česa bi bilo v vrtcih lahko več... (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

pelin -> česa bi bilo v vrtcih lahko več... (28.8.2010 21:06:44)

Hja, spet je pred nami novo vrtčevsko leto in  s tem načrtovanje dejavnosti, pisanje Letnega delovnega načrta, popravljanje starih napak in grehov, ter delanje novih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...Ker ponavadi sprašujete vi, starši, bi  se pa jaz rada kot vzgojiteljica tudi nekaj malo za šalo, malo zares , informirala...Kaj konkretnega, se vam zdi, da v vrtcih ( vašem) ponavadi primanjkuje, je določene stvari premalo, je slabo organizirana, bi se dala bolje izpeljati....No sedaj imate priložnost, da se izkašljate, oz. date na plano tiste zadeve, ki si jih v vrtcu niste upali izpostaviti...Kdo ve, mogoče pa bo ravno vaša vzgojiteljica prebrala  komentarje in poskušala stvari bolje urediti...Pišite prosim brez imenovanja vrtcev in zaposlenih,temveč poskušajte na splošno navesti zadevo, ki se vam zdi problematična...Sama sem namreč mnenja, da napake lahko popravljaš šele takrat, ko jih opaziš, ali ko te nanje opozorijo...

*miska.mcc* -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (29.8.2010 8:49:02)

v vrtcih ( vašem) ponavadi primanjkuje

prostora! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ok resno. ne vem. ce pomislim nazaj, ko sta bila fanta v vrtcu, nimam pripomb. ne na sistem, ne na vzgojiteljice, ne na nic![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

za nino pa povem cez kaka 2, 3 mesece.

hubi -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (29.8.2010 10:47:29)

Meni je važno, da se nauči obnašanja v skupini (da počaka, delitev igrač...), pri mizi in da so čim več zunaj. Pa da je higiena normalna.    

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.8.2010 15:43:45)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

**Tinkara78** -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (29.8.2010 16:43:17)

Naši dve vzgojiteljici sta našli pravo mero vsega.

Kot skupina so otroci delovali super. Med njimi ni bilo nobenih velikih prepirov, grobosti, grdih besed. Veliko so se naučili. Veljali so za zelo usklajeno, ubogljivo in mirno skupino (pa je bilo kar nekaj divjih otrok vmes). Meni je bilo glavno, da grejo ven v vsakem vremenu. Je pa potrebno dodati, da tu morajo sodelovati tudi starši s primerno opremo (gumijasti škornji, zimski škornji, kape, rokavice, ....). Obiskovali so lutkovne predstave, šli na razne pohode, prireditve,....

So pa imeli premalo prostora. Vendar sta vzgojiteljici z njimi odhajali v drugo enoto vrtca, da so se lahko naigrali na zelenici.

Nikoli nisem imela občutka, da bi npr. bile pomembne znamke oblačil, igrač,.... čeprav so prinašali otroci igrače za igro v vrtec vsakodnevno.

Hčerka ima/ bo imela čudovite spomine na vrtec. Sploh na zaključnem pikniku je vsak otrok dobil darilo s posvetilom, CD z slikami od prvega do zadnjega dne vrtca.... ZLATI STA.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

pelin -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (29.8.2010 17:21:03)

Hvala vsem tistim puncam , ki ste si vzele čas  in napisale par dejstev...kaj pa ostale...? Kje so vse tiste ogorčene mamice, ki jih v njihovem vrtcu moti sto in ena zadeva?Pošteno povedano sem nekaj takega kar pričakovala...Hja očitno se je spet pokazalo to, česar smo navajeni tudi v vrtcu...na govorilnih urah, roditeljskih sestankih, srečanjih...se ponavadi slišijo večinoma le pohvale...Kako so te resnične, vidiš, ko malo pobrskaš po podobnih forumih...žalostno...Zunaj vrtca, za hrbtom, na kavici v  bifeju....tam slišiš vse mogoče...ko pa je tu priložnost ,  da se malo opozori na problematiko v vrtcih, pa je bolj kot ne mrk...Hja, pa ne se jeziti...nekaj podobnega, sem raziskovala že v diplomski in so bili rezultati  podobni...

