Črpalka (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Čiračara -> Črpalka (27.7.2005 7:40:32)

Jutro!
Ko takole malo prebiram vaše nasvete kaj vzeti v porodnišnico, skoraj vsaka svetuje tudi prsno črpalko. Jaz pa mislim, da se to naknadno lahko kupi, če jo pač potrebuješ.Kaj mislite?
LP in hvala:rozica:

CUKRČEK -> Črpalka (27.7.2005 7:43:56)

JAz nisem imela črpalke, pa je nisem nič pogrešala.
Če jo boš rabila, jo boš že pol kupla, da ne boš denarja stran metala. Sicer pa tud ni panike, če kam greš....otroka ne bo pobralo, če spije adaptirano mleko namesto tvojega:)

ameli -> Črpalka (27.7.2005 7:44:44)

Jaz sem jo že kupila, čeprav se mi zdi svi.. draga:(. Ne vem pa, če jo naj vzamem zraven:zmeden2:. Torej punce, nasvet prosim:rozica:.

bobek05 -> Črpalka (27.7.2005 7:51:51)

Po moje je ne rabiš.. Od začetka itak traja pribl. 2-3 dni, da sploh kaj priteče, potem pa otročka zraven pristavljaš pa je.. Meni je precej teklo, tako da sem rabla blazinice, pa črpalke vseeno nisem vzela zraven. Blazinice pa toplo priporočam!!

Čiračara -> Črpalka (27.7.2005 7:53:29)

Bobek katere blazinice pa priporočaš?

mimica -> Črpalka (27.7.2005 7:59:14)

Jaz bi brez črpalke v bolnici verjetno eksplodirala od mleka :)-. Imela sem namreč naval mleka, moj :duda: pa je celo noč spal kot angelček, poleg tega pa je bil tudi prelen in se mu enostavno ni dalo jest. Zbujal se je na 6 ur, kar je pri navalu mleka absolutno premalo. Ko sem si izčrpala mleko, mislim, da sem se rešila, da nisme dobila mastitisa.
Jaz bi jo vsekakor vzela zraven,ker nikoli ne veš. Mogoče bo mali se rodil s CR in boš mu nosila 3 dni mleko gor ali pa bo zavračal tvojo dojko. To je dober način, da dobi tvoje mleko. Poleg tega jo boš rabila tudi doma, saj si boš lahko izbrizgala mleko, ti pa šla na luštno:)-. Jaz bi jo vsekakor vzela, mene je rešila muk.

Natasa-6 -> Črpalka (27.7.2005 8:21:26)

Jaz bi jo tudi vzela, sem morala črpati mleko s tisto v porodnišnici (ročna) in sem skoraj jokala zraven,ker boli, pa še traja... Prva stvar, ki sem jo naredila ob odhodu, je bil nakup Aventove črpalke, res je draga, a meni je bila nepogrešljiva, sem imela ful mleka in sem ga prve tri tedne črpala, drugače ne vem, kako bi bilo.

Blazince so bile pa meni najboljše Tosamine.

darjatimci -> Črpalka (27.7.2005 8:34:48)

Jaz mislim,da prav razmišljaš čira-čara,ti kar bodi pripravljena na dojenje,kako bo steklo boš pa že videla, za črpalko je še vedno čas,če jo boš sploh rabila.

Andy13 -> Črpalka (27.7.2005 8:50:26)

Se strinjam s čiračaro. Če jo bom potrebovala, si jo bom že kupila oz. ponjo poslala moža. ;) V tem trenutku pa, ko še ne vem, ali jo bom sploh potrebovala in seveda upam, da bom dojila brez problemov, pa je ne mislim kupiti. :)

tina104 -> Črpalka (27.7.2005 8:55:14)

Jaz je zaenkrat ne bom kupila, jo bom po porodu, če jo bom rabla. Za prvo silo imajo tudi v porodnišnici črpalke, ki si jih lahko sposodiš.
Če pa jo že imaš doma, pa jo lahko vzameš s sabo.

