Dojenčkovi gibi (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

jaša2 -> Dojenčkovi gibi (31.8.2010 9:29:58)

sem v 39.tednu in od včeraj zelo slabo čutim dojenčkove gibe. ponavadi sem jih najbolj čutla zjutraj, zvečer, pa tud ponoči - v glavnem, ko sem mirovala, čez dan me je tu in tam malo pobrcal, drugač pa je ob jutrih in večerih imel svoje akcije, da mi je kr trebuh prestavljalo.
zadnji teden se je nasplošno malo umiril, kr je že tolk velik in tud nima več toliko prostora, ampak še vseeno sem ga lepo čutla. zdaj pa....sem kar malo nemirna, kr zjutraj ni blo skoraj nič, včeraj zvečer pa tud bolj slabo....a bi se mogla it pokazat v porodnišnico?

kako ve čutite gibe v zadnjem tednu?

žab*ca -> RE: Dojenčkovi gibi (31.8.2010 9:34:12)

jaša res se otročki pred porodom umirijo,vendar če se ti zdi,da ga slabše čutiš,ti svetujem,da se greš nemudoma pokazat h ginekologu,da ti posnamejo ctg,ne odlašaj,prav noben ginekolog te ne bo odslovil.

Anonimen -> RE: Dojenčkovi gibi (31.8.2010 10:03:47)

Živjo,

Naj povem, da sem bila na istem včeraj. Sem pa že čez rok 3 dni. Šla sem v P lj, kjer so naredili CTG. Vse ok. Rekli so, da vse gibe, ki jih čustiš moraš prešteti. Tudi če te v minuti brcne npr 5 krat. To je že 5 gibov. Če jih v celem dnevu našteješ 10 je vse OK. Se pravi lahko že npr. dopoldne nehaš šteti, če te je 10 krat brcnil oz si ga čutila. Tako so mi rekli. Je pa tudi tako,da če kaj poješ so ponavadi malo bolj aktivni.

Rekli so mi tudi, da se otroček včasih tudi ne umiri pred porodom. Da preveč beremo po netu [sm=jezicek.gif]

Če pa dvomiš in si v skrbeh potem kar pojdi se pokazat. Ne bodo hudi! Vsaj v Lj P so blazno prijazni.

Brez skrbi, mene je včeraj tudi zelo skrbelo, pa je bilo potem vse ok.

Srečno!

jaša2 -> RE: Dojenčkovi gibi (31.8.2010 11:00:23)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Živjo,

Naj povem, da sem bila na istem včeraj. Sem pa že čez rok 3 dni. Šla sem v P lj, kjer so naredili CTG. Vse ok. Rekli so, da vse gibe, ki jih čustiš moraš prešteti. Tudi če te v minuti brcne npr 5 krat. To je že 5 gibov. Če jih v celem dnevu našteješ 10 je vse OK. Se pravi lahko že npr. dopoldne nehaš šteti, če te je 10 krat brcnil oz si ga čutila. Tako so mi rekli. Je pa tudi tako,da če kaj poješ so ponavadi malo bolj aktivni.

Rekli so mi tudi, da se otroček včasih tudi ne umiri pred porodom. Da preveč beremo po netu [sm=jezicek.gif]

Če pa dvomiš in si v skrbeh potem kar pojdi se pokazat. Ne bodo hudi! Vsaj v Lj P so blazno prijazni.

Brez skrbi, mene je včeraj tudi zelo skrbelo, pa je bilo potem vse ok.

Srečno!

hvala ti, sem kar malo pomirjena. bom najbrž počakala do jutri, ko imam pregled pri ginekologu. bomo vidli, kak bo brcal čez dan.

Stran: [1]