špelin@
|
Uh, nekomu se moram zjokat :(( ... Naša skoraj dvomesečnica je neverjetna! Cele dneve je budna in zahteva biti na rokah. Ampak to še ni vse. Niso dovolj roke, zraven je treba tudi nonstop hoditi. Takoj zazna, če sedem. Sem že čisto izmučena, danes je pa sploh obup :( Saj zadrema, a če jo potem ves srečen položiš na ravno, se oči odprejo na stežaj in znori :ups: Edino, kar včasih malce pomaga, je kuminov sirup, v katerega pomočim dudko, da je potem vsaj 20 sekund ali celo pol minute mir in lahko voziček prepeljem ene 10 metrov ali jo za teh nekaj sekund odložim v posteljico. Danes je spala čez dan eno celo uro!! In sem se celo lahko malo poigrala z njeno starejšo sestrico. Drugače zahteva dogajanje ali pa dremlje na rokah. Opazuje vse okrog sebe, oči kar švigajo, mene pa od nošnje že vse boli. Da ne govorim, kako je težko, ko brez pomoči moje mami ne bi mogla poskrbeti niti za najosnovnejše fiziološke potrebe in potrebe večje hčerke. Ob šestih malo vsak dan prevzame mož (takrat pride iz službe), da vsaj steriliziram flaške, dam prat perilo in si izčrpam nekaj mleka. Dojiti se noče več, pred dvema tednoma sva imeli okrog tega cel cirkus, amapk enostavno ni šlo več. Likamo več ne že kar nekaj časa, samo par plenic za preglede pri zdravniku na hitro prelikam. Najhuje pa je, ker je njeno dretje izrazito tečkaste sorte, čez dan nima krčev in je zdrava. Zdaj je tudi možu vse skupaj prišlo čez glavo in zdaj dete leži v svoji postelji ter se zamerljivo dere. Meni pa je že čisto vseeno :( Tiho je edino ob previjanju (pa ne dolgo, ker ji postane dolgčas, čeprav jo nonstop zabavamo). Po hranjenju popizdi, če jo položiš dol, pomaga spet le trik z sladko dudko - ki pa zaleže le za kratek čas. Nekajkrat smo jo že pustili jokat, ampak otrok je sposoben tuliti dobre pol ure skupaj. Na srečo vsaj od 22h do 3h zjutraj res spi. Potem pa se spet naje in gleda kot sovica Oka. A verjamete, da se mi že počasi rola? Idej pa nimam več... Oh, kako lepo bi bilo enkrat v miru pojesti zajtrk. Da bi malo dala, ko je umita, previta in sita v ležalnik ter bi z večjo v miru pojedli. Hja, v nosečnosti sem se zredila skoraj 20 kil, ki so že zdavnaj skopnele. Možgani se mi kisajo :zmeden2:
|