|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim za nasvet
27.8.2010 23:22:22   
bodocamami
Pozdravljeni!
S partnerjem sva skupaj že kar nekaj let in končno je tudi za naju prišel čas in sva v pričakovanjuuser posted image
Kmalu naj bi se tudi preselila na svoje..in konec pravljiceuser posted image

Družba, alkohol, trava..Glede trave se že celo večnost prepirava..pa sem bila vedno mnenja, da to je pač takšno obdobje, ki mine, zdaj pa vidim, da se je to kar pošteno zavleklo..on ima izgovor, da ne kadi več toliko kot prej (prej skoraj vsak dan, zdaj skoraj vsak teden). da se je spremenil?!
A trava niti ni tak problem(če se lahko tako izrazim..)! On skoraj vsak dan (če ne že vsak..) spije pir, ok tud to bi še šlo, če se ne bi najmanj 2x v tednu ta en pir razvlekel na 4,5,6. obup! Vsak vikend se obvezno pije, med tednom se pa kakšna pijačka s sodelavci zavleče na 10, 11 uro zvečer??!!
V njegovi družbi ni tipa da bi imel resno punco.

Mislila sem, da se bo z mojo nosečnostjo zresnil (otrok je bil načrtovan in sva si ga oba želela). Prej tega nisem tako resno jemala, nisem si mislila, da je tako zabredel, sedaj pa vidim, da je samo še huje. Kregava se nonstop, on pravi, da ga omejujem...pa me ne moti, da ima družbo(on to tako razume, pa sem mu že 1000x rekla,da nee, da me moti, ker pijan in zadet prihaja).  Tudi jaz sem rada s prijatelji! Njegov izgovor je, da je on čist ok do mene, da alkohol in trava nimata vpliva na njegovo obnašanje, da ni nesramen in agresiven. Da mu postavljam ultimate, da to ni ljubezen..da bo on nehal s tem, ko bo sam hotel, ne pa ko mu jaz rečem. Da sem posesivna, da hočem, da je copata, eh,..
Sej ne vem ali pa sem res jaz tako obupna in pretiravam.

Sploh ne vem več, strah me je s takšnim človekom začeti novo poglavje! Zdi se mi, da kot tak ne more biti odgovoren partner in oče..

Prosim vas, za kakšen nasvet, kakšno mnenje imate vi o tem, kaj naj naredim, kako naj reagiram? Najlepše obdobje je, najin otroček raste, midva pa katastrofauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim za nasvet
27.8.2010 23:24:42   
Anonimen
Sta že premal razčistila v vajini vezi, da je tako kot pač je. Ampak otrok je tu, brez skrbi zarad njega. V najslabšem primeru greš lahko od partnerja stran.

(odgovor članu bodocamami)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
27.8.2010 23:34:54   
Anonimen
Napačen moški, napačna pričakovanja (da se bo on spremenil) in nemogoči ugovori na tvoje zahteve.
Pojdi iz takega nasilja.

Neposredna povezava do sporočila: 3
27.8.2010 23:37:23   
*sato*
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Napačen moški, napačna pričakovanja (da se bo on spremenil) in nemogoči ugovori na tvoje zahteve.
Pojdi iz takega nasilja.

Točno tako. Končaj, dokler je čas (dokler bosta trpela samo dva)...

< Sporočilo je popravil *sato* -- 27.8.2010 23:38:18 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.8.2010 0:08:06   
pelin
oprosti, takšnega tipa, si sama nikoli ne bi želela za partnerja, kaj šele za očeta svojih otrok...Občudujemte, da si vse to prenašala toliko časa...kakšno obdobje nekiuser posted image ...človek je  očitno neresen, neodgovoren, ....odvisen od alkohola in trave.Ne, ni nasilen in nesramen...zaenkrat....Kaj pa takrat , ko bo otroček sredi noči jokal, on pa bo v fino  nabajzlan in zadet? Gotovo bo ves potrpežljiv, ljubeč in ah in oh...Oprosti...mogoče se grozno sliši, očitno te nima dovolj rad, te ne spoštuje in tako naprej, če ne bi že zdavnaj prenehal z vsemi temi škodljivimi razvadami in odvisnostmi...Pojdi stran, ni te vreden...