Anonimen -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (29.8.2010 17:27:27)

Pelin, jaz sem z vrtcem super zadovoljna (ker sta obe vzgojiteljici KUL) in v njunem delu ne bi ničesar spreminjala.
Če pa bi lahko, bi v vrtcu imela večji vrt in več igral - ampak to ni nekaj, na kar lahko vplivam.
Drugače pa je meni najbolj všeč:
Da ena vzgojiteljica zjutraj "izljubi" otroka, ko pride v vrtec.
Da punčka ve, kako je ime tetam v kuhinji.
In kdo so tete in otroci iz drugih skupin.

Aja, pa spremenila bi še to, da se mi vzgojiteljice ne opravičujejo za vsako malenkost - no, mogoče želijo slišati, da ni nič takega, da bi se morale sekirati in da jim vsakič posebej povem, da so kul [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/img]

x_srečka_x -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (30.8.2010 8:54:08)

Pri starejši me moti samo to, ker velikokrat menjajo vzgojiteljice in ko se otroci navadijo ene pride že druga, to je pa težko za otroke kot za starše. Ostalo je vse super [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ta mali pa gre šele zdaj v vrtec, pa me zaenkrat še nič ne moti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Edino to, da otroci nimajo malih posteljic ampak vsi spijo na ležalnikih to je starost 1-2. Nekateri otroci še niso stari leto dni.

Roberta69 -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (30.8.2010 19:52:12)

Jaz nekih konkretnih izkušenj še nimam (razen enotedenskega poskusa vključitve v privat vrtec s koncesijo, kjer uvajanje poteka brez staršev - čisto mimo - in se nam ni nikakor obneslo, ampak pustimo to), lahko pa povem s kakšnimi željami gremo v vrtec... Bila sem na uvodnem sestanku naše skupine, ampak so me pred parimi dnevi obvestili, da je prišlo do spremembe in bo zdaj v bistvu v drugi... no, ampak, všeč mi je bilo to, da naj bi šli ven v vsakem vremenu (starši poskrbijo za škornje, palarino in podobno), spanje po potrebi/želji (drugače "tiho" igranje), dostopnost igrač... skratka, jaz bi želela, da ni nekih strogih, togih pravil, v smislu zdaj bomo počeli hočeš nočeš točno to in vsako minuto nekaj preprečevali... naj se otroci igrajo, naj bodo razposajeni, naj norijo, kričijo, se SMEJIJO... jaz bom najbolj srečna, če bo šel otrok z veseljem v vrtec, če se bo tam zabaval... nimam nekih želja v smislu, da bi bila ful vesela, če bi se ne vem česa naučil, če bi ne vem kako pridno sedel za mizo in podobno, ampak bom več kot presrečna, če bo imel nasmeh na obrazu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Verjamem pa, da je za vzgojiteljice kar težka in kot pri vsakem poklicu, so nekatere res poklicane za to, druge so pa najbrž čisto zgrešile poklic - na žalost!

tinaaja -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (30.8.2010 20:19:19)

Najprej - jaz sem z obema vrtcema in vzgojiteljicami zelo zadovoljna. Zdaj zaradi selitve menjamo vrtec in upam, da bomo tukaj enako zadovoljni.
So stavri, ki jih ne mores spremeniti - dostop v 1 in 2 nadstroje je nemogoc z vozickom, ker so samo stopnice in to je za mamice z dojecki lahko ornk logistika.
No, jaz bi si definitivno zelela biti bolj obvescena, kaj delajo v vrtcu - nek grob pregled tedna. Ker na vprasanje, kaj so delali v vrtcu, pove: igrali. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Pol pa se pogovarjam z vzgojiteljic in zvem, da so ustvarjali to pa uno in mi je ful zanimivo, kaj zmore in kaj ji je vsec. Npr stvari na katere sploh ne pomislim.  V nekaterih vrtcih imajo to urejeno na oglasni deski.
Vsec mi je, da vidim slikice od malih v vrtcu - v vrtcu ta male imajo vsak dan en update dogajanja in dajo gor slike, vcasih iz ene skupine, vcasih iz vecih, ampak vsaj ene 7x mesec je gor skupina moje hcere. Pri starejsi smo starsi povezani preko googles group, kamor se posiljajo obvestila in postajo slike, samo zal smo dobili slike samo za ene 2 ali 3m.
Vsec mi, da vzgojiteljice razvijejo te slikice in obesijo plakate s slikami.
Vsec mi je, da se zjutraj v minuti ali petih (odvisno od stevila prisotnih otrok) malo pomenimo o otroku, kako in kaj. Ker konec koncev je vedenje, kaj se dogaja doma in kaj v vrtcu, pomembno za oba dela, da lahko oboji delamo v najboljso korist otroka.
Moti me, da se je kljub trem vzgojiteljicam v skupini zgodilo, da 10 dni med pocitnicami ni bilo nobene. Tudi pri drugi sem naletela na to, da nisem poznala nobene od vzgojitelic ali studentk (se sedaj ne vem, kakno funkcijo imata uradno) pa tudi otrok ne, ekr so bili zdruzeni s ta velikimi- posledicno je imela hci problem ostat  v vrtcu.

