računalniško vprašanje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

m_m -> računalniško vprašanje (27.7.2005 2:19:18)

Mam namreč nekaj slikic naše :duda: na mobilniku, pa bi jih rada prenesla na računalnik preko IR. Kak se sploh vzpostavi?

Mam nokio 5140. A za PC rabim kaki program? Neki sem našla o wireless stvareh na nadzorni plošči...

Iskala sem že tule:

http://www.microsoft.com/slovenija/windowsxp/pro/uporaba/ir.mspx

pa tega ni na mojmu računalniku al pa vsaj ne v tem vrstnem redu :zmeden2:

k1 -> računalniško vprašanje (27.7.2005 6:03:16)

vprašaj na www.mobisux.com

če pa ne, pa si jih pošlji preko mejla, itak so sedaj slikovna sporočila enaka cena kot sms.

BigWhale -> računalniško vprašanje (27.7.2005 9:14:29)

Ce imas IR sprejemnik na racunalniku, potem lahko vzpostavis infrardeco povezavo. Sicer ne mores. Verjetno ga nimas, te stvari se ponavadi kupijo posebaj.

Poglej, ce si zraven telefona dobila kak kabel za povezavo z racunalnikom. Ce nisi, potem imajo kable za povezavo v vsaki trgovini z GSM telefonijo. Samo moras kupiti pravi kabel, ki bo ustrezen za tvoj model telefona.

Potem pa nucas se od Nokie software, ki zna delati s telefonom, Nokia PC Suite poisci na www.nokia.com, spet za tvoj model telefona.

k1 -> računalniško vprašanje (27.7.2005 12:25:11)

ej, BW vidim da obvladaš zadeve, zdaj pa meni pliz nekaj razloži. moj :love: ima sicer kar precej pojma o računalniku, ampak zadeva ne zlaufa:

nabavila sva usb kabel, s priloženim cd-jem z drajverji, davnlovdala nokia pc suite tazadnjega - vse se nainštalira, usb kabel registrira, zaustavi pa se pri vzpostavljanju povezave. kar melje in melje in melje, pa nič od tega. sma klicala prodajalca, nama je poslal drugi kabel z novim cd-jem, pa zopet ista pesem. potem sma probala drajverje z neta dol skinit, pa nisva našla, kaj nama je še za naredit??

thx za vsak info!

maš :kava: v dobrem

m_m -> računalniško vprašanje (27.7.2005 14:57:51)

BW...

IR je že vgrajen (laptop).

Kabla ala USB ni blo zraven telefona. Zato bi rada naredla to preko IR, da mi ga ne bo potrebno kupovat. Slikic je preveč, da bi jih pošiljala preko mejla.

Nokia PC Suite že mam inštalirane.

Sam File Manager je problem. Noče in noče vzpostavit povezave.

k1 -> računalniško vprašanje (27.7.2005 15:03:46)

mm tudi meni bi vse ostalo šlo, samo pri vzpostavi povezave ne gre :hudicek::hudicek::hudicek:

m_m -> računalniško vprašanje (27.7.2005 15:10:22)

k1 a pol skupi žalujema :((

k1 -> računalniško vprašanje (27.7.2005 16:29:03)

jap :((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((

BigWhale -> računalniško vprašanje (27.7.2005 16:37:13)

Hm. Stvar bi naceloma morala delat brez problemov, ce je nalozen gonilnik za IR na notesniku. Nisem se probaval tega, tako da celega postopka niti ne vem na pamet. Pa tudi Nokia suita nima tukajle, da ne morem pogledat.

lefairyon -> računalniško vprašanje (27.7.2005 18:44:57)

za uporabnike PC-suite-a...

v nastavitvah programa je potrebno nastaviti povezavo na aktivni COM port oz. če imate IR nastaviti pač na IR...
če slučajno IR ni naveden kot možnost sprobajte z vsakim od navedenih COM portov...ne pozabite aktivirati povezavo na mobilnem telefonu ki je načeloma v podmeniju menija POVEZLJIVOST oz. CONNECTIONS...in ravno tako določite tip povezave v primeru če je le teh več...težava se lahko pojavi če so vaši telefončki opremljeni z BLUETOOTH tehnologijo, v tem primeru bo potrebno v tehnično trgovino po vmesnik...

na kratko še o samemu IR-ju

ko se IR naprava namesti ( inštalira ) se načeloma pojavi v spodnjem desnem kotu vašega monitorja. za povezavo ni potrebno namestiti nobene programske opreme saj so windows XP z servisnim paketom 2 opremljeni z IR omrežjem. le-to se aktivira tako da na mobitelu aktiv irate IR povezavo in telefon postavite na cca. 15-20 cm od vaše IR napravice priključene na računalniku...po prb. 30 sekundah se mora vaš telefon pojaviti na namizju v obliki ikone podobne ikoni MOJ RAČUNALNIK...

ne pozabite usmeriti IR napravi natančno eno proti drugi ( običajno črn pokrovček )...

pozdravčki od mojega :love:...to je njegov diktat...:)

lp, nadi

m_m -> računalniško vprašanje (27.7.2005 20:19:30)

k1 a tep je ratal?

Men izpiše kter telefon je in model sam ono je pa kar isto: not connected. Kuk ni konektano, če pa zazna telefon! Ma js se ne grem več. Tu mač za mene. Bo treba koga najdet, ki bo to rešu na licu mesta.

Hala vsem, ki ste se trudli z mano.

k1 -> računalniško vprašanje (28.7.2005 5:54:21)

sem šele zdaj vidla odgovore... bo treba probat... te nastavljivosti - jih je cel kup... sploh nisem vedela, da je kaj takega v telefonu.

ko bo uspeh ali pa neuspeh, javim!

pa vseeno za pomoč :angel:

Stran: [1]