Hidronefroza (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

DJ -> Hidronefroza (26.7.2005 16:40:55)

Pozdravljeni,
prejšnji teden (21 teden nosečnosti) so ugotovili, da ima moj otročiček preveč razširjena sečevoda (cca 1 cm) in da obstaja možnost hidronefroze (naslednji teden imam pregled pri dr. prim. Cerarju).
Ima / je imela kakšna podobne probleme? Kako so se razpletli?
Lahko kako sama vplivam na izboljšanje situacije?
Prosim delite izkušnje z mano. Hvala.

she29 -> RE: Hidronefroza (9.1.2008 11:56:17)

Pozdravljena!

Na portalu sem našla tvoje sporočilo, ko sem pod besedo išči vtipkala hidronefroza. Meni so namreč včeraj pri ginekologu opazili isto napako. Sem v 20.tednu nosečnosti. Vidim, da je tvoje sporočilo staro in da si zatorej sedaj že rodila. Prosim sporoči mi, kako se je zgodba končala? Ali je motnja tekom nosečnosti izginila? In kako je z otrokom?
Hvala za odgovor! 

polly80 -> RE: Hidronefroza (9.1.2008 12:19:18)

she 29,ti predlagam da ji pišeš na zasebno sporočilo-tako da dobi obvestilo na mail,ker mogoče ni več tako redno na tem portalu..gleda na starost sporočila..
lepo bodi,lp

she29 -> RE: Hidronefroza (9.1.2008 12:32:41)

Draga Polly80, hvala za povratno sporočilo. Saj bi ji poslala pa ne vem kam oz kako to naredim? Danes sem prvič na tej strani pa se ne znajdem najbolje:)

polly80 -> RE: Hidronefroza (9.1.2008 13:14:47)

ja,ni problema..tam klikni na njeno ime,torej na DJ,potem pa boš spodaj videla tak oblaček in zraven piše Z.S.,klikni in potem napiši kar te zanima in klikni potrdi.to je to..upam,da sem kaj pomagala,pa da se ti oglasi nazaj..potem če ti bo kaj odpisala,boš videla poročilo na mailu,tu pa greš na svoja zasebna sporočila tam ko piše zgoraj v plavem okvirčku moja ringaraja in greš pod zasebna sporočila,pa boš videla,če si kaj dobila..
kaj to si blia na morfologiji?jaz jo imam naslednji teden in upam,da bo vse ok..
tudi tebi želim lepo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]!

she29 -> RE: Hidronefroza (9.1.2008 13:32:40)

Hvala ti za pomoč. Res si priajzna. Sem že napisala.
Držim ti pesti, da bo na morfologiji vse ok, saj bo, boš videla! Kako drugače preživljaš nosečnost? Že čutiš kake gibe? Kdaj imaš rok poroda?
Jaz tudi upam, da bo vse ok in da je ta motnja samo posledica razvoja ploda (ker vsak plod se razvija svojevrstno, sicer obstajajo neki kriteriji, a ti so včasih tudi zato, da te kaj brezveze prestrašijo.)
No javi se mi in poročaj.
Lp

polly80 -> RE: Hidronefroza (9.1.2008 13:50:54)

zdaj sem tu v knjigi brala kaj je to hidronefroza(z urinom napolnjena ledvica)..piše,da se lahko stanje popravi samo od sebe ob porodu ali po njem..upam,da bo tako tudi pri tebi..je pa res,kar si napisala,da te včasih brezveze prestrašijo,pač vse kar malo odstopa od popolnosti,nas že tudi vrže z tira in smo panični..
čutim takšne čisto rahle gibe,pa še sama ne vem,a je to to..zato že nestrpno čakam na pregled drug teden..sicer sem v bolniški,zaradi krvavitve so rekli da lahko gre za ogroženo nosečnost..zdaj se sicer že kar bolje počutim..rok imam 1.6.
pa ti,kdaj imaš pdp?pa a že čutiš gibe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]?

she29 -> RE: Hidronefroza (9.1.2008 14:42:16)

Vem, za hidronefrozo piše, da se največkrat sama od sebe popravi, že tekom nosečnosti. Jaz upam, da bo tako! Moj pdp je 25.5. Jaz že čutim gibanje, včasih se mi tudi cel trebuscek izboci ali na eni ali na drugi strani, prav prijetno je, sploh ker je zame to prva nosečnost. Zate kot vidim pa tudi? Ja ob krvavitvi pa kar počvaj. Veliko žensk krvavi, a potem normalno donosijo, res pa je da se moras čuvati. Koliko si se pa kaj zredila? In trebuscek se ti ze kaj pozna?
Lp.

polly80 -> RE: Hidronefroza (9.1.2008 16:09:41)

sem ti pisala na z.s.

schurda -> RE: Hidronefroza (20.8.2008 10:19:54)

Pozdravljeni vsi skupaj na forumu, posebej še nove mamice, ki sedaj že gotovo "pestvate".

Zanima me, kako se je rešila težava s hidronefrozo, kajti to so ugotovili tudi pri moji dragi v 7. mesecu nosečnosti. Ali se je resnično sama popravila ali je bil potreben po rojstvu kakšen medicinski oz. celo kirurški poseg?

Hvala lepa za odgovore!

Kaku -> RE: Hidronefroza (21.8.2008 13:02:13)

Moja dva sinova imata oba to diagnozo. Pri starejšem (zdaj star 3 leta) je bila potrebna operacija v KC pri starosti 18 mesecev, zdaj je vse ok. Odkrili pa smo jo šele po porodu, ker je imel pogoste uroinfekte. zato smo bili v drugi nosečnosti bolj pozorni in [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], tudi moj drugi sin ima verjetno te težave. Star še ni 1 mesec in že preventivno jemlje antibiotik, naslednji mesec pa že gremo na UZ v KC. Upam, da se bomo izognili operaciji. Pri nas, žal, prvič ni šlo brez operacije, imel pa je zožan sečevod. Zoprna reč, ampak treba je stvar rešiti, da se ledvica ne pokvari...
Upam, da bomo to rešili brez operacij.
Srečno in lp

Stran: [1]