biga -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (30.8.2010 21:07:31)

Naša izkušnja z vrtcem je doslej zelo pozitivna, saj je bil sin 2 leti v družinskem varstvu (to sicer sodi pod glavni vrtec), skupaj je bilo 6 otrok, vzgojiteljica pa kot njihova mama. Jih je crkljala, objemala, tolažila, jim pomagala pri lulanju in kakanju, se je zavzela za to, da so pri kosilu jedli, čeprav jim ni šlo, skratka, moj sin jo ima rad, in to največ pove. Povabil jo je na kavico, zdaj ko ni več pri njej, in čakamo, da pride. Obe leti je za otroke zelo lepo uredila tudi spominski album s slikami in posvetilom, letos celo s sliko v okvirju, ko skupaj stojijo pred hišo. Zdaj sin začenja v drugi skupini, kjer je 19 otrok, in kot prvo je sprememba že ta, da se zjutraj in popoldne vsi otroci zberejo v skupnem prostoru (tudi iz drugih skupin), vmes so pa v svoji igralnici. menjajo se tudi vzgojiteljice. Zdaj sta 2, delujeta v redu, upam, da bo sinu lepo. Zavedam pa se, da bo moral biti še samostojnejši, saj je toliko več otrok. Pričakujem pomoč pri oblačenju po lulanju in brisanju ritke. Kar sem pa pogrešala, ko je šel poleti v ta vrtec, je bil kakšen objem vzgojiteljice, saj sem videla, da je šel sin prestrašen naprej in bi mu bilo lažje, če bi si ga posadila v krilo. Nenazadnje ni poznal otrok ali vzgojiteljice. V zadnjem mesecu sicer opažam, da si sin trga nohtke iz prstov na rokah in nogah, česar prej ni počel. Pravi, da to počne tudi v vrtcu. To mi kaže na neko stisko, upam pa, da gre le za razvado, ki bo kmalu minila. Lahko pa, da ga kaj muči ali se ni navadil na nov vrtec. Pričakujem, da bo vse v redu. Aha, pa še tole: od vzgojiteljic pričakujem, da bodo dosledno skrbele za to, da bodo bolne otroke zavrnile. Vidim namreč, da so nekateri vse prej kot zdravi, a v vrtcu.

lilka -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (31.8.2010 10:05:11)

- zračenja
- gibanja na svežem zraku

To je lansko leto zelo manjkalo in se mi zdi bistveno kot hranjenje ali odvajanje....

barni -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (1.9.2010 14:23:59)

1. da bi bili več časa zunaj
2. da bi jih obrisali okoli ust, ko pojejo obrok
3. da bi jih zjutraj pričakala vzgojiteljica, ki ji ni prva stvar, da klepeta s sodelavkami, kaj se ji je zgodilo včeraj (govorim za tiste prve jutranje otroke, ki pridejo v skupno skupino)
4. da bi imeli več predstav za starše, kaj so se naučili
5. da bi imeli možnost učenja tujega jezika skozi igro (recimo en dan v tednu) v smilu, da spoznajo, da so še drugi jeziki na svetu ne le slovenski
6. da bi  imeli plesne urice tudi za mlajše otroke (mislim, da tudi v jaslih nekateri otroci zelo radi plešejo in se dobro odzivajo na glasbo)
7. da bi na začetku vsakega novega leta imeli roditeljski sestanek, da bi se vzgojiteljice predstavile staršem, povedale kaj imajo v planu ipd.
8. da smo starši obveščeni o vseh menjavah vzgojiteljic tekom leta in da nam nove predstavijo

Ma so še stvari, samo zdajle se ne spomnim. Saj sem zadovoljna, samo z vsem pa ne.

sončnica24 -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (1.9.2010 15:53:48)

