RE: Kuhanje kave (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


kalbo -> RE: Kuhanje kave (21.9.2010 13:02:15)

Vodo zavreš, ko zavre daš not sladkor in počakaš da zavre. Ugasneš plin, daš not kavo, fajn premešaš, daš nazaj na plin, dokler ne dvigne in to ponoviš še dvakrat. Obvezno mora trikrat dvignit. Počiš z džezvo ob poden, da se malo usede in postrežeš in to je to.

Prava turška kava se pa ne kuha ampak peče. Najprej se da v džezvo kavo, se jo prepraži in nato zalije z vročo vodo. "Daj mi draga kafu ispeci" hud komad

Moja mera je dve zvrhani žlički kave na skodelico in ena do ena in pol sladkorja.




posastka -> RE: Kuhanje kave (9.10.2010 22:02:13)

kuham enako kot blaža :-) le da dam še eno žličko kave več ;-)




Jessy -> RE: Kuhanje kave (10.10.2010 9:30:41)

Jaz sem enkrat gledala po TV, kako je en Turk kuhal kavo. Ko jo je kuhal, je rekel, da kava ne sme NIKOLI zavreti, saj da najboljšo aromo tik POD VRELIŠČEM. Torej, je vsako ponovno dvigovanje kave odveč, ker s tem ne dobiš prave arome.
Jaz jo od takrat res kuham tako, da voda zavre, nato pa hitro kavo not, previdno premešam in to je to. Mešam pa kar dolgo časa, toliko, da temna pena na vrhu začne postajati lepa, svetlo kremno rjava. Mešanje za tako penco poteka čisto pri vrhu in ne po celi džezvi. Takrat je čas, da se jo nalije v skodelice.
Če nočete zoca v kavi, pustite kavo minutko ali dve v džezvi in šele nato nalijte v šalčke, ampak s tem storite tudi to, da ni tiste lepe pence na kavi.

Sistem kuhanja pri meni je, da dam na šalco kave eno žličko in pol kave. Zadnje čase pijemo že skoraj vsi brez sladkorja, ko pa pride kdo na obisk, ki pije sladko, najprej nalijem grenko kavo, v preostalo na primešam žličko ali dve sladkorja, premešam in nalijem. Zelo redko ponudim sladkor kar na mizo. Odvisno, kdo pride. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.10.2010 9:46:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Hope2 -> RE: Kuhanje kave (10.10.2010 11:25:08)

Cela znanost o kuhanju kave[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley23.gif[/image].  Še dobro, da je ne kuhamo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. 




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.10.2010 10:53:07)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




bomboncek1 -> RE: Kuhanje kave (24.10.2010 14:29:22)

Kuham jo v kafetjeri (glej link) in sicer po predpisih: vode do ventila, v sito natresem kavo in skuham na nizkem ognju. Nimam dileme zaradi sladkosti (ker si jo sladka vsak sam), niti zaradi usedlin, kajti tukaj usedlin ni. So pa različne vrste kave, ene so močnejše, ene manj, ko najdeš pravo zase ali za nek - kako bi rekla - splošen okus, kupuješ potem tisto naprej in to je to.

http://eshop.kasanovita.com/images/product/BIALETTI%201%20TZ.jpg




saso1 -> RE: Kuhanje kave (16.12.2010 13:23:06)

Ja, kava, kava. Jaz sem tudi kuhal kavo in enkarat je bila presladka drugič pregrenka. Tako da sedaj pijem kavo iz vrečke z dodatkom ganoderme. Ganodermo pa tako in tako vemo, da je zdravilna pa še kraljica med zelišči je. Torej nič težkega, zavreš vodo vsipaš vrečko v kozarec in že piješ. 3 - 5 kavic spijem na dan in počutim se suuuper dobro.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]