Avgustovke (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Jessy -> Avgustovke (26.7.2005 8:59:35)

Danes pa jaz odprem novo temo!!!

Kak ste zaspanke? Jaz sem lepo spala, zdaj mi je pa vroče ratalo, sem se pa zbudila in vstala.

Danes in jutri me čaka en kup skakanja, predno grem in ne vem, če bom zmogla vse obdelat! Če bo prav, skočim jutri še do LJ.

Smo bile pa včeraj kar pridne s klepetanjem. Se pozna, da se nam bliža konec!!!

Joj, da bi ve videle včeraj moje noge! Za zjokat se! Sem imela desno nogo (zmeraj je desna huje zaetečena) prav "gluho" do gleženj. Pol mi je :love: lepo zmasiral obe nogi, vendar je bila desna še zmerom obupna, tako da mi jo je potem še dodatno masiral, kar je čudežno pomagalo. Jaz res srčno upam, da bom iz porodnišnice prišla z nogami, kot sem jih poznala včasih.

Zdaj grem zajtrkovati - spet čokolino!!! VSAK DAN ISTO! :)-:)-:)- Če je pa dobro...

Tiamo -> Avgustovke (26.7.2005 9:27:04)

Jaz bi še spala, pa so se mizarji najavili oz. so me zbudili.

Danes sem šla cca 10 na WC, pa skoz imam mokre hlačke...a mi je lahko začela počasi plodovnica odtekat? Me je začelo pa tudi malo pečt spodaj, menim, da je samo povečan izcedek.

Jessy, pri meni je pa leva noga hujša??? Zdaj se mi je še druga kompresijska strgala :grrr:. Nevem ali naj si grem kupit nove za teh 10 dni, ali naj te šivam :zmeden::zmeden::zmeden:

Jaz sem pa danes pašteto in žemljico zajtrkovala...

Jessy -> Avgustovke (26.7.2005 9:41:27)

Končno se je ena avgustovka zbudila!!! Mi je bilo že dolgčas!!!

Čist možno, da ti plodovnica odteka. A si se poskusila uleči in čakat, če se bo kaj namočilo??? Baje, da če se uležeš in se ti hlačke zmočijo, da je to plodovnica!!! Še najboljše pa je, če se greš pokazat!

Jaz na tvojem mestu ne bi kupovala novih kompresijskih nogavic. Jaz jih nimam in kar preživim. Sicer je zvečer hudo, ampak se takrat moj :love: izkaže in lepo masira, jaz pa uživam. Teh nekaj dni bomo pa še zdržale al kako?!?!
Ne vem, meni se zdi 2000 SIT kar veliko za nekaj dni.

Zdaj pa grem in zbudim :love:, da me pelje po opravkih. Ga ni čez komot! :)- Zdaj ga še upravičeno nateram, da me kam pelje, dolgo ne bom več imela izgovrov in se bom mogla kar sama. ;)

Seven* -> Avgustovke (26.7.2005 9:48:13)

Hey ho! Jaz pa sem mislila, da bom vceraj sla rodit. Sem imela kar konkretne popadke, ki so se potem umirili. Danes ni duha ne sluha o njim.. Je pa res, da sem ful pospravljala in bila aktivna.. Sem se malo prestrasila, ker se nimam nic pripravljeno. :)-:)-:)-:)-

Jessy -> Avgustovke (26.7.2005 9:52:44)

Seven, tebe pa že dolgo ni bilo videti!!!

A kar rodit bi pobegnila!!!??? Malčk zgodaj je še zate, kar lepo počakaj še kak teden ali dva!!! ;)

Seven* -> Avgustovke (26.7.2005 9:55:36)

Ja, ni me blo. Sem noge namakala v slani vodi. :)-:)-:)- Ma za mene je res se kao zgodaj, ceprav je ta moj PDP dolocen samo s pomocjo UZ in ne s pomocjo menstrualnega ciklusa, ker menstruacije se sploh nisem imela... :)-:)-:)- Tak da, pricakujem da rodim zelo kmalu... *wishful thinking*

tajica -> Avgustovke (26.7.2005 10:01:18)

Dobro jutro tudi od mene!!

Men pa noge še nič ne zatekajo in upam da ne bom mela teh težav!! Drugače pa skos hodim na WC in mi gre že pošteno na živce, da nikamor ne morem ne da bi vmes morala na WC! Ponoči porabim celo rolo papirja!!! Hudo!!

