praznovanje roj.dne v vrtcu (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

m@j@ -> praznovanje roj.dne v vrtcu (31.8.2010 21:42:13)

Pa še eno vprašanje vzgojiteljice....

Zanima me, kako v vaših vrtcih otroci praznujejo roj. dni? Imate klasiko - torta, pesmica, risanje risbic...ali kaj drugače.

Vesela bom odgovorov staršev in vzgojiteljic.

Hvala,
Maja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (31.8.2010 21:48:26)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

mamamajča -> RE: praznovanje roj.dne v vrtcu (31.8.2010 22:01:47)

Odvisno od samega vrtca.
Tudi pri nas neke hrane ne nosimo.

Prinese pa slavljenec lahko klobučke, balončke, če hočeš tudi praznične lončke....

Ta dan je otrok, ki praznuje, v središču pozornosti, naši so bili balončki, pa so mojemu sinu pripravili knjižico v obliki balona. Vsak mu je narisal nekaj na list, ki sta ga vzg. že prej izrezljali v onliki balona, nato pa vse risbice speli v nekakšno knjižico. In majhno presenečenje sta pripravili.

Tako pri nas.... Spet drugi vrtci pa imajo dogovor, da se kaj prinese...

RAKICA2007 -> RE: praznovanje roj.dne v vrtcu (1.9.2010 6:31:27)

pri nas je tako;
prineseš lahko karkoli, ampak mora biti kupljeno z deklaracijo...smo se pa na sestanku dogovorili (oz. sta vzgojiteljica in pomočnica) prosili, da naj prinesemo raje kaj slanega kot sladkega...

nobenih kupljenih tort, doma narejenih stvari in nobenih stvari...

mi smo junija, ko je frkolinka praznovala prinesli v vrtec male sokce v tetrapaku (pribl. za vsakega 2), suho sadje in prestice.

Je pa ta dan prav poseben za otroka, saj je takrat otrok kralj/kraljica in dobi majčkeno več pozornosti kot nasploh...

tt79 -> RE: praznovanje roj.dne v vrtcu (1.9.2010 6:42:55)

Pri nas je samo sadje in sokovi!!! Starši pa lahko prinesejo še kaj, da je igralnica bolj slavnostna...prtičke, balončke, krožničke. Poudarek je na slavljencu in njegovih željah, saj se že dan prej z njim dogovorimo, kakšna naj bo tema njegovega RD...če si zaželi npr. metuljčke, mu otroci narišejo/izrežejo metuljčke in z njimi okrasimo igralnico...čez celo dopoldne je veliko plesa, petja in seveda igric, ki jih predlaga slavljenec!

K_a_t_i -> RE: praznovanje roj.dne v vrtcu (1.9.2010 8:10:10)

Naša vzgojiteljica je bolj življenjska - prinesemo nekaj, kar ima slavljenec rad - nosi se različno - od čokoladic, lizik, smokijev, prestic, pičkotov... pa kak sok zraven. Za zabavo pa kako piščalko, klobuček, balončke,... Naj otrok ve, da ima rojstni dan in da je kak dan v letu dovoljen tudi kak priboljšek! Ne sme pa biti nič "home made".

Najaa -> RE: praznovanje roj.dne v vrtcu (1.9.2010 9:28:01)

Jaz ima dve v različnih vrtcih in pri starejši imajo sistem, da otrok za RD prinese knjigo, ki potem ostane v skupini. Dobra varianta, na tak način pač počasti svoje prijateljčke. Pa zraven itak kak sok in majhno sladkarijo ala kinder jajčka.
Pri tamali pa kaj za pogostitev, kinder jajčka, sok ali kaj podobnega.
Samo kupljene stvari, nič doma delano.

katarinas -> RE: praznovanje roj.dne v vrtcu (2.9.2010 9:26:27)

Slano pecivo (prestice, bobi palčke), baby piškotki, sok, praznični lončki in prtički...enkrat sem dodala tudi smoki in sem ga seveda dobila zapakiranega nazaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] pa tudi sadje, čeprav mi je enkrat vzgojiteljica rekla, da naj ga rajši ne nosimo, ker ga imajo v vrtu res veliko, naj rajši kaj drugega, da bo izgledalo malo drugače. So pa res v vsakem vrtcu malo drugačne navade.

mayci -> RE: praznovanje roj.dne v vrtcu (2.9.2010 10:33:33)

Pri nas se lahko prinese kupljeno torto, v moji skupini pa smo že nekaj let dogovorjeni, da prinesejo različno sadje, smetano in kakšne mrvice, potem pa skupaj z otroki pripravimo sadno kupo..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]