lilip -> RE: spet o dojenju - črpanje (23.8.2010 23:36:04)
|
Dober teden po porodu sem morala na čiščenje, dobila sem narkozo, po njej sem morala izčrpati mleko. Iz obeh sem si po 4 oz. 6 urah (tam nekje, sem že pozabla) načrpala okol 45 ml!!! Pa sem polno dojila, otroček se je lepo redil, ni bil jokav! Torej? Kot ti je že predhodnica napisala, črpalka ni merilo, koliko je mleka! Pri dojenju je pomemben predvsem psihološki faktor (otrok, bližina...). Čim večkrat pristavljaj, za vsako na obeh straneh (pri enem podoju L in D, pri naslednjem D in potem L!!!). Čeprav nekatere pravijo, da si po dojenju še črpajo, da bi imele več, čeprav po mojemje potem boljše, da več dojiš, če je le otroček za to. Mojka dva bi cele dneve vlekla, tudi če ni več ven teklo. Na vsake 5-7min pa je bil spet izcejalni refleks. Ko ti med podojom neha fest teči iz prsi to ne pomeni, da ni več mleka; dalj časa kot dojiš, večkrat pride vmes do izcejalnega refleksa. Pa probaj vsak dan manj dodatka, pa več dojit. Če se seveda otrok ne dere na ves glas:-)Če sem začne med dojenjem kregat, ga probaj malo dojit med hojo, zibanjem. Ne vem, koliko veš o dojenju, tako da ne zameri, če sem ti pisala strvari, ki so ti že jasne. Meni je bilo pri taprvi to povsem neznano, sem se kar naprej spraševala, če je dovolj, .... zdaj pri drugem je bilo tako enostavno... Srečno!
|
|
|
|