Seven ti pa res še mal počakaj!! Ne bit tolk aktivna in mal več počivaj, sej boš potem morala bit več aktivna!!

Jessy ja tebi se pa približuje 100 na uro!!! Držim pesti!!

No sedaj pa šibam:kava:popit!!

Se potem še tipkamo!!

Čau, čau

tajica -> Avgustovke (26.7.2005 10:03:55)

Tia 74 če te peće spodaj potem imaš kakšno vnetje ali pa glivice, zato pa imaš tudi povečan izcedek!! Jest mam ta izcedek že celo nosečnost, sedaj ga je pa še več!! Če je rumene barve potem je beli tok, ča pa je prozorna potem je pa lahko plodovnica!!Vsaj tako pravijo!!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.7.2005 10:06:12)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Jessy -> Avgustovke (26.7.2005 10:08:16)

Tudi pri nas je že vročina!!! Se že nabirajo kapljice na meni!!!

In res je, se mi pošteno izteka!!! Še 3 dni, pa vidim svojo :duda:!!! Z vami pa le še 2 dni! :( Vas bom pogrešala.:rozica::rozica::rozica:

violinski -> Avgustovke (26.7.2005 10:22:29)

Dobro jutro (hehe, sem nadomestila nespanje od včeraj)!

U, res sem dolgo spala, je pa tudi res, da sem brala knjigo dodveh, ker mi je bilo tako vroče, da nisem mogla zaspat zvečer.

Ravno sem hotela malo skočit gor, da vas vprašam, kaj naredite z vsem tem izcedkom. Jaz ga imam za izvoz. Včeraj sva z :love: šetkala po trgovinah in je vse še slabše, mene je brez nosečnosti namreč točno dvakrat toliko, kot tajice (v višino imam pa samo 3 cm več), zdaj sem pa taka, da bi me :love: lahko kar kotalil po cesti. In se pozna, ta izcedek namreč gre povsod, samo na vložek ne :( Zato sem kot neumna iskala en daljši dnevni vložek, ki bi me vsaj malo bolj zaščitil, pa sem bila takooooooooo razočarana: al so kratki, al so pa plastični. Plastičnih vložkov pa od prejšnje nosečnosti dalje ne prenašam več. Peče me ne, samo moti me, ker gre mimo vložka spredaj direkt na hlačke, če pa veliko hodim in migam, pa tudi na hlače. Še dobro, da imam toliko trebuha, da se od zunaj ne vidi.

Aha, lahko pa se pohvalim, da po novem poznam oz. vem kje so vsi WCji v BTC ;)

Kaj boste danes počele? Jessy, tebi že dela psiha sto na uro, sem videla v včerajšnjih postih. Po malem ti zavidam, tudi jaz bi rada pred petkom vse skupaj zaključila, ampak imam čisto sebične in posebne razloge za to, vednar, če hoče otrok še bit not, nej bo not. Kot je pel Kobal: 'je toplo, je m'stno, j's pridem već k'sno!' :bravo:

Jessy -> Avgustovke (26.7.2005 10:26:40)

Violinski ključ, jaz bi na tvojem mestu poskusila z vaginaletami in sicer z Natriitetraboratisom, ki ni zdravilo, ampak samo pH uravnava. Meni ga je G priporočil, če bi se mi pojavljal izcedek in enkrat sem ga res uporabila med nosečnostjo in mi je takoj odleglo.

Tudi jaz moram danes v nakup dnevnih vložkov. Imam zadnjega namontiranega.

Psiha??? Bolj nestrpnost in čiščenje! :)-:)-:)-

Jaz sem zadnjič komej našla WC v Spar City-ju. Sem se nekej časa vrtela v krogu, pol sem pa vidla, kam hodijo ljudje. Jah...ni kaj...eni gremo bolj poredko tja!

Tiamo -> Avgustovke (26.7.2005 11:13:01)

Ste se skoraj vse zbudile, pridne...:bravo::bravo:

Mizarji so opravili svoje :bravo::bravo::bravo:

Zdajle mi pride še malar, potem pa sledi veselo pospravljanje....

Imam povečan izcedek, se mi je pojavila zelenkasto-rumenkasta sluz in pečt me je začel, sem že vstavila Natriitetraboratisom vaginelo....je že bolje. Tudi meni je zmanjkalo dnevnih vložkov :grrr::grrr: bom morala v trgovino.

Zdajle sem zašvicala k :pujs:, grem klimo prižgat...

se tipkamo...