(odgovor članu *sato*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.8.2010 0:14:02   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: bodocamami

Saj ne vem ali pa sem res jaz tako obupna in pretiravam.

Joj ne, ne dopusti da te prepriča, da s tabo in tvojim gledanjem na stvar kaj narobe. NIč ni narobe s tabo, trezno gledaš na vse skupaj. Hoče te naredit budalo. Ali drugače rečeno, napad je najboljša obramba. Grdo grdo od njega.

Svetovat ti ne znam. Si globoko tam, kjer sonce ne sije. Spremenila ga ne boš, saj se problema niti ne zaveda, niti nima namena se spremenit. Srečna z njim v takih razmerah ne boš, saj družina terja v takih okoliščinah povsem drugačne odnose kot jih imata vidva sedaj, oz. ne le terja, ampak predvsem ne tolerira neodgovornosti, sicer se ta odgovornemu zmeša od hudega. Torej si pred ultimatom ali ostati v groznih razmerah ali pa oditi in biti sama z otrokom. Ne zavidam. Grozna situacija. Želim ti vso srečo. Pa kakorkoli že.

Neposredna povezava do sporočila: 6
28.8.2010 2:19:01   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

oprosti, takšnega tipa, si sama nikoli ne bi želela za partnerja, kaj šele za očeta svojih otrok...Občudujemte, da si vse to prenašala toliko časa...kakšno obdobje nekiuser posted image ...človek je  očitno neresen, neodgovoren, ....odvisen od alkohola in trave.Ne, ni nasilen in nesramen...zaenkrat....Kaj pa takrat , ko bo otroček sredi noči jokal, on pa bo v fino  nabajzlan in zadet? Gotovo bo ves potrpežljiv, ljubeč in ah in oh...Oprosti...mogoče se grozno sliši, očitno te nima dovolj rad, te ne spoštuje in tako naprej, če ne bi že zdavnaj prenehal z vsemi temi škodljivimi razvadami in odvisnostmi...Pojdi stran, ni te vreden...

a se lahko podpišem

punca, bejž čim prej

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.8.2010 4:50:49   
Colt
Bodočamami, za očeta svojega otroka si si izbrala zadetega in pijanskega luzerja. Spakiraj kufre. Če bi jih včeraj, bi bilo prepozno.

G

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.8.2010 9:17:09   
benika
Sama si si ga izbrala in točno si vedela, kakšen je. Ne pijače, ne trave ni skrival pred tabo. In sedaj jokati in stokati, da se s tvojo nosečnostjo ni nič spremenilo, je zame absurd. Ljudje nimamo gumba, ki ga pritisneš in spremeniš njegovo osebnost. In tudi utopično je pričakovati, da se bo obrnil za 360' samo zato, ker si noseča.

Sama najprej razčisti sama s sabo. Če boš prišla do ugotovitve, da vajina veza ne bo funkcionirala, potem pojdi stran. V nasprotnem primeru ostani in trpi. Ampak ne pozabi, da bo tvoja odločitev vplivala tudi na otroka.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.8.2010 9:23:17   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: benika

In tudi utopično je pričakovati, da se bo obrnil za 360' samo zato, ker si noseča.

benika,
obrat za 360° pomeni, da se vrne v prvotni položaj. Tako da je praktično isto, če ne naredi nič, samo manj truda gre v drugem primeru ...   user posted image

bodocamami,
spakiraj kovčke, dragega ne boš spremenila. Lepo življenje!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.8.2010 9:33:13   
benika
obrat za 360° pomeni, da se vrne v prvotni položaj. Tako da je praktično isto, če ne naredi nič, samo manj truda gre v drugem primeru ... user posted image

Ja ok, ne bodi malenkostna. Mislim da veš, kaj sem želela povedat. user posted image

Spakirala pa dvomim, da bo. Čez par mesecev bomo brali, kakšnega pijanca ima, kako grdo dela z njo...pa sej to so zgodbe, ki se ponavljajo iz dneva v dan in na žalost je le malo takih, kjer zna ženska v teh primerih uporabit zdravo pamet in spakirat.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.8.2010 10:02:44   
alpog
Nekaj pa sploh ne razumem, in sicer: kaj je na njem takega, kar bi lahko imela tako rada, da te drži tam, kjer pač si?
Se pridružijem tistim, ki pravijo da ga zapusti. Enega otroka boš pa že spravila "gor". Ne boš edina z enostarševsko družino.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.8.2010 10:18:41   
bolhamala
Joj, tudi jaz ti polagam na srce, da pojdi.