IZVIRNO SPOROČILO: barni

1. da bi bili več časa zunaj
2. da bi jih obrisali okoli ust, ko pojejo obrok
3. da bi jih zjutraj pričakala vzgojiteljica, ki ji ni prva stvar, da klepeta s sodelavkami, kaj se ji je zgodilo včeraj (govorim za tiste prve jutranje otroke, ki pridejo v skupno skupino)
4. da bi imeli več predstav za starše, kaj so se naučili
5. da bi imeli možnost učenja tujega jezika skozi igro (recimo en dan v tednu) v smilu, da spoznajo, da so še drugi jeziki na svetu ne le slovenski
6. da bi  imeli plesne urice tudi za mlajše otroke (mislim, da tudi v jaslih nekateri otroci zelo radi plešejo in se dobro odzivajo na glasbo)
7. da bi na začetku vsakega novega leta imeli roditeljski sestanek, da bi se vzgojiteljice predstavile staršem, povedale kaj imajo v planu ipd.
8. da smo starši obveščeni o vseh menjavah vzgojiteljic tekom leta in da nam nove predstavijo

Ma so še stvari, samo zdajle se ne spomnim. Saj sem zadovoljna, samo z vsem pa ne.

Potem pa imamo mi super vrtec, ker je to pri nas vse vključeno. Super za vrtec

barni -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (2.9.2010 7:43:02)

Ne tega pri nas ni. In to res pogrešam. Ker bi se tudi jaz kot starš bolje počutila, če bi vedela.

Recimo letos nisem imela pojma, da bodo v drugi igralnici, da se bodo drugače imenovali, da bodo imeli na začetku druge vzgojiteljice, ker bodo njihove na dopustu...to smo izvedeli, ko smo jo včeraj pripeljali v vrtec in ni bilo več njene garderobe tam, kjer je bila pred enim mesecem.

Meni to res ni všeč. Ful mi manjkajo informacije, kaj se dogaja in kaj imajo v planu v našem vrtcu (tudi glede odvajanja od plčenic nam niso prav nič povedali, svetovali, še prosit sem morala, če bi lahko sodelovali, ko smo se doma za to odločili). Res škoda, ker sem drugače z vrtcem čist zadovoljna in tudi z vzgojiteljicama.

bori2 -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (3.9.2010 13:09:44)

1. da bi bili več časa zunaj SE PODPIŠEM.
2. da bi jih obrisali okoli ust, ko pojejo obrok IN POPRAVILI HLAČE, ČE JIH DRŽI Z ROKO.
3. da bi jih zjutraj pričakala vzgojiteljica, ki ji ni prva stvar, da klepeta s sodelavkami, kaj se ji je zgodilo včeraj (govorim za tiste prve jutranje otroke, ki pridejo v skupno skupino) NO, NA 1. SEPTEMBER SMO ISKALI KATERA OMARICA JE ZA NAŠEGA MATICA V GARDEROBI PRAVA. NA NJEGOVO "RAČKO" SO POLEG IMENA SAMO DOPISALI PRVO ČRKO PRIIMKA IN TAKO JE NAŠ DEČEK - SEVEDA TUDI MIDVA BEGALA KJE NAJ GA SLEČEVA IN PREOBUJEVA.
4. da bi imeli več predstav za starše, kaj so se naučili. MI IMAMO SAMO ZAKLJUČEK.
5. da bi imeli možnost učenja tujega jezika skozi igro (recimo en dan v tednu) v smilu, da spoznajo, da so še drugi jeziki na svetu ne le slovenski. TUDI POD TO SE PODPIŠEM.
6. da bi  imeli plesne urice tudi za mlajše otroke (mislim, da tudi v jaslih nekateri otroci zelo radi plešejo in se dobro odzivajo na glasbo) PLES. TUDI TEGA NIMAMO.
7. da bi na začetku vsakega novega leta imeli roditeljski sestanek, da bi se vzgojiteljice predstavile staršem, povedale kaj imajo v planu ipd. IN TUDI OTROKOM SE BI MORALE PREDSTAVIT. VSAJ TAPRVIČ, NO,...
8. da smo starši obveščeni o vseh menjavah vzgojiteljic tekom leta in da nam nove predstavijo. SE POPOLNOMA STRINJAM.

Pa še dodam;
- da jih porihtajo: umijejo okoli ust, zapnejeo morebitne gumbe na hlačah, jim, ko bo mraz zapnejo bunde in pogledajo kake roke imajo
- da se predstavijo otokom in se pozanimajo kako se kličejo otroci.
- da nas seznanjajo z dejavnostmi - redno
- da nas povabijo k sodelovanju, ki je zanje brezplačno, za otroke pa zanimivo: ata čebelar, ata sprevodnik, mama kuharica, pasji mladički, domače živali,... dejavnosti, ki so brezplačne in dostopne vsem,...

