kako ugotoviti sladkorno (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

mihana -> kako ugotoviti sladkorno (26.7.2005 8:49:51)

zanima me če ima katera otročka ki ima sladkorno?? kakko je ugotovila da jo ima??

lp:zmeden2:

Ajsha -> kako ugotoviti sladkorno (26.7.2005 9:30:09)

Hojla!

To ni posebno zahteven postopek - greš do peditara, rečeš, naj mu odvzamejo kri in rezultat bo hipoma na dlani.

Sicer so pa splošni simptomi zelo veliko uriniranja in otročiček kljub normalni prehrani hujša. Včasih je tu tudi slabo počutje, ki pa ga pri majhnih otrocih težko definiraš. Skratka, kri pokaže vse, takoj in nedvoumno!

Upam, da bo v tvojem primeru vse okej.

LP!

Anonimen -> kako ugotoviti sladkorno (26.7.2005 10:02:00)

Nevem če je pri odraslih in otrocih enako,vendar vseeno.moj ata jo ima v ful hudi obliki(5inekcij na dan+tablete) in ful dosti popije,slabo počutje,veliko uriniranja,neke vrste nastabilnost oz. vrtoglavica.kot pa je zgoraj rekla Ajsha,kri takoj pokaže vse.

sladkorček -> kako ugotoviti sladkorno (26.7.2005 10:26:40)

Zdravo, sem mamica petletnega diabetika tipa I (sladkorna bolezen, ki se pojavlja pri otrocih in mladostnikih in se razlikuje od starostne sladkorne oz. diabetesa tip II). Simptomi pri našem sinu so bili tipični simptomi pojava sladkorne bolezni: velika žeja, pogosto uriniranje (tudi do petkrat v eni uri), slabo počutje, utrujenost, hujšanje kljub normalnemu vnosu hrane.
Lep pozdrav.

Stran: [1]