula -> RE: neodzivnost dojenčka (2.9.2010 8:07:39)

če te skrbi, omeni to pediatrinji, sej kmali boste imeli posvetovalnico pri 3.mesecih.




ziva1 -> RE: neodzivnost dojenčka (2.9.2010 11:26:16)

hvala za odgovore...v sebi sem nekako vedela, da preveč pričakujem od nje (preveč berem....teorija je eno praksa je drugo), vendar sem hotela slišati še vaše mnenje....




Buhteljcek -> RE: neodzivnost dojenčka (3.9.2010 21:19:01)

Tudi moja je veliko strmela v strop, kot da bi bilo nevemkaj zanimivega gor. Vseeno vprasaj pediatrinjo, da bos mirna, vendar tudi jaz mislim, da ni nic narobe.




Stran: [1]