Še se bom kaj spomnila.

pelin -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (3.9.2010 23:08:47)

UUU, pridni...ste pa res že veliko napisali...sem si morala kar vzet čas, da sem vse prebrala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...Veliko komentarjev...žal se mi zdi več negativnih  kot pozitivnih .... pa saj ti zadnji so me najbolj zanimali. Kot je videti, je v naših vrtcih res še veliko zadev za  urediti...Opaziti je , da marsikje krepko šepa informiranje in posredovanje informacij staršem, ter slaba medsebojna komunikacija...pa še precej drugih zadev...Prav trudila sem se, da bi kje zasledila kakšno brezvezno pripombo, pa je žal nisem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...vse te zadeve, ki so vam trn v peti, so res velikokrat prisotne v marsikaterem vrtcu. Upam, da še katera druga strokovna delavka bere tole in ne le jaz...Škoda ker je zasedenost vrtcev tako velika v zadnjem času...zaradi tega, se občutno opazi tudi padec kvalitete, ker se vodilni ne sekirajo preveč, ker jih baje za vsakim otrokom stoji vsaj pet...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].Pred leti ko so se morali boriti za otroke, da se vrtci niso zapirali, je bil tudi nivo kvalitete marsikje višji, ker je bil pač vsak otrok pomemben....sedaj temu ni tako in marsikdo se tega zaveda...potem pa imamo takole kot je ...žal...

mala zirafa -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (4.9.2010 9:56:57)

Več usmerjenih gibalnih dejavnosti.Pri nas ponekod nimajo niti vadbenih ur, pa dpl. vzg.!!.Nalažje je otroke enostavno spustit na igrišče.Veliko se jih tudi tam dolgočasi.Niso vsi "hiperaktivni."
Iz preprostega razloga, ker je zadostno gibanje pogoj za dober kognitivni razvoj.Počasno gibanje, počasno razmišljanje, da vam bo bolj jasno.Ti, vzg. pa to že veš.
Pomembno mi je da gre otrok rad v vrtec,gre tja vesel, zjutraj ne joče, da ga dobim "čistega" nazaj.Veliki znajo marsikaj povedat doma.sploh pa ta bolj bistri.

mamamajča -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (4.9.2010 10:03:56)

V skupini mojega sina:

1. da bi bili več časa zunaj vsak dan, tudi če dežuje/ imajo plaščke in škorenjčke, razen mlajših skupin
2. da bi jih obrisali okoli ust, ko pojejo obrok/ tudi pred sprehodom in odhodom domov se jih pregleda
3. da bi jih zjutraj pričakala vzgojiteljica, ki ji ni prva stvar, da klepeta s sodelavkami, kaj se ji je zgodilo včeraj (govorim za tiste prve jutranje otroke, ki pridejo v skupno skupino)/ kako se naj sicer otrok dobro počuti v vrtcu???
4. da bi imeli več predstav za starše, kaj so se naučili/ naša je dajala cdje, da smo lahko starši sami presneli doma, in pa ogromno slik
5. da bi imeli možnost učenja tujega jezika skozi igro (recimo en dan v tednu) v smilu, da spoznajo, da so še drugi jeziki na svetu ne le slovenski/ ponavadi imajo točno določeni skupine tudi povdarek na jezikih
6. da bi  imeli plesne urice tudi za mlajše otroke (mislim, da tudi v jaslih nekateri otroci zelo radi plešejo in se dobro odzivajo na glasbo)/ se strinjam!
7. da bi na začetku vsakega novega leta imeli roditeljski sestanek, da bi se vzgojiteljice predstavile staršem, povedale kaj imajo v planu ipd./ pod nujno, ne poznam vrtca, ki tega nima...
8. da smo starši obveščeni o vseh menjavah vzgojiteljic tekom leta in da nam nove predstavijo/ ABSOLUTNO!!!

Vidim, da imamo krasen vrtec in moj mulček je v super skupini! Izjemno zaželeno je sodelovanje staršev pri oblikovanju nekih načrtov v smislu predlogov, starši imamo možnost kdaj tudi sdelovati s vkupini, npr. predstaviti svojo službo,.......joj, joj, včasih rečem, da kak starš preveč komplicira in bi moral bolj zaupati strokovnemu kadru, potem pa vidim primere, ki mi nikakor ne grejo v glavo.

