Kerensa* -> RE: stečaj podjetja (2.9.2010 8:37:23)
|
IZVIRNO SPOROČILO: jasnika kaj pa recimo sedaj so jim v službi ponudili namesto regresa bone za Merkur, ja kaj hudiča če tam človek kupit če nima denarja, in so jim dali 1 teden za premislit ali naj sprejmejo ponudbo ali ne, kaj če zavrnejo jim morajo izplačati ostali del regresa ali kako?? Mislim, da je za plače in za vse dodatke oz. izplačila, povezana z delovnim razmerjem, predpisano, da se izplačuje v denarju (če se motim, naj me katera, prosim, popravi), tako, da je ponudba "boni namesto regresa" za mene bolj "zadnja rešilna bilka pred tožbami". Če bi bila jaz v takšnem položajo, bi se najprej pozanimala o "stanju" podjetja. Če bi podjetje, kljub stečaju (neka razlika je tudi med stečajem in prisilno poravnavo - to sem zasledila zdaj, pri Vegradu), še imelo kaj, kar se bi dalo iztožiti, potem bonov ne bi vzela. Če bi pa videla, da je uradna pot jalova, potem bi pa vzela bone (na način "bolje išta, nego ništa"), kupila v Merkurju belo tehniko in elektroniko in jo potem, kot novo in za nekoliko nižjo ceno, prodala npr. na Bolhi. Namesto npr. 1.000€ bi verjetno dobila le cca. 700€, ampak spet - bolje išta, nego ništa. Raje to, kakor pa 5 let tožarjenja po sodiščih in na koncu sodba, da mi pripada 1.000€, ampak da jih moram sama iztožiti. Pa spet 5 let na moje stroške in na koncu rezultat, da nimajo od kod vzeti, čeprav mi pripada.
|
|
|
|