puding krema za torto (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


tejči28 -> puding krema za torto (24.8.2010 15:21:07)

Imam eno vprašanje za tiste,ki imate izkušnje z tortami.Za soboto morem nardit torto in me mika,da bi naredila pudingovo kremo,ki bi jo zmešala z smetano,da bi bila bolj kompaktna.Pa me zanima,da se puding ne bi utekočinil,če morem smetano zmešat v topli puding ali hladni? Al kar predlagate,da je boljše,da dam čokolado al pa nutelo v smetano?

Vsakega nasveta bom vesela.




blaža -> RE: puding krema za torto (24.8.2010 16:23:59)

seveda, bi ratala prava packarija, če bi dala v puding tekočo smetano.

smetana se stepe, posebaj se skuha vanilin puding in nato v ohlajen puding vmešaš smetano. Puding mora bit res dobro ohlajen, nikoli niti mlačen, če ne se bo smetna spet utekočinla.

krema Nutella je enako stepena smetana, ki ji dodaš Nutello. Smetana mora bit dobro stepena, če ne je krema tekoča in bo lezla ven,..




tejči28 -> RE: puding krema za torto (24.8.2010 20:03:00)

aha,hvala za odgovor.Pol je boljše,da dam notri še kremfix,da bo bolj kompaktno?




blaža -> RE: puding krema za torto (24.8.2010 20:13:11)

poglej na smetano kaj piše. ene majo že dodan kremfiks. Še posebaj je potreben v navadni smetani, ker rastlinske se čvrsto stepejo.

so pa po okusu meni osebno boljše navadne smetane, čeprav rastlinska je pa res čvrsta. Lahko kombiniraš pol ene in pol druge, pa je fajn varijanta.

Puding , ko delaš, naredi raje z malenkost manj mleka, da je res čvrt, oz gost. ves časa ga lepo mešaj, da se ti ne prismodi in pa da, ko se ohlaja, ne naredi skorjice. če bo lep čvrst, pol je lahko smetana tudi navadna in bo super.




fickofacko -> RE: puding krema za torto (24.8.2010 20:32:45)

Dobra krema je iz pudinga, ki se ne kuha. Za 1 puding vzameš eno malo smetano. Puding (zmešan z mlekom po navodilih)direktno stepeš s smetano.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Gallete puding.




Stran: [1]