Jessy -> RE: Kuhanje kave (10.10.2010 9:30:41)
|
Jaz sem enkrat gledala po TV, kako je en Turk kuhal kavo. Ko jo je kuhal, je rekel, da kava ne sme NIKOLI zavreti, saj da najboljšo aromo tik POD VRELIŠČEM. Torej, je vsako ponovno dvigovanje kave odveč, ker s tem ne dobiš prave arome. Jaz jo od takrat res kuham tako, da voda zavre, nato pa hitro kavo not, previdno premešam in to je to. Mešam pa kar dolgo časa, toliko, da temna pena na vrhu začne postajati lepa, svetlo kremno rjava. Mešanje za tako penco poteka čisto pri vrhu in ne po celi džezvi. Takrat je čas, da se jo nalije v skodelice. Če nočete zoca v kavi, pustite kavo minutko ali dve v džezvi in šele nato nalijte v šalčke, ampak s tem storite tudi to, da ni tiste lepe pence na kavi. Sistem kuhanja pri meni je, da dam na šalco kave eno žličko in pol kave. Zadnje čase pijemo že skoraj vsi brez sladkorja, ko pa pride kdo na obisk, ki pije sladko, najprej nalijem grenko kavo, v preostalo na primešam žličko ali dve sladkorja, premešam in nalijem. Zelo redko ponudim sladkor kar na mizo. Odvisno, kdo pride. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|