Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 12:34:55
|
|
|
|
Renesme**
|
zori- če odštejem fax, službo, šolo...sem jaz tudi pri bolj zaspanih, jaz bi do 8ih vsaj!!! spala....zadnja 4 leta pa je to bolj mission imposible, sej spim že kakšno soboto do 8,9ih ampak ne neprekinjeno (lažem prejšnjo nedeljo sem spala do 8:20, tamale ni bilo doma) , drugače pa pri nas vstajamo, se budimo med 6-6:30, tudi ob vikendih , nisem pa niti nočna ptica, ker sem ob 22ih že koma...sej se smilim sama sebi že zdaj, ko vem kaj me čaka vag. pregled- meni ga je naredila, ker sem omenila zvijanje in krče, pa je rekla da bo pogledala kaj sem pridelala...drugače rajši ne tika, če je vse ok. Prvič me ni nikoli. darila občine- v Lj dobimo neko knjigico , jah ful imamo denarja, pa misli, da to dobi vsaka ki rodi v Lj... vozički- sočustvujem z vami, ker vem da imate v kompletu tudi lupinico...naj bo čimprej in naj počakajo na vozičke!
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 13:07:19
|
|
|
|
aleunam
|
Včasih se kakšnemu postu tako nasmejim... No, jaz sem dobro spala. Bilo je nekaj premetavanja, ampak nič hujšega. Sem se pa zbudila iz zelo prijetnih sanj . SaraPia, vau, to pa je znesek. No, pri nas je za prvega 100€, za drugega 150€, vlogo pa moramo oddati do treh mesecev po porodu. Torej, v vsaki občini po svoje. Se kar pozanimajte, da ne zamudite. Vaginalni pregled meni naredi vedno (mogoče mi 1x ni), ampak pogleda res samo za par sekund. Toliko, da vidi, če je vse ok. Drugače pa raje dira kaj preveč. Malaneli, kako je? Tudi pri nas je sonček...
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 13:10:36
|
|
|
|
Majchi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Renesme** darila občine- v Lj dobimo neko knjigico , jah ful imamo denarja, pa misli, da to dobi vsaka ki rodi v Lj... Sem glih hotla vprašat, če v Lj. sploh kaj dobimo. Pri Lani nisem nič, tud knjigice ne. Sam ne mi rečt, da moraš tud za to kakšno vlogo oddat . Jaz sem pa ravno nazaj iz kosila. Sem jedla eno slalstno pizzo iz pizzerie DaMattia v Trzinu . Je blo fino videt sodelavke, sicer vse na polno zaposlene, jaz pa mirna in spočita v primerjavi z njimi. Šele ko mi to nekdo omeni, se spet zavem, kok je treba pri nas delat in kok mi je zdej fino .
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 13:14:25
|
|
|
|
Renesme**
|
IZVIRNO SPOROČILO: Majchi IZVIRNO SPOROČILO: Renesme** darila občine- v Lj dobimo neko knjigico , jah ful imamo denarja, pa misli, da to dobi vsaka ki rodi v Lj... Sem glih hotla vprašat, če v Lj. sploh kaj dobimo. Pri Lani nisem nič, tud knjigice ne. Sam ne mi rečt, da moraš tud za to kakšno vlogo oddat . mi smo dobili knjigico v P ob odhodu in eno čestitko županje nobene vloge ni treba oddajat, ker nič ne dobimo, ne za 1., 2.....NIČ
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 14:17:44
|
|
|
|
aleunam
|
IZVIRNO SPOROČILO: phelps Danes sem dobila novi katalog BC, če bo kakšen bon padel, že vem, kaj bom kupila Kaj? Jaz sem gledala koš za plenice na 14. strani. Tukaj rabiš kaset_e zraven? Ima katera tega? V kaset_i so vrečke ali kaj? Pojma nimam, nek koš pa bom rabila. Da vidim, če se mi splača tega ali nabavim navaden koš (plenice bomo tako ali tako nosili ven 1x dnevno).
