štiriletnica in dojenček (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

tweety83 -> štiriletnica in dojenček (31.8.2010 14:01:11)

Doma imamo nečakinjo staro štiri leta in pa najino hčerko,ki je stara 8mesecev in pol.
Nečakinja se nikakor noče navaditi na dojenčico,sploh je ne pogleda,se noče igrati z njo,ji noče dati igračke ali flaške čaja,noče na sprehod z nami - ničesar. Jaz že več ne vem kaj naj naredim - a je to normalno? Meni se ne zdi.
A je lahko to vzrok,ker se tudi njena starša kaj dosti ne zmenita za dojenčka ali kaj drugega.
Druga nečakinja ki pa je leto mlajša pa je čisto nora na dojenčico in bi se skoz igrala z njo in skrbela za njo.
Pa smo ful pazili ko smo prišli domov iz porodnišnice in vse - a brez uspeha - na začetku je še meni hrbet obrnila,zdaj pa pride k meni samo takrat ko naše ni zraven.

bučkabb -> RE: štiriletnica in dojenček (31.8.2010 14:11:42)

to po moje ni nič takšnega, pač ji niso zanimivi in v interesu dojenčki

mi tudi imamo sosedovo pupo staro 6 let večkrat na obisku in naše male pupe niti pogledala ni, sploh si jo ni upala dotakniti, je kr bežala pred njo dokler je bila dojenček

sedaj ko je naša stara 2 leti pa se veselo igrata skupaj in jo ima rada in ni nobenih težav več.
nikar jo ne silite v nekaj kar ji ni zanimivo, ji bo samo po sebi postalo slej ko prej... 

slovenka -> RE: štiriletnica in dojenček (31.8.2010 21:21:47)

mislim, da je tole dober nasvet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pa verjetno je še malo ljubosumja zraven...

tweety83 -> RE: štiriletnica in dojenček (1.9.2010 7:10:45)

ne me narobe razumet - sej je nobeden ne sili - to je vse na lep način
ok - ji bomo dali še malo časa,pa da vidimo,samo jaz še vedno trdim da je delno takšna tudi zaradi odnosa njenih staršev do dojenčka - če bi videla njih kako se igrata in vsaj malo ukvarjata z njo, bi se ona verjetno tudi.

Naja31 -> RE: štiriletnica in dojenček (1.9.2010 10:09:35)

Pusti jo.
Saj zakaj bi se pa morala zanimati ze dojenčka? Pač ji ni.

Pri nas se starejši sin tako ni zanimal za mlajšega brata prve pol leta.

Stran: [1]