Felicita -> RE: katero zobno pasto za malčke? (13.9.2010 14:18:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: šrimpf IZVIRNO SPOROČILO: Andrejka9386 bili pri zobarju in je striktno rekla, da so vse "otroške" zobne paste brez fluora brez pomena...ravno fluor je tisti, ki ščiti zobke... jaz imam enako informacijo. je pa potrebno uporabljate otroške zobne paste, ker imajo trikrat manj fluora kot navadne. mi uporabljamo odol med3 iz milerja. Tudi meni je bilo rečeno, da fluor čim kasneje, ker ga je že povsod preveč. ubistvu se fluor v hrani oz. naravno pojavlja ZELO redko... in glede na to da v sloveniji NIMAMO fluroirane vode (imajo jo pa v US, v nekaterih EU državah in Avstraliji) in da more bit povsod kjer je dodan fluor (večinoma bomboni, čigumiji) napisano opozorilo, da ga vsebuje (oz. more pisat gor da ga vsebuje) res ne vidim, kje ga je 'povsod' preveč... je pa res, da večina študij o fluoru izhaja iz amerike, kjer pa seveda odsvetujejo fluorirano zobno pasto itd, ker dejansko dobijo dovolj/preveč fluora iz vode. ampak to je seveda čist drugačna sictuacija, verjamem pa, da veliko zobarjev, ki to bere in ne zna izluščit ven poante zadeve oz. je vse kar vidijo 'predoziranje fluora'.
|
|
|
|