< Sporočilo je popravil aleunam -- 21.10.2010 14:33:40 >
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 14:35:11
|
|
|
|
Bela01
|
Danes sem bila na posvetu. Naredili ctg in uz. Seveda še vedno na ritki. Malo vrjetno je tudi zaradi pregrade, da bi šla na glavico, čeprav upanje ostaja. Opisali so mi obe možnosti. Tudi glede poroda v medenični in glede cr. Pri prvorodkah se bolj nagibajo k cr. Vprašanje je tudi kdaj bi prišla v P (v kateri smeni) in na koliko izkušenega porodničarja bi naletela. Glede CR pa so mi svetovali, da je bolje če je načrtovan, ker me vzamejo en dan prej not in telo pripravijo na to (za strjevanje krvi, krčenje maternice, ...), kot pa urgentni CR, kjer se morejo na brzino za to odločit. Po vsem skupaj sem se v dobrobit otročka (na konec koncev bova midva nosila posledice, če pride do komplikacij pri porodu in bi bil otrok revež za celo življenje) odločila za CR. Po pravici povedano, mi gre kar na jok, ko samo pomislim na to. Ampak jaz bom že okrevala. Fant je na srečo v nesreči (hecno, da mi je sedaj to celo ok) izgubil službo in bo lahko z menoj doma. Mama si je že tudi splanirala dopust. Pa še taščo imam pod nosom, ki ji tudi ni problem priskočit na pomoč in smo v dobrih odnosih. Te pa bomo že te toto malo srako zrihtali in bom jaz lažje okrevala.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 14:39:39
|
|
|
|
aleunam
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bela01 Po vsem skupaj sem se v dobrobit otročka (na konec koncev bova midva nosila posledice, če pride do komplikacij pri porodu in bi bil otrok revež za celo življenje) odločila za CR. Po pravici povedano, mi gre kar na jok, ko samo pomislim na to. Ampak jaz bom že okrevala. Fant je na srečo v nesreči (hecno, da mi je sedaj to celo ok) izgubil službo in bo lahko z menoj doma. Mama si je že tudi splanirala dopust. Pa še taščo imam pod nosom, ki ji tudi ni problem priskočit na pomoč in smo v dobrih odnosih. Te pa bomo že te toto malo srako zrihtali in bom jaz lažje okrevala. Bela, po moje si se dobro odločila. Mislim, da bi se tudi jaz v takem preimeru. Sicer pa boš po CR okrevala in na srečo imaš pomoč. A ste datum že določili?
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 15:10:29
|
|
|
|
bejo2010
|
Tudi jaz bi se na tvojem mestu tako odločila, ene pa pravijo, da tudi po CR hitro okrevajo, odvisno. Aleunam - jaz imam koš za plenice sangenic, na kasete (še od prvič) in ga bom spet uporabljala. Meni je bil všeč, res pa je, da so kasete kar precejšen strošek.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 15:11:21
|
|
|
|
ječi12
|
ojla Phelps jaaa košarkaši itak. ga mam doma ampak useen si rada pasem oči :) itak! drugače pa bi tut js ful rada vidla stožice, in sreča da nisva kupovala kart ker mi je blo ful slabo in sm še bruhala učeri. tko da tut men ni zneslo. je pa še začetka novembra še ena tekma tko da mogoče pa na tisto šibam. pol mi pa tm popadke dobim od šokantne zmage in grem kr rodit pomoč občine mi dobimo 200€ pri prvem in 50€ več pri vsakem naslednjem,tko da zdj dobimo 250€ in bojo zelo dobrodošli. ja pa knjigo tut no :) prvič smo jo,zdj pa ne vem,enake ne rabimo :) tejči js mam pa unga na roko. ampak sj baje če si meriš konstantno dobiš neko realno sliko,kar je važno dons sm dala v kovček za v P še piškote pa donat pa baterije za fotiča.tko da mam use. polnilca,dokumentov pa fotiča pa še ne morm dat to bomo še rabli tekom tednov. ja tut mi smo dobili od BC in bomo šli po sedež. in ne dojenčkast kar je neumesna da sploh omenjam ane ampak unega ta velikega za skupino 2/3 ker je mali ta že na tesno....je pa 40€ ceneje in se ful pozna. jutri ga gremo pa iskat. pa kavč sva vidla v reklami tazga lih poru velikega in skya tko da greva najbrž jutr še po kavč. :) jee!