Maxica -> Črpalka (27.7.2005 8:58:22)

Jaz sem si morala v porodnišnici tretji dan začeti črpati mleko, ker je dobil :duda: zlatenico in je bil 18h pod lučko, pa so mu tako dajali moje mleko. Črpala sem si z njihovo črpalko, ki je res malo bolj groba in bolj predpotopna:zmeden:, ampak gre pa. Doma sem si potem nabavila Aventovo, ki je res zakon. Jaz sem si po vsakem podoju eno dojko čisto spraznila, tako naj bi se bolj proizvajalo mleko. Načrpano mleko sem zamrzovala, vendar ga sploh še nisem uporabila (in zgleda, da ga tudi ne bom;) ), saj sem imela ves čas mleka več kot dovolj.
Blazinice so bile meni najboljše Fixies, za enkratno uporabo.

Jessy -> Črpalka (27.7.2005 9:16:56)

Jaz imam doma črpalko od Aventa, pa vseeno še kolebam ali naj jo vzamem s sabo v porodnišnico ali ne!?!?
Sem kar optimist, da je ne bom rabila, da bo dojenje super steklo! :zmeden2:

Talči -> Črpalka (27.7.2005 9:39:33)

Jaz sem si tudi kupila črpalko. Ravno v ponedeljek. Vendar jo bom pustila doma in če jo bom potrebovala, mi jo bo moj :love: steriliziral in prinesel v bolnico. S seboj ne vem, če bi jo vlekla. Ne vem niti, kako imajo to s sterilizacijo poštimano v MB bolnici. Npr. dudo bom imela s seboj, vendar je ne bom vnaprej sterilizirala, ker ne vem, če jo bom potrebovala. Upam, da se to lahko tam kje opravi? Če ne, pa jo bo moj :love: odnesel in prinesel nazaj sterilizirano.
Vse kolegice so mi rekle, da je Aventova črpalka res zakon. Sem malo preizkusila, čeprav še ni nič priteklo, pa je res zelo enostavna in nežna. Tiste v bolnici, električne, pa so baje za se zjokat.
Blazinice so mi priporočale kar od Müllerja, so najcenejše in v redu.
LP
Talči

nanka -> Črpalka (27.7.2005 11:14:56)

Z črpalko je tako, da če imaš vdrte bradavice je dojenje skoraj nemogoče. Vem iz lastnih izkušenj. Prvič in drugič sem imela v porodnišnici zelo slabe izkušnje ( sama sem iskala po hodnikih črpalko itd...), zato sem si zdaj, ko pričakujem tretjega kupila električno črpalko in jo bom tudi odnesla s seboj. Žal se pri meni ni obnesel niti nastavek za na dojko, čeprav sem ga tudi kupila in ga nesem v porodnišnico. Kolegica, ki je rodila pred dvema mesecema je povedala, da če otrok ne pridobi dovolj na teži, te ne pustijo domov.
To so moje izkušnje.

majibee -> Črpalka (27.7.2005 11:51:20)

jez je nisem vzela, pol pa zvečer naval mleka, pa mi reče sestra , ja a nimate črpalke. sem si mogla do zjutri ven stiskat z roko, pa sam po kapljicah je šlo. mali je spal. zjutraj mi jo je prijateljica prinesla, sem rabila še ful časa, da sem jo poštekala-že vsa živčna. joške pa trde ko kamen. ko, da jez bi jo vzela, nikol ne veš, ker pol k je enkrat steklo, sem si vse ven sčrpala, je blo pa super. cukr je spet z veseljem pil, vozli so zginl. tko, da priporočam, da jo vzameš. lp maja

eva1 -> Črpalka (27.7.2005 17:16:31)

Men so jo v porodnišnici dali, ker drugače bi mi joške razneslo, s sabo jo pa nisem imela, ker nisem vedela, da je to tak naval mleka v 1h!

Stran: [1]