Vse kar si zgoraj napisala, bi moralo biti,,,,

mamamajča -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (4.9.2010 10:11:19)

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Pred leti ko so se morali boriti za otroke, da se vrtci niso zapirali, je bil tudi nivo kvalitete marsikje višji, ker je bil pač vsak otrok pomemben....sedaj temu ni tako in marsikdo se tega zaveda...potem pa imamo takole kot je ...žal...

To pa enostavno moram komentirati!

Žal se moram ponovno dotakniti prekvalifikacij.
Sama sem delala s prekvalifikantkami in ja, nekatere so izjemno sposobne in s srcem pri stvari.
Druge pa........ Kako hudiča, naj se nekdo trudi in jemlje svojo službo smrtno resno, če je pa pot do te službe ena sama velika šala??? Par izpitov in si v vrtcu. Kje se učiš odgovornosti, kje pridobivaš izkušnje? Mi smo jih skozi srednjo šolo in faks.

In glasba.... Sedem let guliš klavir/kitaro kot nor. In flavto.
Na prekvalifikaciji borih 20ur, pa še to samo enega instrumenta. Če imaš posluh, ne zanima nikogar.
Šala mala..... In kot tako  potem tudi jemljejo svojo službo....

ribica. -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (15.9.2010 23:27:24)

jaz bi si želela v prvi vrsti da ima vzgojiteljica poleg sposobnosti da si neredi red, TOPLINO. Da zna videti kdaj je kateri otrok v stiski, kdaj rabi malo ljubezni in da se mu jo nudi.
Pa to, da imaš zaupanje da medtem ko te ni z otrokom, da mu nekdo drug briše nos, pogleda če ima majico zataknjeno za hlače in naprav obute čevlje.
Rada bi, da imam občutek, da niso vzgojiteljice v vtcu samo zato, ker morajo bit pač 8 ur nekje v službi. Rada bi, da so tam s srcem. Rada bi, da je jasno, da so vzgojiteljice v vrtcu zaradi otrok!

Najaa -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (16.9.2010 13:20:41)

Jaz imam dve punci, vsako v drugem vrtcu in z vsem sem res zadovoljna. Verjetno zato, ker sem tudi sama delala v vrtcu in marsikateri malenkosti ne pripisujem tako velikega pomena kakor mnoge druge mame. Če zdej pomislim iz glave, se res ne spomnim ničesar, kar bi me motilo v vrtcu... Vesela sem, da smo naleteli na take vzg., ki se res ukvarjajo z otroci in čutim, da jih imata radi zares, ne sam zarad svojega poklica.
Vem, da ti s tem nisem nič pomagala, pelin, sam mogla sem napisat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

pelin -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (16.9.2010 20:07:07)

jaz bi si želela v prvi vrsti da ima vzgojiteljica poleg sposobnosti da si neredi red, TOPLINO. Da zna videti kdaj je kateri otrok v stiski, kdaj rabi malo ljubezni in da se mu jo nudi.
Pa to, da imaš zaupanje da medtem ko te ni z otrokom, da mu nekdo drug briše nos, pogleda če ima majico zataknjeno za hlače in naprav obute čevlje.
Rada bi, da imam občutek, da niso vzgojiteljice v vtcu samo zato, ker morajo bit pač 8 ur nekje v službi. Rada bi, da so tam s srcem. Rada bi, da je jasno, da so vzgojiteljice v vrtcu zaradi otrok!
IZVIRNO SPOROČILO: ribica.

Preprosto in jasno napisano, pa vendar tisto bistvo, ki se mi zdi, da naj bi bil moto vsem tistim, ki se odločajo za naš poklic...
Lahko bi nekaj takšnega napopali na steno zbornice v vrtcu  ali pa na vrata vzgojiteljske šole in faksa...

ribica. -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (16.9.2010 21:20:40)

Lahko bi nekaj takšnega napopali na steno zbornice v vrtcu  ali pa na vrata vzgojiteljske šole in faksa...

lahko bi tud napopali na vrata igralnice kamor je začel hodit moj sin, ki me vsak dan pričaka v joku.

mamamajča -> RE: česa bi bilo v vrtcih lahko več... (16.9.2010 21:31:31)

ribica, če misliš, da je v vrtcu kakrkoli narobe, povej.
Velikokrat se zgodi, da ni nič, so pa tudi primeri, ko je kaj hudo narobe in se zaveda ne razčisti, ker so starši tiho. Za vaše otroke gre...

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>