Ampak ne čakaj, pojdi takoj. Da ne bo še kaj narobe s tamalim, ko se toliko prepirata in se živciraš. Saj vem, da bo hudo, tudi če boš šla, pa vseeno, bolje izjokat, kot pa vsak dan živeti v negotovosti in sekiranju.
REs je, človek se ne more kar tako spremeniti, lahko mu še stokrat poveš pa bo zaman.

Saj če greš stran, je še vedno upanje, da bo pricapljal nazaj in se zresnil. Moji kolegici je  uspelo. Je bila noseča, on pa s kolegi velikokrat okoli pijan. KO je šla, je pa capkal po kolenih  in začel razmišljati. Danes je prav vzoren očka. Res pa je družbo bolj ali manj zamenjal. SE mogoče čudno sliši, ampak pač je spoznal, da tisti slog življenja ne more bit več zanj... So ga dražili, potem kako ga ima na vrvici, ampak drugače pač ni šlo (od začetka). Potem je pa sam spoznal, da so bivši kolegi samo še špetire zraven delali. "Kaj zdaj pa ne upaš enega pira več spiti, kaj te ima ženska na špagi, dej pridi no, blablabla". Če bi bili pravi, bi pač razumeli, da ima zdaj družino, pa pač na kako kavo prišli, ne pa da so ga samo v gostilne vabili, pa so točno vedeli kakšne probleme ima potem doma. Sploh ker ni imel meje pri pijači, pa še zapufan je bil.

Nekateri se ne morejo spremeniti, drugi pa rabijo samo pač drastične spremembe. Dejstvo pa je, da prigovarjanje ne bo uspelo. ČE si mu rekla že stotič, tudi stoprvič ne bo nič spremenilo...

(odgovor članu alpog)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
28.8.2010 11:06:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
28.8.2010 11:59:30   
zvezdica_1
upam, da že pakiraš kufre...

in v kolikor se tipček ne spravi k sebi (in to mislim popolnoma), ti svetujem, da ga sploh ne navedeš kot očeta. če pa boš to že stroila, zahtevaj nadzorovane obiske.
da ne bomo potem brali po časopisih, kako je zadet in pijan oče(ali pa z mačkom v glavi) pozabil na otroka, ki ja nato cel shiran ali polomljen pristav v bolnišnici.. kruto, ampak ne tako zelo redko videno, kot si morda mislite

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.8.2010 12:56:38   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Sama si si ga izbrala in točno si vedela, kakšen je. Ne pijače, ne trave ni skrival pred tabo. In sedaj jokati in stokati, da se s tvojo nosečnostjo ni nič spremenilo, je zame absurd. Ljudje nimamo gumba, ki ga pritisneš in spremeniš njegovo osebnost. In tudi utopično je pričakovati, da se bo obrnil za 360' samo zato, ker si noseča.

Sama najprej razčisti sama s sabo. Če boš prišla do ugotovitve, da vajina veza ne bo funkcionirala, potem pojdi stran. V nasprotnem primeru ostani in trpi. Ampak ne pozabi, da bo tvoja odločitev vplivala tudi na otroka.

Se kar podpišem.
Pa da napišem še nekaj po svoje...

Konec pravljice? kake pravljice? Ne vem zakaj nekatere mislite, da se bo z nosečnostjo spremenil "svet". Vedela si kakšen je in sedaj ko si kot nosečka polna hormonov, pa te naenkrat motjo njegovi đointi in poln trebuh alkohola? Nena ga zagovarjam, ampak prej si ga "pustila" da fura po svoje, sedaj pa ga bi naenkrat omejevala?

