donna22
|
IZVIRNO SPOROČILO: čudnočudo IZVIRNO SPOROČILO: donna22 IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_ Meni je lepo ime. Ne oziraj se na banalne pripombe - malomeščanski folk si bo itaq vedno našel razlog za norčevanje in posmehovanje; pri takšnem ali drugačnem imenu, če pa ne iz imena, pa iz česa drugega... Nekateri ubogi ljudje pač niso sposobni sprejemati ničesar izven nekih ustaljenih tirnic, vse kar rahlo diši po neobičajnem, prerašča meje njihovega razuma... Samo na podlagi reakcije na imena sklepat, da smo vsi malomeščanski in ubogi, je pa malo prehitro, a ne? In samo na podlagi imena sklepat, da ne sprejemam ničesar novega? Ne vem, no ... Hm, ti pa zgleda, da na podlagi ene stvari mečeš ljudi v isti koš - niti malo meščansko ... Meni je npr. všeč ime Nora, pa mi preprosto ne sodi v to okolje. V angleško govoreče seveda ja, tam mi je krasno, sem pa pač ne. Kolja pa pač zame premočno spominja na eno drugo slovensko besedo. Avtorica teme je itak rekla, da bosta ime zagotovo dala in da se na mnenja ne bosta ozirala, zato itak ni važno, kaj mi tu menimo. Ravno na podlagi reakcije se vidi človekova mentaliteta. Lahko ti nekaj ni všeč in to utemeljiš na nežaljiv in razumen način, drugo pa je, ko nečesa apriori ne sprejemaš in potem napadaš nekaj, kar ni v skladu s tvojo podobo primernega. Razumem, da mnogim ime ni všeč, a način, kako nekateri to izrazijo... kaže na plitkost posameznikov. Je pa res, da na forumih lahko to pričakujem in bi bila neumna, če bi se tako izpostavila, potem pa bila užaljena. Ponovno poudarjam, da nimam nič proti kritiki, a je pomambno, kakšna je. Tvoja utemeljitev, zakaj ti ime ni všeč, pa je čisto na mestu. Mislim, da tudi BAMBINA ni mislila takšnih, ko je to napisala. Hja, v nekaterih stvareh se že strinjam, v vsem pa ne. Nekateri ubogi ljudje pač niso sposobni sprejemati ničesar izven nekih ustaljenih tirnic, vse kar rahlo diši po neobičajnem, prerašča meje njihovega razuma... Ta stavek mi ni bil všeč; samo zato, ker mi to ime ni všeč (ali pa npr. ker mi ni všeč več takih imen), ne mislim, da sem zato na splošno nesposobna sprejemat stvari izven ustaljenega in da neobičajno prerašča meje mojega razuma. To pa mi je žaljivo! Sama mislim, da sem v marsičem odprt človek; tudi se ne vtikam v druge, če sta izbrala tako ime, sta ga pač izbrala, ni moja stvar, mnenje pa sem pač povedala Vsekakor pa mislim, da ima vsak (ali pa vsaj skoraj vsak) človek obdobje v življenju, ko mu lastno ime ni všeč - predvsem v puberteti
|