S čim gostite??? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


*mačka* -> S čim gostite??? (31.8.2010 13:14:46)

Zanima me s čim se še da gostiti - obare, omake itd.
Do sedaj sem to delala z moko in vodo - ampak to mojmu [sm=smiley27.gif] ne paše - ga zgaga peče.
Nimam pa druge ideje [sm=zmeden.gif]
Kako pa to ve delate?????

Lp




pomar*ANČA* -> RE: S čim gostite??? (31.8.2010 13:22:03)

jaz vem še za krompir




ajataja -> RE: S čim gostite??? (31.8.2010 13:24:15)

krompir




štrumfek -> RE: S čim gostite??? (31.8.2010 13:25:26)

Tudi jaz naribam krompir




constanca -> RE: S čim gostite??? (31.8.2010 13:55:56)

en majhen del odvzamem in s palicnim mesalnikom predelam pol pa nazaj v lonc




*mačka* -> RE: S čim gostite??? (31.8.2010 14:30:30)


IZVIRNO SPOROČILO: constanca

en majhen del odvzamem in s palicnim mesalnikom predelam pol pa nazaj v lonc


ja pr kaki zelenjavni juhi tole gre
kaj pa npr. golaž omaka????





sanasan -> RE: S čim gostite??? (31.8.2010 14:45:53)

odvisno od jedi: jaz, če že gostim (da ni dovolj zelenjave), gostim z drobtinami, pšeničnim zdrobom, ovsenimi kosmiči, sojinimi kosmiči...najraje pa pač z neko zelenjavo npr. krompir, koleraba, korenje, grah, cvetača...je pa res, da mi morda v 1 tednu ne pojemo toliko mesa kot marsikje drugje v 1 dnevu...pri nas ne obstaja golaž samo iz mesa npr. - tako da jaz v kakšno tako stvar, če nimam sveže zelenjave fliknem npr.zmrznjen grah ali cvetačo iz skrinje[sm=smiley1.gif]




constanca -> RE: S čim gostite??? (31.8.2010 14:48:13)



aha, ja ko pa nikoli ne kuham golaza, samo krompirjevga...

za to sem pa slisala, da velik cebule pa jabolko, da tudi notri naribajo. Menda lahko pa tudi gres das namesto moke. To bo sigurno se katera fajn kaj napisala.

cim vec dobrih idej ti zelim in dobro kuhanje!  Mi tudi nismo ljubitelji zgoscevanja z moko.....se po crevesju prilima[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




constanca -> RE: S čim gostite??? (31.8.2010 14:49:43)



no evo super sansan!

Za nas zelenjavckarje je reseno.




ona -> RE: S čim gostite??? (31.8.2010 16:20:31)

Jaz sem od ene kolegice slišala,da zmelje ovsene kosmiče in s tem gosti hrano,ker ima njen mož neke težave z želodcem...nisem pa tega preverjala sama[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




rožica2 -> RE: S čim gostite??? (31.8.2010 17:36:43)


z gustinon(jedilni koruzni škrob)




onka -> RE: S čim gostite??? (31.8.2010 22:46:31)

Vedno s polnozrnato pirino moko. Je dosti bolj zdrava od pšenične.Ovseni ali razni drugi kosmiči pa res ni slaba ideja.




*mačka* -> RE: S čim gostite??? (1.9.2010 9:19:00)

z moko jst gostim tako da kr na začetku dam moko na vroče olje, ali pa potem k je že omaka, zmešam moko in malo vode in vlijem noter.
A s kosmiči gre to enako????




Pokora -> RE: S čim gostite??? (1.9.2010 11:28:03)

Golaža nikoli ne gostim, ker že na začtku dam zadostno količino čebule. bistvena sestavina golaža je namreč čebula.
Za ostalo pa tudi jaz zmiksam določeni del obroka. Če pa to ni mogoče, pa že na začetku kuhanja dodam rdečo lečo, ki se potem čisto razčofta - da gostoto, ali pa z naribanim krompirjem.
Ste mi pa dale idejo in bom probala z ovsenimi kosmiči.
Aja, zdrob mi pa ni všeč, kr u bistvu samo popije vodo. V jedi je pa vseeno videti tiste male pikice.




zvesta -> RE: S čim gostite??? (1.9.2010 11:50:54)

s pšeničnim zdrobom ali riževo moko... večkrat uporabim slednje...