Da te je strah s takim človekom začeti novo poglavje? Resnično vse kaže na to, da si pričakovala, da se bo partner s tvojo nosečnostjo spremenil. Mogoče bo kaj drugače ko bo otrok dejansko postal del vajinega sveta, ampak samo nekaj upat in upat da bo tak, če bo tak...
Resnično si malo prepozna za tako razmišljanje.

Napisala si še "midva pa katastrofa"...če je isti kot vedno, zakaj je naenkrat to katastrofa? Ker si noseča? Dokler nisi bila je pa bilo to OK...res ne vem v čem je fora user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.8.2010 14:06:12   
astrid1
Zgodba mojega življenja.
Ko sem še študirala, sem se blazno zaljubila v fanta, ki je imel podobne probleme. Seveda sem mislila, da ga bo moja ljubezen ozdravila odvisnosti. Ne vem kolikokrat mi je obljubil, da se ne bo več zakajal (Skadil je od 5 - 10 jointov na dan).

Seveda ni bilo nič iz tega.
Tu nisem bila kriva jaz, ne njegova družba ampak on sam.

Po dobrem letu najinega razmerja sem slučajno zanosila. Oba še študenta, brez službe, stanovanja.... Hvala bogu, da imam super starše. Ker abortusa ne bi šla delat, so mi starši obljubili vso pomoč in besedo tudi držali.

Kaj pa on? Vsak mesec, ko je moj trebuh postajal večji, je  on bil bolj zadet. Ker je ves njegov denar šel za drogo, sem vse sama kupila za dojenčka. Skušala sem biti čim bolj skromna z državno štipendijo, obenem pa ne finančno obremenjevati mojih staršev. On ni prispeval NIČ!

Ko sem rodila, sem sem morala odločiti. Nisem mogla več skrbeti zanj, ker sem imela dojenčka. Hčerko je nazadnje videl, ko je imela tri mesece, ker sem mu postavila 3 pogoje, ki jih ni bil zmožen izpolniti:
1. treznost
2. redni obiski
3. preživnina v okviru njegovih zmožnosti in razmer.

S pomočjo staršev, ki so deklico čuvali sem diplomirala, se osamosvojila in sedaj po skoraj 15. letih živim v zdravem razmerju s skrbnim in treznim človekom.

Je pa zanimivo. Hčerko sem dobila tako, mimogrede in nenačrtovano, kot da bi mi usoda hotela pokazati, da je potrebno čas in energijo nameniti otroku, ki je nemočen, ne pa enemu odraslemu, ki v bistvu noče pomoči in izkorišča.
Ker izkoriščal je zelo. Če ne bi bilo mene, še za jesti ne bi imel.

Otrok bi v tvojih mislih moral biti prvi. kakšen porod in okrevanje boš pa imela, če si ves čas razburjena in žalostna? Ti je res tega treba? Zavzemi se zase in za otročka, ki vse to tudi čuti. njemu je najbrž tako vseeno. Dokler ga lžura, ga tako ali tako nič drugega ne zanima. In tako bo tudi ostalo.
Splača se postavit kakšen ultimat, potem pa boš videla, koliko mu je do tebe in otroka.

Neposredna povezava do sporočila: 17
28.8.2010 14:14:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: astrid1

Zgodba mojega življenja.
Ko sem še študirala, sem se blazno zaljubila v fanta, ki je imel podobne probleme. Seveda sem mislila, da ga bo moja ljubezen ozdravila odvisnosti. Ne vem kolikokrat mi je obljubil, da se ne bo več zakajal (Skadil je od 5 - 10 jointov na dan).

Seveda ni bilo nič iz tega.
Tu nisem bila kriva jaz, ne njegova družba ampak on sam.

Po dobrem letu najinega razmerja sem slučajno zanosila. Oba še študenta, brez službe, stanovanja.... Hvala bogu, da imam super starše. Ker abortusa ne bi šla delat, so mi starši obljubili vso pomoč in besedo tudi držali.

Kaj pa on? Vsak mesec, ko je moj trebuh postajal večji, je  on bil bolj zadet. Ker je ves njegov denar šel za drogo, sem vse sama kupila za dojenčka. Skušala sem biti čim bolj skromna z državno štipendijo, obenem pa ne finančno obremenjevati mojih staršev. On ni prispeval NIČ!