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 15:29:30
|
|
|
|
majabar
|
pesjanarka, spoznala sva se na svetovnem prvenstvu v lokostrelstvu v Koreji. On me je ze prej 3x videl na tekmah, a me ni nikoli ogovoril, tokrat me je pa tako intenzivno gledal, da sem kar cutila njegov pogled na meni in sem jaz naredila prvi korak:). jeci, se dobro, da so noci, potem nekaj uric tako hitro mine! Se 40 ur:). Majchi ;) vaginalnega pregleda nisem imela od 1. UZ v 8. tednu. Tu so mi verjeli, ko sem imela izcedek in sem dobila recept brez pregleda. MalaNeli se ni nic oglasila, morda pa se le kaj dogaja:).
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 15:30:43
|
|
|
|
tejci1981
|
IZVIRNO SPOROČILO: Majchi IZVIRNO SPOROČILO: tejci1981 Majchi - jaz bom probala ta dva dni izvajat tiste vaje spet, pa da vidimo! Pravijo, da se lahko do zadnjega dneva obrača,....kaj naj rečem - upam na najboljše! Tejči, kaj pa, če bi probala še s tisto mdicinsko mokso, o kateri sem jaz zadnjič pisala. Moj je bil na ritki, na naslednjem pregledu pa na glavo, vmes pa sem samo to delala. Kot neka palčka oglja je to, ki jo prižgeš in s tlečo krožiš nad določeno točko na mezinčku na nogi. To delaš 2 min na vsaki nogi, in sicer na 2 dni. Baje se v 95% obrnejo na glavo in to v roku tedna dni. Saj vem, da se sliši kot neka woo-doo scena, pa tud ne vem, če se je meni zarad tega obrnil, ampak tako kot vaje, je mogoče tud to za probat. Kje se pa dobi ta WOO-DOO zadeva ???? Veš da bom vse sprobala, če mi nebo lih časa sfalilo! Bela01 - glede na to da si se odločila za dobro bebike, si se definitivno prav odločila ,....mi bomo pa videli kaj nam porečejo jutri!
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 15:32:45
|
|
|
|
Bela01
|
Ja datum že imam. Za dogovorjen CR moreš dopolnit polnih 39 tednov. Jaz imam polnih 39. tednov ravno v petek. Po praznikih bi pa že lahko bilo pozno. Tako, da grem v četrtek not, me pripravijo, v petek pa imam CR. Tako, da bo moja oktoberka :)
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 15:46:18
|
|
|
|
lottyka
|
Pozdravljene, Jaz sem ravnokar vstala od popoldanskega počitka , me je kar malo zmanjkalo za par uric. Se pozna da sem mogla vsatat ob 8h, da sem šla k frizerju. Drugače misija destilirana voda uspela . Moji nastavki so spet prozorni, tako da če ima še katera sive naj jih opere in hop še enkrat v destilirano vodo. Sva noter dala še 1 flaško, ki je v prve nisem in je ven prišla čist čista in lepo prozorna. občina - Pri nas ne dobimo nič, niti knjige ne. vaginalni pregled - meni ga je skoz delala, zdej pa ga ne, če ni nujno potrebno. Proti koncu ne tikajo veliko doli. majabar - čestitke za obletnico. Bosta nadoknadila z praznovanjem ko pride. Še malo. Lepo popoldne vsem.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 16:09:05
|
|
|
|
pajac
|
IZVIRNO SPOROČILO: tejci1981 IZVIRNO SPOROČILO: Majchi IZVIRNO SPOROČILO: tejci1981 Majchi - jaz bom probala ta dva dni izvajat tiste vaje spet, pa da vidimo! Pravijo, da se lahko do zadnjega dneva obrača,....kaj naj rečem - upam na najboljše! Tejči, kaj pa, če bi probala še s tisto mdicinsko mokso, o kateri sem jaz zadnjič pisala. Moj je bil na ritki, na naslednjem pregledu pa na glavo, vmes pa sem samo to delala. Kot neka palčka oglja je to, ki jo prižgeš in s tlečo krožiš nad določeno točko na mezinčku na nogi. To delaš 2 min na vsaki nogi, in sicer na 2 dni. Baje se v 95% obrnejo na glavo in to v roku tedna dni. Saj vem, da se sliši kot neka woo-doo scena, pa tud ne vem, če se je meni zarad tega obrnil, ampak tako kot vaje, je mogoče tud to za probat. Kje se pa dobi ta WOO-DOO zadeva ???? Veš da bom vse sprobala, če mi nebo lih časa sfalilo! Bela01 - glede na to da si se odločila za dobro bebike, si se definitivno prav odločila ,....mi bomo pa videli kaj nam porečejo jutri! pri meni je Peter prvič bil na riti ful dolgo... sem tudi zganjal vse mogoče, da se obrne se je pa pol obrnil kar sam, da sploh nisem vedela....Če tole prav razumem, moraš delat sam?? No ne vem če bi lahko 2 minuti čepela sklonjena do mezinca na nogi.. nič čudnega ne bi bilo, da bi se obrnil.. si misli, mami se je zmešalo....