Jessy -> Avgustovke (26.7.2005 11:16:54)

Daj, Tia, tisto klimo malce meni posodi! Je brez veze, da investirava 160 000 SIT, ko pa jo lahko dobim od tebe!!! :)-:)-:)-

Pa le glej, da ne boš preveč pospravljala, da te slučajno ne bo treba kam peljat!

A ti pa Natriitetraboratis kar tekom dneva vstaviš??? Jaz sem to vedno ponoči namontirala, ker mi je fuuuul ven teklo, kar me je motilo, ponoči pa tega nisem čutila!

miševi -> Avgustovke (26.7.2005 11:29:51)

Ku-kuc še od mene!!!

Sem ravno s pregleda in ctg-ja. Ctg ni pokazal nič posebnega - dete je najprej spalo, potem pa "rovarilo" po trebuhu in na čase celo ušlo. Utrip pa od 125 - 135, ob akciji tudi na 145. Popadkov nič oz. 1 zelo majhen. Je babica rekla, da tudi če že so prej nič ne pomenijo, če ne vplivajo na dogajanje tam spodaj. Sledil je uz, kjer je gin. videl spol, pa nisem hotela vedet. Sem imela najbolj zloglasnega gin, pa je bil full prijazen (babice na ctg pa sploh):bravo:. Otroček je pa že fejst velik, tako kot je bila Nika ob rojstvu, tako da bomo spet enga korenjaka dobili. Sledil je še pregled (auč) - popolnoma še tesnimo:)-. Tako, da pridem na vrsto spet drug torek.

Violinski ključ, ti ga pa pokaš - potem imava pa midve podobne mere:)-. Po moje tudi zaradi tega pri meni že Nika ni hotela takoj ven, ker ji je blo tako lepo (obloženo).

Sem pa vesela, da nič pretirano ne zatekam:bravo:.

Zdaj grem pa po Niko, pa na kosilo, popoldne pa malo perilo pospravit, in seveda, zopet na RR.

Jessy - uživaj še ta dva dneva!:rozica:

tina104 -> Avgustovke (26.7.2005 11:45:43)

Uh, ste že bile pridne. Jaz sem vstala ob petih, ker nisem mogla več spat, pa fuuuul lačna sem bila, sem nekaj pojedla, potem pa šla brat in ob kakih pol osmih nazaj zaspala nekje do devetih. Sedaj pa kuham (filano papriko), pa malo vas berem.
Res je ful fajn, ko vidiš, da iammo vse podobne probleme. Jaz imam tudi precej izcedka, pa mi gredo tudi ti vložki na živce in jih ne uporabljam, si pač hlačke 3x na dan preoblečem, če je potrebno.
Naš :duda: je se mi zdi zadnje dneve precej manj aktiven ali pa sem že jaz imuna na gibe :zmeden: :)- :)- .
Aja, Jessy - imaš isti zajtrk kot moj :love: - že odkar se poznama, je skoraj vsak dan čokolino :)-:)-:)-.

Kaj bo katera avgustovka rodila v MB???????

Teya -> Avgustovke (26.7.2005 11:47:48)

ciao, punce :rozica:

vidim, da se vse borimo s tem zoprnim izcedkom :(
jaz ga imam že celo nosečnost in od G sem dobila dvoje različnih vaginalet, pa niso prav nič pomagale :( potem mi je celo bris vzela in poslala na patoložko al nekej tazga, pa so rezultati b.p. :bravo:, tko, da....zdaj je ugotovila:zmeden:, da je izcedek pač nekaj normalnega med nosečnostjo in me opozorila na to, da se bo proti koncu samo še bolj večal :zmeden:....in ni se motila :((
pišuka, da se ne uspemo losat teh vložkov...še med nosečnostjo ne :)-

kakšne vložke ste si ali pa si boste nabavile pa za po porodu??? vem za vir, ki je mehak itd itd, ampak...kaj pa dolžina in debelina...tistga vložka je bolj malo skupaj, glede na to, kakšne poplave se napovedujejo tam spodaj :zmeden:

srečno vsem, še posebej tistim, ki se počasi že poslavljate od svojega trebuha, zateklih nog, bolečin v križu, neprestanega lulanja....:)-

Kety -> Avgustovke (26.7.2005 11:49:53)

Dobro jutro!:ups:

Danes sem pa jaz potegnila spanec. Ze ponoci sem se zbudila s tako migreno, da mi je bilo kar slabo. Bolele so me oci, da je bilo kar groza. No, zjutraj sem vstala takrat kot :love:, ker je sel v sluzbo in sem sla takoj bruhat. Seveda sem sla nazaj spat in zdej je migrena izginila. Upam, da se danes ne pojavi vec. Sem vesela, da se mi ni bilo treba filat z lekadolom.

