otr dodatek-odločba in vrtec? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Oceania -> otr dodatek-odločba in vrtec? (27.8.2010 10:43:57)

Nekaj mi ni jasno. Hočem sporočit  na CSD, da gresta otroka v vrtec. In mi pove, da moram dat novo vlogo za OD, čeprav imam odločbo do februarja.  A to pomeni, da bomo vsako leto potem oddajali vlogo avgusta? Ker gre kar za preskok enega obdobja, ki se bo tudi finančno poznal. Saj sem ji rekla, da hočem izplolniti svojo dolžnost in jih obvestim, potem pa tako. Kje mam pa čas še s temi vlogami se ukvarjat...

Mislim, prav brezveze se mi zdi, najraje bi jim zamolčala, pa naj sami trgajo potem, po uradni dolžnosti seveda.




poli* -> RE: otr dodatek-odločba in vrtec? (27.8.2010 11:00:59)

Seveda moraš oddati novo vlogo. Tako je. V bistvu jo moraš oddati za vsak dr.ek, če je nova situacija taka, da boš ti na slabšem (torej boš dobila manjši OD, kakor do sedaj).




malilump -> RE: otr dodatek-odločba in vrtec? (27.8.2010 11:30:54)

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Seveda moraš oddati novo vlogo. Tako je. V bistvu jo moraš oddati za vsak dr.ek, če je nova situacija taka, da boš ti na slabšem (torej boš dobila manjši OD, kakor do sedaj).


Tako je. Jaz sem letos že 3x oddala obe vlogi (vrtec in OD).




Oceania -> RE: otr dodatek-odločba in vrtec? (27.8.2010 11:43:55)

Hvala obema za tolažbo. Po moji razlagi je med tem, da sporočiš spremembo in novo vlogo velika razlika.
Torej bomo od zdaj naprej vlagali vloge avgusta?




zmajaz -> RE: otr dodatek-odločba in vrtec? (27.8.2010 11:49:36)

Jaz sem pa ravno klicala na CSD - tudi zato, ker mi gresta sept. v vrtec oba otroka - pa mi je rekla, da ni treba nove vloge, ker dohodke itak imajo tam in bi itak oddajala iste podatke, zato je dovolj izjava, pa še to je potem rekla, da mi ni treba pisati, da bo kar zabeležila, da sem po telefonu sporočila, in bo izdala novo odločbo s 1.9., naslednje leto pa oddam novo vlogo potem šele avgusta. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




zmajaz -> RE: otr dodatek-odločba in vrtec? (27.8.2010 11:51:35)

Aha - je pa razlika med tabo in mano v tem, da si ti oddajala vlogo februarja, ko se oddajo še dohodki za predpreteklo leto, jaz pa aprila, ko se oddajajo že za preteklo leto, zato moraš ti zdaj dati celo novo vlogo z novimi podatki o dohodki za preteklo leto, ker teh še nimajo.




dejzi -> RE: otr dodatek-odločba in vrtec? (27.8.2010 23:35:16)

Jaz sem oddala vlogo julija, pa mi je samo rekla, da jo naj konec avgusta pokličem in sporočim, če bo šla naša v vrtec. Danes sem jo poklicala in to je to. Brez ponovne vloge.




Stran: [1]