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 16:11:38
|
|
|
|
pajac
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bela01 Danes sem bila na posvetu. Naredili ctg in uz. Seveda še vedno na ritki. Malo vrjetno je tudi zaradi pregrade, da bi šla na glavico, čeprav upanje ostaja. Opisali so mi obe možnosti. Tudi glede poroda v medenični in glede cr. Pri prvorodkah se bolj nagibajo k cr. Vprašanje je tudi kdaj bi prišla v P (v kateri smeni) in na koliko izkušenega porodničarja bi naletela. Glede CR pa so mi svetovali, da je bolje če je načrtovan, ker me vzamejo en dan prej not in telo pripravijo na to (za strjevanje krvi, krčenje maternice, ...), kot pa urgentni CR, kjer se morejo na brzino za to odločit. Po vsem skupaj sem se v dobrobit otročka (na konec koncev bova midva nosila posledice, če pride do komplikacij pri porodu in bi bil otrok revež za celo življenje) odločila za CR. Po pravici povedano, mi gre kar na jok, ko samo pomislim na to. Ampak jaz bom že okrevala. Fant je na srečo v nesreči (hecno, da mi je sedaj to celo ok) izgubil službo in bo lahko z menoj doma. Mama si je že tudi splanirala dopust. Pa še taščo imam pod nosom, ki ji tudi ni problem priskočit na pomoč in smo v dobrih odnosih. Te pa bomo že te toto malo srako zrihtali in bom jaz lažje okrevala. nič se ne sekiraj...verjemi, da tisti občutek, ki ti govori, da je boljše da se odločiš za CR že s kakim namenom... Zdravje naših čričkov je itak na prvem mestu.. Kar se tiče okrevanja, je veliko v glavi.. tako da kar pozitivno razmišljaj, upoštevaj navodila, ki jih boš dobila in boš okrevala v najkrajšem možnem času!
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 16:18:37
|
|
|
|
phelps
|
Aleunam, midva že imava točno ta košek, ki je na strani 14 BC kataloga (in je na kaset_e z vrečkami). Ja, kaset_e so kar drage , se tolažim s tem, da ima LeClerc vsakih par mesecev konkretno akcijo in dobiš 3/1 po ugodni ceni... Sva pa takoj vedela, da ga bova imela, ker nimava balkona. Čeprav konkretno prezračiva stanovanje vsak dan zjutraj, vseeno ne bi tekala za vsako pleničko do kontejnerja... Ogledano pa imam tisto blazino z loki na str. 1 - ful mi je bila všeč že pred akcijo in kar vidim jo na širšem delu kavča ali na tleh. Pa tisto puzzle peno na isti strani tudi... Ječi12, knede so košarkaši sexy?! , jaz ga imam tudi doma Lottyka, hvala za dobro idejo glede destilirane vode. Jutri greva v nabavo in jo bom definitivno kupila in preizkusila tvoj kuharski recept Bela01, drži se! Pravilno si se odločila!
< Sporočilo je popravil phelps -- 21.10.2010 16:22:04 >
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 17:06:57
|
|
|
|
severnica77
|
Bela1 - tudi jaz mislim, da si se o.k. odločila. Poznam par punc, ki so imele CR in so vse lepo in brez težav okrevale. vaginalni pregledi - meni ga ni naredil niti 1x v nosečnosti, če odštejem prvi pregled, kjer mi je vzel bris za pap. Drugič sem imela pa vaginalni pregled, ko je bil moj G na dopustu in ga je nadomeščala druga ginekologija, ki pa mi je vzela pravzaprav tudi bris za streptokok. Mislim, da vaginalno pregledovanje ni več tako in. Drugače pa je, če so kakšne težave in morda čisto na koncu. Pri nas je pa tako, da zadnja tedna hodiš na CTG v porodnišnico, potem izpisek pokažeš zdravniku v P in morda se potem proti koncu ali pa čez rok odloči še za vaginalni pregled. majabar - še čisto majčkeno ....
