tudi mi v vrtec... (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

J.L. -> tudi mi v vrtec... (31.8.2010 21:28:37)

po eni strani vesela, po drugi se mi para srček.
smo že lani hodili slaba 2 meseca, potem pa maličko izpisali, ker je bila stalno bolana in veliko na antibiotikih, sedaj nas čaka mora (upam da se motim) znova. lani nismo smeli uvajat, niti letos ne. v našem koncu ne uvaja noben vrtec ([image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] imajo neka svoja pravila). punce dajte mni povedat kaj naj? naj hčerko, ki je močno navezana name (drugače je zelo družabna, nesramežljiva) pustim tam vsaj za par uric ali celi dan, da jo naslednje dni ne zmedem ali kajtretjega? se bo samo pridružila že obstoječi skupini (2-3let) se pravi da so ostali otroci že v vrtcu z lanskim leltom in jim sigurno nebo hudo tako kot naši tamali.

maja1488 -> RE: tudi mi v vrtec... (31.8.2010 21:36:16)

Jst bi jo jutri pustila čisto malo, če že z njo ne smeš bit. Recimo 15 minut. In potem vsak dan več. Tudi če bo jokala, ne prej pridet, ker drugače te bo začela izsiljevat. Če je zelo kriza, ji dej s sabo uro, pa pokaži kako morjoo bit kazalci ali pa ji daj kr budilko in reci, da boš tam še preden pozvoni. Al pa naj se orientira po malici, kosilu...pač da ve, da ko je nečesa konec, prideš ponjo.

Ne preveč najedat, kolk bo lepo, ker zna git potem razočarana. Realno ji povej, kaj bodo počeli, nič polepševat. Naj vzame s sabo kako igračo in naj jo potem tam pokaže, če želi.

Predvsem pa ti ne bit živčna, ker bo čutila in bo zanjo tudi težje kot sicer.

Srečno!

mamamajča -> RE: tudi mi v vrtec... (31.8.2010 21:57:53)

Ne pusti je cel dan, ker bo prevelik šok.
To, da ni uvajanja, kar ne morem verjet! Kot mama imaš vso pravico biti tam.

Pelji jo tja, jo oddaj in zunaj počakaj. Ne odidi kar takoj iz vrtca. Če boš sedela v garderobi, ti ne more nihče nič. lepo povej, da boš malo posedela, da vidiš, kako se obnese.
Če bo ok, jo eno urco ali dve pustiš, sicer si rečeš, da je za prvič dovolj in jo odpelješ. Potem pa postopoma in upam, da imaš to možnost, saj veš služba in vse skupaj...

SREČNO!

manna -> RE: tudi mi v vrtec... (31.8.2010 21:58:59)

Mislim, to da ne uvajajo pa res ne razumem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] V našem vrtcu je uvajanje načeloma tri dni, ampak če so kakšrnekoli težave, so se popolnoma pripravljeni prilagoditi. Lahko starš uvaja tudi cel mesec če želi... edino nočejo, da stojiš tam v igralnici, moraš it ven da ne motiš drugih, ampak če otrok joče/noče jest/spat/karkoli, ga prideš kadarkoli iskat in prej odpelješ domov (te pokličejo na tel.)
Vsekakor dajta postopoma, eno urco, pa dve urci, pa do kosila, ...

Stran: [1]