Ko sem rodila, sem sem morala odločiti. Nisem mogla več skrbeti zanj, ker sem imela dojenčka. Hčerko je nazadnje videl, ko je imela tri mesece, ker sem mu postavila 3 pogoje, ki jih ni bil zmožen izpolniti:
1. treznost
2. redni obiski
3. preživnina v okviru njegovih zmožnosti in razmer.

S pomočjo staršev, ki so deklico čuvali sem diplomirala, se osamosvojila in sedaj po skoraj 15. letih živim v zdravem razmerju s skrbnim in treznim človekom.

Je pa zanimivo. Hčerko sem dobila tako, mimogrede in nenačrtovano, kot da bi mi usoda hotela pokazati, da je potrebno čas in energijo nameniti otroku, ki je nemočen, ne pa enemu odraslemu, ki v bistvu noče pomoči in izkorišča.
Ker izkoriščal je zelo. Če ne bi bilo mene, še za jesti ne bi imel.

Otrok bi v tvojih mislih moral biti prvi. kakšen porod in okrevanje boš pa imela, če si ves čas razburjena in žalostna? Ti je res tega treba? Zavzemi se zase in za otročka, ki vse to tudi čuti. njemu je najbrž tako vseeno. Dokler ga lžura, ga tako ali tako nič drugega ne zanima. In tako bo tudi ostalo.
Splača se postavit kakšen ultimat, potem pa boš videla, koliko mu je do tebe in otroka.

Realne misli.
Bodocamami, upam, da imaš tudi ti koga, da ti pomaga user posted image .

(odgovor članu astrid1)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
28.8.2010 14:45:05   
mamamajča
joj, joj, joj, nič ti ne zavidam.

Zakaj si mislila, da se bo z nosečnostjo spremenil? To tolikokrat slišim in mi je tako žal....
Ne obsojam te, vem, da ti ni lahko. Ampak, zakaj, če si poznala njegove navade, prijatelje,  način življenja, si se odločila za otroka?
V končni fazi otroku ne bo prizanešeno, ker bo odraščal v tem.

Jaz si ne prestavljam tega, res ne. Tebi se bo življenje postavilo na glavo, sama boš z otrokom in za otroka, on se bo pa zadeval???  Rajši končaj to farso.... Vem, da je lahko reči, oditi pa hudičevo težko, ampak če realno razmišljaš- tudi če ne bi bilo otroka, bi ti slej ko prej prekipelo in ne bi zdržala. Zdaj imaš le še en tehten razlog več.
Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.8.2010 15:13:26   
Vijoličarka

Družba, alkohol, trava..Glede trave se že celo večnost prepirava..pa sem bila vedno mnenja, da to je pač takšno obdobje, ki mine, zdaj pa vidim, da se je to kar pošteno zavleklo..on ima izgovor, da ne kadi več toliko kot prej (prej skoraj vsak dan, zdaj skoraj vsak teden). da se je spremenil?!
A trava niti ni tak problem(če se lahko tako izrazim..)! On skoraj vsak dan (če ne že vsak..) spije pir, ok tud to bi še šlo, če se ne bi najmanj 2x v tednu ta en pir razvlekel na 4,5,6. obup! Vsak vikend se obvezno pije, med tednom se pa kakšna pijačka s sodelavci zavleče na 10, 11 uro zvečer??!!
V njegovi družbi ni tipa da bi imel resno punco.

.......................

Mislila sem, da se bo z mojo nosečnostjo zresnil (otrok je bil načrtovan in sva si ga oba želela).

Prvo vprašanje: kaj imata vidva sploh skupnega? Kdaj sta se sploh videla, če se v glavnem popoldne pije in med vikendom obvezno pije. Kako je bil otrok zaželen in načrtovan?

