Anonimen -> RE: koliko otrok imate? (25.8.2010 19:56:35)
|
Zanima me, koliko otrok imate, koliko bi jih imeli, če bi bili izpolnjeni vsi pogoji? Predvsem me zanima, kako pomembna se vam zdi finančna situacija v družini, ko se odločate za št. otrok? Primer: kolikšen dohodek partnerjev bi po vašem zadostoval za "normalno" (ne razkošno) življenje družine s tremi otroki? Čisto odvisno od potreb in načina dela, ni enoznačnega odgovora. Nekateri rabijo več, tudi trošijo zato več in bi se počutili slabo, če ne bi mogli trošiti - v tem primeru je pojem normalnega dohodka čisto prenizek. In obratno, drugemu je tak dohodek sanjski. Meni se zdi bolj pomembno, da sploh vemo, kaj želimo (in ne v stilu svojemu otroku želim dati vse) otrokom dati in je finančno pogojeno. Tukaj so naše želje in zmožnosti različne in na tem mestu je dobrodošlo, da realno ocenimo, kaj želimo - in ne kopiramo tega samo zato, ker je to moderno, ker to počnejo vsi, ker je to v teh časih normalno ipd. In druga točka, ki mi je pomembna - da znamo svoje zmožnosti zagotavljanja takega dohodka oceniti tudi "za vsak slučaj primer" - to je, če se kaj zgodi in naše delo in finance ne bodo idealne.
|
|
|
|