Angleščina (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

čebelica maja -> Angleščina (26.7.2005 21:46:19)

A pozna katera kakšno punco - tujko, ki živi v LJ in ni iz Slovenije, in govori angleško, pa bi si želela družbe. Rada bi se bolje naučila angleščino pa se mi zdi, da edino, če najdem koga, ki ne zna slovensko, ker bom tako vsaj primorana govoriti. Angleško sicer znam, vendar pa ne ravno briljantno in ko je treba kaj povedat zablokiram. Sej sem že hodila na raznorazne tečaje pa konverzacije ampak to ni to. Treba je govoriti!
Please help!!!

Anonimen -> Angleščina (26.7.2005 22:28:21)

Samo ne vem, ali bo potem samo ona govorila, če ti zablokiraš, ko je treba?!:)- Saj nekaj časa bi šlo, potem bi se pa po moje naveličala.

čebelica maja -> Angleščina (27.7.2005 7:18:30)

Mogoče nisem vredu napisala. Jaz sam "zablokiram", če me nekdo nenadoma kaj vpraša, pa potem traja, da preklopim, sicer pa tolk že znam, da se vse zmenim le besedni zaklad mi manjka in rada bi pač govorila. Verjamem, da je kar nekaj tujcev, ki si želijo družbe (npr. žene od kakšnih Businessmanov ali pa študentke,...) le da ne vejo kje jo najdet. Samo tako sem mislila.

BigWhale -> Angleščina (27.7.2005 9:19:47)

Pogovarjaj se s stenami.

Resno. Imej debate z njimi v anglescini. Noben zid se ti ne bo nazaj smejal in se delal norca. Pa veliko angleske literature beri, da se ti poveca besedni zaklad.

Pogovor ti pri tem bolj malo pomaga, ker povprecen anglez/american uporablja bore malo besed. ;) Anglezi morda nekaj vec kot americani.

Stran: [1]