Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kako odstraniti smrad iz plastičnih posod? 23.8.2010 21:14:15
|
|
|
|
KlaraMay
|
Kako odstraniti vonj po stari plesnivi hrani iz plastične posode? Pozdravljene Večkrat se zgodi, da mi v kakšni plastični posodi ostane kakšen obrok več dni, ker ga nihče ne poje in se posoda zelo zasmradi, saj hrana začne že gniti. Hrane ne mečemo stran, rajši jo damo v plastično posodo in v hladilnik. Vendar se zgodi, da tudi na njo pozabimo, saj vsak rajši poseže po sveži hrani kot dva dni starem obroku. Toliko, da naslednjič ne morem shraniti druge hrane notri v posodi, ker grozno smrdi. S čim oprati? Poskusila sem že z namakanjem v vodi z limono, kisom, z prilom in ostalimi pripomočki, pa vonja ne odstrani. Plastika še kar smrdi.
|
|
|
|
RE: Kako odstraniti smrad iz plastičnih posod? 23.8.2010 21:28:13
|
|
|
|
EKOGREEN
|
IZVIRNO SPOROČILO: KlaraMay Kako odstraniti vonj po stari plesnivi hrani iz plastične posode? Pozdravljene Večkrat se zgodi, da mi v kakšni plastični posodi ostane kakšen obrok več dni, ker ga nihče ne poje in se posoda zelo zasmradi, saj hrana začne že gniti. Hrane ne mečemo stran, rajši jo damo v plastično posodo in v hladilnik. Vendar se zgodi, da tudi na njo pozabimo, saj vsak rajši poseže po sveži hrani kot dva dni starem obroku. Toliko, da naslednjič ne morem shraniti druge hrane notri v posodi, ker grozno smrdi. S čim oprati? Poskusila sem že z namakanjem v vodi z limono, kisom, z prilom in ostalimi pripomočki, pa vonja ne odstrani. Plastika še kar smrdi. mogoče kombinacija sode bikarbone in kisa, na koncu pa še z vrelo vodo, Pri nas se v pomivalcu vse razsmrdi.
|
|
|
|
RE: Kako odstraniti smrad iz plastičnih posod? 23.8.2010 21:31:57
|
|
|
|
jakaracman
|
V dveh dneh se mi nič ne usmradi, torej hrano puščate mnogo dlje.Probaj zmrzovati namesto shranjevati v hladilniku.Če stroj ne opere, vrži posodo stran.
|
|
|
|
RE: Kako odstraniti smrad iz plastičnih posod? 23.8.2010 21:35:05
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman V dveh dneh se mi nič ne usmradi, torej hrano puščate mnogo dlje.Probaj zmrzovati namesto shranjevati v hladilniku.Če stroj ne opere, vrži posodo stran. Dobesedno podpišem. In se še posebej strinjam z odebeljenim. Sama sem ravno danes vrgla stran eno plastično posodico, ker je v njej splesnel sir, ki smo ga kupili za probo, ampak nam ni bil všeč in je ždel tam notri (pre)dooolgo
|
|
|
|
RE: Kako odstraniti smrad iz plastičnih posod? 23.8.2010 21:47:40
|
|
|
|
Felicita
|
poskusi s kavno usedlino... ampak ja, jest se tut ne bi preveč matrala, bi vrgla stran.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Kako odstraniti smrad iz plastičnih posod? 23.8.2010 21:53:18
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
cilit bang. mi velikokrat jemo solato iz plasticnih posodic. in edino tukaj pogresam pomivalni stroj. takoj, ko pojemo, vrzem vse kar ostane v skoljko, spaknem, naspricam s cilitom in z gobico namazem. pol pustim ta cas, da pomijem vso posodo in nazadnje s kropom splaknem to plastiko. jo pa pocasi mecem stran in jo nadomescam s teflonom in steklom.
|
|
RE: Kako odstraniti smrad iz plastičnih posod? 23.8.2010 21:54:31
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
ah, ne s teflonom z rostfrejem, al kaj so tiste kovinske posode....
|
|
RE: Kako odstraniti smrad iz plastičnih posod? 23.8.2010 22:27:33
|
|
|
|
KlaraMay
|
Ja seveda tudi dlje, dve dni je max k še probam pojest kakšno hrano. V tem novem stanju pa sploh ne. Pomivalca žal nimava. Tudi sama kakšno stran vržem, problem je sedaj nastal, ker imamo eno posodo od soseda, ker nam dal neko mešano že pripravljeno solato, katera nam ni bila všeč in smo na njo preprosto pozabili. Danes pa tista posoda ojojojoj, kot tahujš gnojnica. Bom še s sodo b. probala, mogoče tašči nesla v pomivalca, pol pa pač probala podobno novo kupt.
|
|
|
|
RE: Kako odstraniti smrad iz plastičnih posod? 23.8.2010 22:40:10
|
|
|
|
Spark
|
Jaz pa si spravim včasih plastično posodo od sladoleda. In mi je super, kadar mi ostane kaka taka hrana, ki pusti vonj na plastiki ali pa če je mastna. Po uporabi jo enostavno vržem, in se ne ukvarjam ne s pranjem ali vonjem.
|
|
|
|
RE: Kako odstraniti smrad iz plastičnih posod? 23.8.2010 23:40:23
|
|
|
|
Poka
|
Men se je enkrat naredila plesen vijolične barve, ko sem tako dolgo pustila hrano notri... Bil je problem, ker je mali hladilnik in je bil vedno ful natlačen. Sem menda vrgla stran, ker bi po mojem koga ubilo...
|
|
|
|
RE: Kako odstraniti smrad iz plastičnih posod? 24.8.2010 7:54:28
|
|
|
|
miapia
|
Včasih sem uporabljala plastično posodo, sedaj je pa ne prenašam, ker mi smrdi, smrdi mi hrana, ki je shranjena v posodah. Zato sem kupila par steklenih posod s pokrovom, ki jo daš lahko tudi v zamrzovalnik. Drugače pa ja, v stroj ali pa velika količina ceta.
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.