Jaz mam danes tudi namen malo pospravljat in pripravit za :duda:. Zlikala bomo cunjce, ki sem jih vceraj oprala in pospravila in pomila najino spalnico. Popoldan pa tudi k nam pride zidar, tako, da bom kuhala za malo vec ljudi.

Tudi pri nas je klima ze vklopljena....mi je kar neki vroce!

Jessy, a bos kej pogresala trebuscka in kobacanje v njem?!?9nebesa:)-9nebesa:)-

Jaz ze zdej vem da ga bom, pa ceprav bom imela ob sebi to najlepso strucko! Ne vem, no, ...mal me ze custva dajejo, ko vem, da smo pocasi na vrsti!

miševi -> Avgustovke (26.7.2005 11:52:04)

Teya - vir 80 so čisto ok. Prvi dan ali dva po porodu si daš pač 2 skupaj, potem pa po enega. So pa najbolj mehki, se stanjšajo med uporabo in nič ne motijo, čeprav ne zgledajo tako "užitni" kot npr. ostali, tanki vložki z zavihki. Tudi v bolnišnicah ponavadi dobiš vir 80.

urši77 -> Avgustovke (26.7.2005 11:54:47)

Ste se pa že razpisale....pridne punce:)

Jaz sem danes tudi za spremembo spala:bravo:
Na WC šla samo 2x in potem spet spaaaalaaaa:) - do desetih, pa še pol sem se z eno veliko muko skotalila s postelje:)

Jaz grem pa zdaj na predavanje o epiduralni, pa da se pofočkam pri anesteziologu, da ne bodo pozabili name ko pridem tja gor:)

Noge mi pa na srečo nič ne zatekajo, bomo pa videli kaj bo zdaj, ko prihaja tale vročina, ki vseeno če je letos ne bi bilo-vsaj zame ne:)

Meni pa že nekaj dni zvečer redno otrdeva trebuh, pa tudi :duda: ni več zvečer tako živahna, kot prej. Le kaj bi to lahko bilo:zmeden2:

V glavnem, bodimo pridne in počakajmo še malo preden tile naši razgrajači pridejo na svet (razen Jessy, ki pa ji želim vse najboljše)

No, zdaj pa grem, vas berem ko pridem nazaj:rozica:

nanka -> Avgustovke (26.7.2005 12:16:46)

Pozdravček,
no danes ob 3 ponoči, pa sem že mislila, da se bom preselila v porodnišnico. Mislim, da sem dočakala prve popadke.
Boleči kot pri menstruaciji, ponavljali pa so se na 10 minut in sicer skoraj dve uri.
Ko sem se že pripravila za odhod, pa je vse popustilo in sedaj čakam kaj bo čez dan.
Ctg mi še niso delali, pregled pa imam šele čez dva dni.
Tako zdaj čakam kaj bo. Sicer pa je do pdp samo še 11 dni.
Čao

violinski -> Avgustovke (26.7.2005 12:40:12)

Tia, glede na to, da imava PDP en dan razlike, bi blo fino, da se tam v porodnišnici kaj vidiva, ne? Recimo, okrog 1.8.? Jaz imam namreč od nečakinje skorajda prepoved roditi na PDP (4.8.), ker ima ona takrat rojstni dan in to pač ne gre, da bi sestrična in bratranec praznovala na isti dan. Le kako bi se potem organizirala? Ona bo sicer 8 let starejša, ampak to nima pri tem čisto nič. :))

Jessy, hvala za namig za vaginalete, ampak sem se odočila, da bom raje pustila prosto pot temu, kar mora ven. Bom pa vsekakor to omenila nadomestnemu G, ki ga bom videla v petek (moj je na dopustu). Komaj čakam spet CTG, da vidim, če se kaj dogaja. Drugače sem ga imela vsak torek, tokrat pa žal ne.

Miševi, nič nisem imela kakšnega posebnega namena hujšati med dvema nosečnostima, ker nisem pretirano nagnjena h suhosti (vse žense iz 'žlahte' smo tu nekje), zato sem pa trdno odločena, da se lotim par mesecev po porodu (bomo videli, če bom takrat še tako trdno odločena), da pridem vsaj na 10kg manj, kot sem jih imela pred prvo nosečnostjo. Več ne, ker se imam preveč rada in mi je hrana eden od največjih užitkov v življenju.

