Slabokrvnost?! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

tinca_25 -> Slabokrvnost?! (26.7.2005 22:39:31)

Dobre tri tedne hodiva z Nikom na kontrolo krvi zaradi levkocitov v krvi jih ima pod mejo (o,17), normalno naj bi bilo od 0.40 naprej. Danes mi je pediatrinja rekla, da verjetno gre za slabokrvnost in naj Nik je zdravo hrano pa se bo verjetno vse skupaj popravilo.

Kaj mi lahko katera svetuje kaj naj mu še dam za jest?

Nik je vso zelenjavo, ki je možna cvetačo, špinačo, brokoli, korenček, grah, krompir, kumare, paradižnik, papriko, ohrot,... nevem kaj naj mu še od zelenjave dam. Sadje je vse razen hrušk ne mara, sedaj ko je sezona domačega sadja je vse od ribeza, kosmulj, malin, jagod, borovnic vse sadje je seveda sveže nabrano na vrtu. :zmeden::zmeden2:Nevem od kje slabokrvnost glede na to, da je ogromno sadja in zelenjave pa še dojiva se 2x na dan, star pa bo v sredo eno leto:torta:!!!

piščanc -> Slabokrvnost?! (26.7.2005 22:45:47)

železo se laže veže v kri, če po hrani užiješ C vitamin. Mogoče bo pomagalo, če po vsaki jedi spije jabolčni sok.

pa vse najboljše za :torta:

srki -> Slabokrvnost?! (27.7.2005 6:55:00)

Probaj s sokom od rdeče pese-v malih količinah ali pa suho sadje-marelice, slive. Želim vama vse najboljše za :torta::darilo:

SašaR -> Slabokrvnost?! (27.7.2005 7:37:46)

Če maš možnost dobiti med iz regrata, mu ga začni dajati vsak dan eno veliko žlico - do dve. Bo do naslednje kontrole veliko bolje, če ne kar vredu.

Maxica -> Slabokrvnost?! (27.7.2005 9:05:33)

Joj, kolikor jaz vem, naj bi se dojenčkom ne dajalo medu, je lahko zelo zelo nevaren.
Glede slabokrvnosti pa-probaj mu dati suho sadje, npr.suhe marelice, suhe fige ipd. Jaz mu naredim kr npr.kuhano jabolko in par suhih marelic zraven zmiksam. Suho sadje je bogato z železom. Drugače pa-meso, npr.bolonjska omaka (mleto goveje meso) pa makarončki.
Srečno!!!:sloncek:

SašaR -> Slabokrvnost?! (27.7.2005 9:28:25)

Ja sej v bistvu to sploh ni taprav med, le ne vem kakšen zvarek!
Sem slabo prebrala, da gre za malega otročka, tak da potem res verjetno to ne pride v poštev, ker je pa sladko!

Pilar -> Slabokrvnost?! (28.7.2005 9:34:40)

Suhe marelice kar pokajo od železa!!!!

Marogica -> Slabokrvnost?! (29.7.2005 22:34:03)

Tudi pri mojem prvem je bilo tako. Jedel je zelo raznoliko hrano, pa so mu vseeno odrkili slabokorvnost. Zdravnica mu je predpisala železo v obliki sirupa, ki ga je jemal približno 6 mes. Nato je bilo vse v redu. Naš otrok je pri 4,5 letih ZELO zdrav in ni ne duha ne sluha več o kaki slabokrvnosti. lp

ZARA -> Slabokrvnost?! (30.7.2005 12:09:50)

http://www.lunin.net/zdravje/slabokrvnost.php

leah -> Slabokrvnost?! (1.8.2005 21:02:50)

MESO!!!Predvsem rdeče.Meso mora biti na jedilniku vsaj 5x tedensko.

Stran: [1]