Oprosti, ampak meni se zdi, da si ti načrtovala in si želela otroka, on pa, v svojem opojnem stanju (od ene ali druge substance) je v glavnem hotel seks, pa se je z vsem strinjal. In ker v bistvu nikdar ni imel nobene odgovornosti do sočloveka, se mu je zdelo nabrž čisto fino, da se bo lahko pošteno napil ob rojstvu otroka in ga vsake kvatre za pet minut vzel v roke. Po moje si niti pod razno ne predstavlja, kaj pomeni imeti otroka.

Kako boš s človekom, ki nima v življenju nobenih interesov, razen tega, da se napije ali zadane?  Kaj boš s človekom, ki nima nobenih delovnih navad?  In kako hudiča si mislila, da se bo on kar spremenil? No, spremenil se vsekakor bo in to na slabše. Kajti dom in otrok bosta pomenila obveznost, on pa tega ne mara.  Poleg tega alkohol in druge take substance hitreje žrejo živčevje - možgane, kot normalno propadajo s starostjo, zato bo vedno bolj neprijeten.

Pa še nikdar prej nista živela skupaj. Sem 99% gotova, da to zanj pomeni, da mu ti pereš, likaš, kuhaš, pospravljaš stanovanje - skratka, skrbiš za vse in ga predvsem ne omejuješ. Kako bo ta princ prenesel, ko bo dete ponoči jokalo in on ne bo mogel spati? Kako misliš, da se boš počutila, ko boš vsa utrujena od prečute noči zagledala njegova oblačila, ki ležijo po tleh in zasvinjano kopalnico? Kako boš zmogla, ob skrbi za enega otroka, skrbeti še za drugega? Kako si predstavljaš idilo, ko boš vsa crknjena, on pa bo hotel seks in se pritoževal, da ga zanemarjaš?

Njegovi izgovori so tipični izgovori odvisnika - jasno, vsega si ti kriva! Ti težiš brez veze, saj te ne pretepa (oh, kakšna milost), ti ga omejuješ in to ni nobena ljubezen. On potrebuje mamo, ne pa žene in otroka.

V bistvu te ne razumem. Kam si gledala? Si res tako nerazgledana in naivna, da ga nisi videla, kaj je v resnici? In zakaj sploh razmišljaš, da bi zaživela s takim človekom v skupnem gospodinjstvu?

V glavnem, punca, beži, kolikor te noge nosijo. Preberi zgodbo od Astrid1. Hrani moči za otroka in zase, misli na otroka in nase.

< Sporočilo je popravil Vijoličarka -- 28.8.2010 15:16:49 >

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

Neposredna povezava do sporočila: 20
28.8.2010 15:25:15   
Anonimen

Kmalu naj bi se tudi preselila na svoje..in konec pravljiceuser posted image

Družba, alkohol, trava..Glede trave se že celo večnost prepirava..

Prej tega nisem tako resno jemala, nisem si mislila, da je tako zabredel, sedaj pa vidim, da je samo še huje.

Sem še enkrat prebrala.

A prej je pa to bila pravljica, tudi zate user posted image . Nezrel je on, in zelo podobno nezrela si tudi ti. Kako se lahko sploh (!) pogovarjaš o otroku z nekom, ki se tako ali drugače stalno zadeva. In kakšno pravljico si ti videla v tem?

Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
28.8.2010 16:12:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 22
28.8.2010 21:50:29   
josephine27
ne vem sicer koliko je tvoj partner star ampak obnaša se kot nezrel najstnik, ki noče odrasti. da se bo kdaj spremenil je zelo malo možnosti. mogoče res ni in tud nikoli ne bo nasilen do tebe in otroka, vsekakor pa mislim da to ni človek na katerga bi se lahko oprla in zanesla. zato ti tud sama svetujem da se distanciraj od njega. čas bo pokazal svoje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
29.8.2010 13:48:04   
bomboncek1
draga moja, mislim, da že sama veš kam pes taco moli.

