Vijoličarka
|
IZVIRNO SPOROČILO: bodocamami Družba, alkohol, trava..Glede trave se že celo večnost prepirava..pa sem bila vedno mnenja, da to je pač takšno obdobje, ki mine, zdaj pa vidim, da se je to kar pošteno zavleklo..on ima izgovor, da ne kadi več toliko kot prej (prej skoraj vsak dan, zdaj skoraj vsak teden). da se je spremenil?! A trava niti ni tak problem(če se lahko tako izrazim..)! On skoraj vsak dan (če ne že vsak..) spije pir, ok tud to bi še šlo, če se ne bi najmanj 2x v tednu ta en pir razvlekel na 4,5,6. obup! Vsak vikend se obvezno pije, med tednom se pa kakšna pijačka s sodelavci zavleče na 10, 11 uro zvečer??!! V njegovi družbi ni tipa da bi imel resno punco. ....................... Mislila sem, da se bo z mojo nosečnostjo zresnil (otrok je bil načrtovan in sva si ga oba želela). Prvo vprašanje: kaj imata vidva sploh skupnega? Kdaj sta se sploh videla, če se v glavnem popoldne pije in med vikendom obvezno pije. Kako je bil otrok zaželen in načrtovan? Oprosti, ampak meni se zdi, da si ti načrtovala in si želela otroka, on pa, v svojem opojnem stanju (od ene ali druge substance) je v glavnem hotel seks, pa se je z vsem strinjal. In ker v bistvu nikdar ni imel nobene odgovornosti do sočloveka, se mu je zdelo nabrž čisto fino, da se bo lahko pošteno napil ob rojstvu otroka in ga vsake kvatre za pet minut vzel v roke. Po moje si niti pod razno ne predstavlja, kaj pomeni imeti otroka. Kako boš s človekom, ki nima v življenju nobenih interesov, razen tega, da se napije ali zadane? Kaj boš s človekom, ki nima nobenih delovnih navad? In kako hudiča si mislila, da se bo on kar spremenil? No, spremenil se vsekakor bo in to na slabše. Kajti dom in otrok bosta pomenila obveznost, on pa tega ne mara. Poleg tega alkohol in druge take substance hitreje žrejo živčevje - možgane, kot normalno propadajo s starostjo, zato bo vedno bolj neprijeten. Pa še nikdar prej nista živela skupaj. Sem 99% gotova, da to zanj pomeni, da mu ti pereš, likaš, kuhaš, pospravljaš stanovanje - skratka, skrbiš za vse in ga predvsem ne omejuješ. Kako bo ta princ prenesel, ko bo dete ponoči jokalo in on ne bo mogel spati? Kako misliš, da se boš počutila, ko boš vsa utrujena od prečute noči zagledala njegova oblačila, ki ležijo po tleh in zasvinjano kopalnico? Kako boš zmogla, ob skrbi za enega otroka, skrbeti še za drugega? Kako si predstavljaš idilo, ko boš vsa crknjena, on pa bo hotel seks in se pritoževal, da ga zanemarjaš? Njegovi izgovori so tipični izgovori odvisnika - jasno, vsega si ti kriva! Ti težiš brez veze, saj te ne pretepa (oh, kakšna milost), ti ga omejuješ in to ni nobena ljubezen. On potrebuje mamo, ne pa žene in otroka. V bistvu te ne razumem. Kam si gledala? Si res tako nerazgledana in naivna, da ga nisi videla, kaj je v resnici? In zakaj sploh razmišljaš, da bi zaživela s takim človekom v skupnem gospodinjstvu? V glavnem, punca, beži, kolikor te noge nosijo. Preberi zgodbo od Astrid1. Hrani moči za otroka in zase, misli na otroka in nase.
< Sporočilo je popravil Vijoličarka -- 28.8.2010 15:16:49 >