Katy78 -> RE: S čim gostite??? (1.9.2010 16:12:33)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja - koruzni škorb (gustin) + hladna voda - krompir - kupljena gostila (meni niso všeč, nekaterim pa so) - če delaš zelenjavno juho, se bo zelo verjetno zgostila zaradi vlaknin in škroba, ki ga vsebuje, če jo boš zmiksala s paličnjakom - tudi kisla smetana en mičkeno zgosti - golaž ipd... se zgosti zaradi velike količine čebule, ki je ne smeš preveč prepražit, zato da se razpusti in s tem zgosti - lahko pa notri nadrobiš kruh ali drobtine, bo tudi zgostilo - tudi gris (pšenični zdrob) ali polento (korzuni zdrob) lahko zakuhaš not in bo tudi gostejše - vsi kosmiči bodo tudi zgostili, lahko jih prej še zmelješ (sicer jih moraš dat pa dovolj zgodaj not, da se bojo imeli čas razpustit) - vse stročnice imajo veliko škroba in bojo tudi zgostile, sploh če del juhe prepasiraš s paličnjakom ronja, a tole je pa poklicna deformacija, ker delaš z žužki? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|