Kje spijo vaši 2 mes. dojenčki? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Sanija13 -> Kje spijo vaši 2 mes. dojenčki? (1.9.2010 13:37:24)

Pozdrav,

zanima me, kje čez dan spijo vaši 2 mes. dojenčki čez dan? Moja punčka je v dnevni v zibki, vendar zelo malo spi (skoraj cel dan bedi), če pa zaspi, jo zbudi skor vsak bolj glasen zvok. Imam še 3 letnega sina in tako veste, da ni nikoli tišine...nima pa še nekega ritma za spanje, da bi jo dajala v spalnico...
Ali so vaši toliko stari dojenčki že vzpostavili spalni ritem (da npr. gre čez dan 3 x spat, pa zvečer ob cca dol uri?).

lp




Katy78 -> RE: Kje spijo vaši 2 mes. dojenčki? (1.9.2010 13:42:27)

Naš je prvi mesec spal-jedel-spal na 3 ure. Še vedeli nismo, da ga imamo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Potem pa se je malo po prvem mesecu začelo bedenje. Spal bi samo v naročju, če sem ga pa hotela odložiti v zibko, je bila pa sirena. Tako da sem ga veliko prenosila, ali pa sem se z njim skupaj ulegla v najini spalnici v taveliko posteljo in sva oba spala. Zdaj pa če imaš še 3-letnika cel dan doma, je pa to težje izvedljivo. Aja, pa zunaj v vozičku je tudi velikokrat zaspal in sem ga potem s košaro vred samo na zakonsko posteljo položila in je tam naprej spal - tudi po 3 ure. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Zibko smo imeli pa najprej pri nama v spalnici, potem pa v njegovi sobi, nikoli v dn. sobi.

Nekje okoli 3. ali 3,5. meseca pa je potem ujel rtem in je brez problema spal sam v zibki.




Katy78 -> RE: Kje spijo vaši 2 mes. dojenčki? (1.9.2010 13:44:33)

Točno določen ritem dnevnega in nočnega spanja, se pravi kdaj je šel čez dan in kdaj je šel spat zvečer, je pa vzpostavil nekeje okoli 4. ali 5. meseca.




natasarobi -> RE: Kje spijo vaši 2 mes. dojenčki? (1.9.2010 13:55:53)

Moj je sedaj star dober mesec in zadnje dni imavo težave s spanjem - če dan več ali manj prebedi ali pa spi največ uro ali uro in pol. Imamo mini posteljico-zibko in ta je čez dan kar v dnevni sobi, ponoči jo dam v spalnico.

Je pa tako kot je opisala predhodnica - če ga dam po dojenju v zibko je jok, mora zelo trdno spati preden ga položim v zibko. Tako, da ga nosim po rokah ali mi pa zaspi v naročju. Včasih se dojiva leže in nato zaspi ob meni (stran grem ko trdno spi - ne uspe vedno), včasih ga pustim spati na sedežni.




kakadoo -> RE: Kje spijo vaši 2 mes. dojenčki? (1.9.2010 14:08:27)

IZVIRNO SPOROČILO: Sanija13

Pozdrav,

zanima me, kje čez dan spijo vaši 2 mes. dojenčki čez dan?


Vedno samo v postelji.




izgubljena_ovcka -> RE: Kje spijo vaši 2 mes. dojenčki? (1.9.2010 21:21:08)

Naš je do nekje 3m spal v košku. Večrat je bil noter tudi ko je bil buden (pač tega nisem toliko nosila, ker imam doma še dveletnika) in ko se mu je spalo je pač zaspal, vsemu kravalu in hrupu navkljub. V spalnici je spal samo "opoldansko" spanje, se pravi istočasno z bratcem (edino takrat je v bajti mir) in danes pri petih mesecih se je nekako navadil na ta ritem in dopoldan ne spi več, po kosilu pa mrkne s tavelkim in potem oddrema še eno popoldansko kitico (spi pa popoldne dve uri, včasih tudi več). Ko je bil še čisto majčken mu je bilo prav malo mar kakšna galama je okrog njega, pač je zaprl oči in že ga ni bilo več. ko pa sem opazila, da ga je začel hrup motiti, ga pač uspavam v spalnici (starejšemu medtem dam kakšno delo, da mi ne skače kar naprej noter). Je pa res, da je mali dokaj neproblematičen, pri starejšemu smo imeli scene do enega leta, podnevi in ponoči...




mamsi -> RE: Kje spijo vaši 2 mes. dojenčki? (2.9.2010 11:14:52)

Najbolje je in še zdaj pri 3 mesecih spi v najini spalnici, v svoji posteljici zraven najine, podnevi in ponoči. Zunaj jo je šunder motil se je kar naprej zbujala, v dnevni imam dve večji punci in ogromno galame, tako da samo v spalnici. Ritma nima, ko je zaspana, jo položim na trebuh, dudo v usta in zaspi. Spi različno, enkrat manj drugič več.




Stran: [1]