Jessy -> Avgustovke (26.7.2005 13:36:59)

Mislim, da trebuha ne bom prav nič pogrešala. Bom pa verjetno res pogrešala te otrokove gibe, ki so prav za popestritev dneva.
Sem pa trebuha pošteno naveličana, pa tudi nosečniških hlač imam že zadosti. Bi rada spet oblekla kaj manjšega, ampak mislim, da še nekaj časa ne bom videla tega veselja!!! Sem se kar fajn razširala!!!

Pa hvala vsem za lepe želje! Sicer se še ne poslavljam, ampak vas bom še do jutri morila tu na RR!

Sva pa bila z :love: pridna, saj sva uspela it na banko, pa šipe sva dala delat, sicer bodo šele čez 14 dni, ker grejo na dopust, ampak je že to veliko, da sva dala delat, ker že dve leti hodiva tja.
Danes je spet kuhala tašča, za jutri sem se pa spet jaz ponudila, da bom skuhal ješprenj, pa sem pred 10. minutami ugotovila, da greva jutri dopoldne z :love: v Ljubljano, zato se bom že kar danes lotila in skuhala za jutri. Se že dolžna počutim, da kaj skuham, ko pa že skoraj 14 dni kuhajo tudi za naju.

Zdaj pa grem spet na kavč. Ta vročina mi že povzroča boleče noge - zatečene so pa itak že od nekdaj, ker oteklina sploh ne izgine več. :grrr:

andrejalj -> Avgustovke (26.7.2005 18:29:25)

No tkole.....evo mene.....
včeraj ste se pa še v noč razpisale :bravo::bravo:
Jaz sem šla pozno spat okol polnoči pa zato nisem nič kaj pozneje vstala..ob pol osmih...spet poštar pa :kuza: aja pa 300 m rož po balkonih in oknih sem morala zalit...to je pa :hudicek: delo zame...komaj čakam da pride mami iz morja in prevzame vajeti v svoje roke....mam poln kufr že vsega....sem bla še na vrtu, sem nabirala stročji fižol....un tanizk...sem imela trebuh trd še par ur potem...ma čist za en drekc sm....potem se spravim kuhat in me pokliče:love:.... danes gremo k mojimi, ima mama roj.dan....mi je kr slabo postalo, ker se neki ne maramo...no, pa je blo še kar...na hitro, zato ker sta bla njegova starša 'skregana'- standard in potem sva pojedla in odšla....fino...meni prav... ampak, kuham pa jaz bolje- njegova mama sploh ni gospodinja pa četudi se trudi in poleg vsega še pove kolk jo pa zdej vse boli in imam občutek slabe vesti potem..... ma, brez veze...

Jessy.....kakorkoli....tvoj čas prihaja...opravi s čim manj napora in težavami....veliko sreče...:rozica:

No, se prtožujete nad zatečenimi nogami...jaz jih nimam še zaenkrat, niti nimam izcedka- nekaj ja ne pa obilnega ali motečega...vsaj nekaj dobrega, če mi je že slabo po cele dneve že celo nosečnost...

Ma, še eni sm hotela nekaj napisat pa se ne spomnim za katero se je šlo...se mi zdi da sem ful sklerozna zadnje čase....:ups: - nosečniška tegoba :)-

lp

Tiamo -> Avgustovke (26.7.2005 20:06:52)

hy,

evo mene 8) sem čist izmozgana, kok mi je bilo vroče. Prvo sem šla s tastom in taščo na kosilo, potem smo cel BTC dali skoz..potem pa še z bratom v merkurja. Noge imam take, da komaj hodim...zdaj ko sem dala štumfe dol.

Ja Jessy, jaz si dam svečke kar čez dan notr, hitro steče ven in takoj pomaga :zmeden::zmeden::zmeden:.

Violinski ključ mogoče se pa res vidive v porodnišnici :bravo::bravo:. Tudi jaz imam prepoved roditi na moj rojstni dan 4.8., takrat bomo žurali in sem se odločila, da se ga napijem do konca. Drugi dan grem pa z mačkom rodit, da ne bom tok trpela.......:)-:)-:)- se hecam punce, mi je malo vročina v glavo udarila.

se tipkamo, grem noge namakat

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>