Najaa -> RE: S čim gostite??? (1.9.2010 12:52:11)

Z ovsenimi kosmiči tudi jaz včasih gostim. Pa nič jih ne zmeljem, kar vržem noter in se itak razpustijo. Pa rada gostim z gresom oz. pšeničnim zdrobom. Pa pogosto s krompirjem. Z moko pa res zelo redko, se mora že čudež zgodit.




sonček33 -> RE: S čim gostite??? (1.9.2010 14:34:25)

ovesni kosmiči, čičerikina moka, rdeča leča




ronja -> RE: S čim gostite??? (1.9.2010 16:02:45)

- koruzni škorb (gustin) + hladna voda
- krompir
- kupljena gostila (meni niso všeč, nekaterim pa so)
- če delaš zelenjavno juho, se bo zelo verjetno zgostila zaradi vlaknin in škroba, ki ga vsebuje, če jo boš zmiksala s paličnjakom
- tudi kisla smetana en mičkeno zgosti
- golaž ipd... se zgosti zaradi velike količine čebule, ki je ne smeš preveč prepražit, zato da se razpusti in s tem zgosti
- lahko pa notri nadrobiš kruh ali drobtine, bo tudi zgostilo
- tudi gris (pšenični zdrob) ali polento (korzuni zdrob) lahko zakuhaš not in bo tudi gostejše
- vsi kosmiči bodo tudi zgostili, lahko jih prej še zmelješ (sicer jih moraš dat pa dovolj zgodaj not, da se bojo imeli čas razpustit)
- vse stročnice imajo veliko škroba in bojo tudi zgostile, sploh če del juhe prepasiraš s paličnjakom




Katy78 -> RE: S čim gostite??? (1.9.2010 16:12:33)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

- koruzni škorb (gustin) + hladna voda
- krompir
- kupljena gostila (meni niso všeč, nekaterim pa so)
- če delaš zelenjavno juho, se bo zelo verjetno zgostila zaradi vlaknin in škroba, ki ga vsebuje, če jo boš zmiksala s paličnjakom
- tudi kisla smetana en mičkeno zgosti
- golaž ipd... se zgosti zaradi velike količine čebule, ki je ne smeš preveč prepražit, zato da se razpusti in s tem zgosti
- lahko pa notri nadrobiš kruh ali drobtine, bo tudi zgostilo
- tudi gris (pšenični zdrob) ali polento (korzuni zdrob) lahko zakuhaš not in bo tudi gostejše
- vsi kosmiči bodo tudi zgostili, lahko jih prej še zmelješ (sicer jih moraš dat pa dovolj zgodaj not, da se bojo imeli čas razpustit)
- vse stročnice imajo veliko škroba in bojo tudi zgostile, sploh če del juhe prepasiraš s paličnjakom



ronja, a tole je pa poklicna deformacija, ker delaš z žužki? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Klemy82 -> RE: S čim gostite??? (1.9.2010 17:02:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

- koruzni škorb (gustin) + hladna voda
- krompir
- kupljena gostila (meni niso všeč, nekaterim pa so)
- če delaš zelenjavno juho, se bo zelo verjetno zgostila zaradi vlaknin in škroba, ki ga vsebuje, če jo boš zmiksala s paličnjakom
- tudi kisla smetana en mičkeno zgosti
- golaž ipd... se zgosti zaradi velike količine čebule, ki je ne smeš preveč prepražit, zato da se razpusti in s tem zgosti
- lahko pa notri nadrobiš kruh ali drobtine, bo tudi zgostilo
- tudi gris (pšenični zdrob) ali polento (korzuni zdrob) lahko zakuhaš not in bo tudi gostejše
- vsi kosmiči bodo tudi zgostili, lahko jih prej še zmelješ (sicer jih moraš dat pa dovolj zgodaj not, da se bojo imeli čas razpustit)
- vse stročnice imajo veliko škroba in bojo tudi zgostile, sploh če del juhe prepasiraš s paličnjakom



ronja, a tole je pa poklicna deformacija, ker delaš z žužki? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] eksperimentalna raba žužkov v gospodinjske namene?




ronja -> RE: S čim gostite??? (2.9.2010 11:13:26)

ronja, a tole je pa poklicna deformacija, ker delaš z žužki?

Vsak ima svoje mane, hehe. Ja, pri nas ima dosti aparatur imena po živalcah[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ampak za paličnjaka (palični mešalnik) sem mislila, da vsi tako govorijo, hehe. A ni palični mešalnik neprimerno bolj dolgočasno?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




matejchy -> RE: S čim gostite??? (4.9.2010 14:19:40)

krompir




Stran: [1]