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 17:10:54
|
|
|
|
tejci1981
|
IZVIRNO SPOROČILO: pajac IZVIRNO SPOROČILO: tejci1981 IZVIRNO SPOROČILO: Majchi IZVIRNO SPOROČILO: tejci1981 Majchi - jaz bom probala ta dva dni izvajat tiste vaje spet, pa da vidimo! Pravijo, da se lahko do zadnjega dneva obrača,....kaj naj rečem - upam na najboljše! Tejči, kaj pa, če bi probala še s tisto mdicinsko mokso, o kateri sem jaz zadnjič pisala. Moj je bil na ritki, na naslednjem pregledu pa na glavo, vmes pa sem samo to delala. Kot neka palčka oglja je to, ki jo prižgeš in s tlečo krožiš nad določeno točko na mezinčku na nogi. To delaš 2 min na vsaki nogi, in sicer na 2 dni. Baje se v 95% obrnejo na glavo in to v roku tedna dni. Saj vem, da se sliši kot neka woo-doo scena, pa tud ne vem, če se je meni zarad tega obrnil, ampak tako kot vaje, je mogoče tud to za probat. Kje se pa dobi ta WOO-DOO zadeva ???? Veš da bom vse sprobala, če mi nebo lih časa sfalilo! Bela01 - glede na to da si se odločila za dobro bebike, si se definitivno prav odločila ,....mi bomo pa videli kaj nam porečejo jutri! pri meni je Peter prvič bil na riti ful dolgo... sem tudi zganjal vse mogoče, da se obrne se je pa pol obrnil kar sam, da sploh nisem vedela....Če tole prav razumem, moraš delat sam?? No ne vem če bi lahko 2 minuti čepela sklonjena do mezinca na nogi.. nič čudnega ne bi bilo, da bi se obrnil.. si misli, mami se je zmešalo.... Vidiš ko napol berem ! Skloniti se do mezinca na nogi,.....misija nemogoče Mogoče bi mi moj pomagal,....ali pa se preizkusim v kakih gimnastičnih vajah,....
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 17:13:40
|
|
|
|
majabar
|
MalaNeli je se vedno v porodnisnici, CTG ne kaze skoraj nic, se vedno 1cm odprta. So jo pa zadrzali, ker ne cuti gibov.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 17:20:18
|
|
|
|
Majchi
|
Tejči, men je dala glih novo, pa ti jo lahko pošljem. Najbolje, če mi daš tvoj naslov na zs. Jaz imam za 2x še ta staro, potem pa drug teden lahko novo sfehtam, ko bom spet šla na akupunkturo. Ker je zdaj kao že na glavo, lahko to samo na vsake 4 dni delam in ne več na 2 dni kot prej, tko da jo imam za dlje. Delaš pa to na splošno za dobro lego otroka, ne samo da se obrne (zato jaz še nadaljujem). Je pa fora, da to delaš nad akupunkturno točko, samo da je toplota namesto igle. V tem je fora. Glej, škodit ne more... Bela01, če imaš feeling, da je bolje CR, potem si se definitivno odločila prav. Verjetno bi se jaz enako.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 17:54:20
|
|
|
|
tejci1981
|
Bela01 - kam greš rodit? V MB?
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 18:42:23
|
|
|
|
maa2010
|
hej punce, da na hitro sporocim rezultat danasnjega uz rasti. Jutri grem v P na indukcijo. je ok, le plodovnice je premalo, da bi lahko se normalno dorasla. In tukaj gredo moji plani za naravni porod "rakom zvizgat"... A je katera ze dobila gel za dozorevanje MV? A to boli ali je bolj neprijetni obcutek? Sedaj pa se zadnje stvari pripravljam in grem se zadnjic 2v1 spat. Jutri pa je nov dan Uzivajte!
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 18:47:58
|
|
|
|
majabar
|
maa, veliko srece, vse bo dobro, me smo s tabo!!
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 19:12:57
|
|
|
|
simonmojca
|
maa2010 važno, da boš kmahu objemala svojega in da bo vse uredu z njim Bela01 važno je da bo z vse OK
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 21.10.2010 19:32:25
|
|
|
|
phelps
|
maa2010, drži se in srečno Jeeej, že danes vem, da bo jutri nova lepa novica, ni to lepo?
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?