Te stvari, ki te motijo, niso od danes. To že kar dolgo opazuješ in poznaš do potankosti. Predvidevam, da nisi mladoletna deklica, glede na to, da si se odločila in načrtovala postati mama. Čudim se le, da že prej nisi takega partnerja postavila pred vrata. Ne. TEbi se je mudilo zanositi in vedela si, da če ga boš postavila pred vrata, boš z zanositvijo morala počakati na naslednjega (pravega?) partnerja. Zdaj pa se je tvoja želja izpolnila in zdaj te pri partnerju vse moti. Moje mnenje je, da si ga posračkala od vsega začetka. Vedela si koga imaš ob sebi. To so stvari, ki ti jih dela pred nosom in jih ne skriva in ti praviš, da te zdaj motijo. Koga ti to farbaš? Nas ne rabiš. Mene pač nisi preslepila. zdaj imaš sanje po nosečnosti uresničene in sedaj te površinsko skrbi kak oče in partner bo to. Nezrelost človeka si že spoznala prej, zakaj nisi reagirala? ker ti je tako ustrezalo. moje mnenje je, da ga pač pusti, zmenita se okoli obiskovanja otroka in vzdrževanja in pojdi svojo pot.
izbrala pa si slabo. otrok bo na svetu. če ostaneš s takim moškim, kako bo to vplivalo na otroka? kak oče bo to? če gresta narazen, boš morala otroka puščat k njemu za vikende - boš spala mirno, ko boš vedela,da zapit in zakajen oče čuva tvojega otroka? žalostno, da si v svoji sebičnosti in nagonu po reprodukciji pač izbrala takega očeta. nič ne rečem, ljudje se spreminjajo in ni rečeno, da partner, za katerega bi dala roko v ogenj in je celo življenje z mano že super kot oseba, partner, oče, ne bo spremenil svojih navad. a da bi to zavestno izbrala, ko že praktično vem, da ima odvisnosti??? sebično je to, zelo sebično. veš, ni dovolj, da se jajčece spoji s spermijem, da te osreči za 9 mesecev. treba je mislit na življenje ki prihaja in ki bo odvisno od tebe.
ne vem, kaj naj ti svetujem, jaz bi takega moškega pač pustila.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 24
29.8.2010 14:57:05   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1

draga moja, mislim, da že sama veš kam pes taco moli.

Te stvari, ki te motijo, niso od danes. To že kar dolgo opazuješ in poznaš do potankosti. Predvidevam, da nisi mladoletna deklica, glede na to, da si se odločila in načrtovala postati mama. Čudim se le, da že prej nisi takega partnerja postavila pred vrata. Ne. TEbi se je mudilo zanositi in vedela si, da če ga boš postavila pred vrata, boš z zanositvijo morala počakati na naslednjega (pravega?) partnerja. Zdaj pa se je tvoja želja izpolnila in zdaj te pri partnerju vse moti. Moje mnenje je, da si ga posračkala od vsega začetka. Vedela si koga imaš ob sebi. To so stvari, ki ti jih dela pred nosom in jih ne skriva in ti praviš, da te zdaj motijo. Koga ti to farbaš? Nas ne rabiš. Mene pač nisi preslepila. zdaj imaš sanje po nosečnosti uresničene in sedaj te površinsko skrbi kak oče in partner bo to. Nezrelost človeka si že spoznala prej, zakaj nisi reagirala? ker ti je tako ustrezalo. moje mnenje je, da ga pač pusti, zmenita se okoli obiskovanja otroka in vzdrževanja in pojdi svojo pot.
izbrala pa si slabo. otrok bo na svetu. če ostaneš s takim moškim, kako bo to vplivalo na otroka? kak oče bo to? če gresta narazen, boš morala otroka puščat k njemu za vikende - boš spala mirno, ko boš vedela,da zapit in zakajen oče čuva tvojega otroka? žalostno, da si v svoji sebičnosti in nagonu po reprodukciji pač izbrala takega očeta. nič ne rečem, ljudje se spreminjajo in ni rečeno, da partner, za katerega bi dala roko v ogenj in je celo življenje z mano že super kot oseba, partner, oče, ne bo spremenil svojih navad. a da bi to zavestno izbrala, ko že praktično vem, da ima odvisnosti??? sebično je to, zelo sebično. veš, ni dovolj, da se jajčece spoji s spermijem, da te osreči za 9 mesecev. treba je mislit na življenje ki prihaja in ki bo odvisno od tebe.
ne vem, kaj naj ti svetujem, jaz bi takega moškega pač pustila.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bomboncek1)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?