|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2011
20.10.2010 9:46:19   
vesna_b
klaraklara - a pol imaš G v zdravstvenem domu? no, jaz hodim sicer v bolnišnico, ampak na nuhalno bom šla v ZD.
ej, eno vprašanje - kam boš hodila v materinsko? jaz sem prejšnjič v porodnišnico, pa so vsi rekl, da je boljš, kot v ZD, ker je krajše in ne kažejo filmčkov, vidiš pa porodno sobo...
vprašam, ker majo že eno predavanje v zgodnji nosečnosti, pa me mal mika po eni strani, glede gibanja...
evo: http://www.sb-nm.si/Datoteke/Razno/Šola%20za%20starše_razpord%2028092010.pdf
http://www.sb-nm.si/Datoteke/Razno/ZLOŽENKA%20porodniški%20odd.ed.2.pdf

pa šla bom potem kasneje na porod in na handling. dojila sem že, epiduralne po vsej verjetnosti ne bom mela - prvič niti ni bilo potrebe, pa mogoče še kakega, no. sicer hodiš lahko kamorkoli

rakica - joj, super, sem vesela zate, da maš že NS. kje je še moja... smrk smrk
dej da se boš potem kaj pohvalila user posted image

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
20.10.2010 9:47:12   
rea27
živijo,

ugodno prodam vozičke: Mutsy Urban Rider, peščene barve s trdo košaro in podvozjem
Concord, turkizne barve, vse tri transportne enote (jajček, trda košara, športni del, prevleka za dež...)
PegPeregovo Ario, zelene barve

Ugodno, če katera še ni kupila prevoznega sredstva za svoje prihajajoče malčke.

rea27

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
20.10.2010 10:10:40   
Klaraklara30
IZVIRNO SPOROČILO: vesna_b

klaraklara - a pol imaš G v zdravstvenem domu? no, jaz hodim sicer v bolnišnico, ampak na nuhalno bom šla v ZD.
ej, eno vprašanje - kam boš hodila v materinsko? jaz sem prejšnjič v porodnišnico, pa so vsi rekl, da je boljš, kot v ZD, ker je krajše in ne kažejo filmčkov, vidiš pa porodno sobo...
vprašam, ker majo že eno predavanje v zgodnji nosečnosti, pa me mal mika po eni strani, glede gibanja...
evo: http://www.sb-nm.si/Datoteke/Razno/Šola%20za%20starše_razpord%2028092010.pdf
http://www.sb-nm.si/Datoteke/Razno/ZLOŽENKA%20porodniški%20odd.ed.2.pdf

pa šla bom potem kasneje na porod in na handling. dojila sem že, epiduralne po vsej verjetnosti ne bom mela - prvič niti ni bilo potrebe, pa mogoče še kakega, no. sicer hodiš lahko kamorkoli

Za materinsko šolo se še nisem odločila, kam bi šla. Prvič sem bila v porodnišnici in mi je bilo super, ker nam je res podrobno opisala cel porod, pa še porodno sobo smo si "v živo" pogledali. Šla sem pa tudi na dve predavanji v ZD o negi otroka in še nekaj, pa se sedaj ne spomnim...nekaj v zvezi s psihičnim zdravjem po porodu.

V ZD mi je pa všeč, ker je toliko različnih tem in lahko izbiraš, kam in kdaj greš. Vidim, da imajo zdej tudi drugače razporejena predavanja, kar lepo vsak mesec in če ti kdaj ne znese, greš naslednjič. Super. Mika me tole o zgodnji nosečnosti, samo mi pa ura nikako ne ustreza, ker delam do 15.30 in mi ne znese user posted image Hmmm, sploh mi nobena ura ne ustreza...bom zgleda mogla it spet v porodnišnico. Ah, bomo videli.

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
20.10.2010 10:15:38   
Klaraklara30
vesna_b Sem si zdej pogledala še od porodnišnice in so tudi same take ure, da ne bom mogla it user posted image user posted image
Hm, kaj pa zdej? Pa vidim, da imajo tudi različne teme, to je pa na novo.

(odgovor članu Klaraklara30)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
20.10.2010 10:31:04   
vesna_b
ja, majo full na novo

ja, jaz delam do treh, pa vožnja do mesta in parkiranje dobre pol ure...

bom pač mogla prej ven, če se odločim za katero. ko bi vsaj vedla, kolikokrat je...

ma bom še vidla. tole za zgodnjo nosečnost bom najbrž šla... je blo včeraj user posted image , se pravi grem drug mesec

Neposredna povezava do sporočila: 1055
20.10.2010 10:44:39   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: vesna_b

rakica - joj, super, sem vesela zate, da maš že NS. kje je še moja... smrk smrk
dej da se boš potem kaj pohvalila user posted image

saj ti bo hitro minilo... meni se je od prvega pregleda takoooo vleklo, sedaj pa je že tukaj (jut3)... me že kar malo zvija in imam tremo (pa sploh ne vem zakaj user posted image ) Veš da se bom pohvalila... in to zeloooo ... samo počakajmo, da bo vse OK...

Punce, dajte mi povedat... če je/bo od prvega poroda minilo mesec manj kot 4.leta ali moram vseeno obiskovati ponovno materinsko šolouser posted image  in moj tudiuser posted image  ali je dovolj, da samo grem vplačat prisotnost pri porodu in to je to?!?! Hvala... že vnaprej

drugače pa, mozoljasta za pop***, brez slabosti... in če zjutraj ne vzamem vitaminčkov, sem tečna in utrujena čez dan... tako, da že odkar je test poaklaz + jemljem Elevit tabletke... in so božanskeee user posted image

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
20.10.2010 10:44:46   
coris
hejla babe žabeuser posted image

hvala za vaše besede in razlage in nasveteuser posted image danes se bom fuuuuul vode nalivala kar mi sicer ne gre najbolje ker imam osebno že 1 l vode na dan preveč. preden sem zanosila sem lahko tudi 3 litre vode pila sedaj se pa takooooo matram s tekočino.

jaz sem od slabosti prva 2 meseca shujšala 4 kg tako da so mi vse obleke prevelike, samo zdaj ko mi že 2 tedna ni slabo pa jem mal več in sem najbrž kaj nazaj že dobila, samo se ne tehtam ker itak vem da pojem kolikor lahko in da pojem manj kot preden sem zanosila ko sem jedla skoraj 2x toliko (sem rada jedla velikokrat in tudi količinsko veliko), tako da vem da na težo ne morem vplivat in je kot mora biti. nekatere pridobijo prej, druge kasneje ampak vse pridobimo user posted image čisto možno je da bom na koncu kot en velik balončekuser posted image

jaz če bo vse posreči ne bom rabila skoraj ničesar kupovati razen oblek pa še to bom nekaj dobila, ker ima moja teta user posted image ki bo maja stara 2 leti in 3 mesece tako bom večino stvari dobila kar od nje kar mi je v veliko olajšanje saj sva se letos selila in še kak prostor v stanovanju morava urediti in bo prav prišel kak Everček več user posted image dobila bova voziček, lupinico, zibko, ležalnik, prsno črpalko, bodije in nekaj trenirk, posteljico, ... skratka  nekaj bova pa le prihranila, če bi pa morala kupovati pa bi tudi nekako šlouser posted image

na začetku so me pa drugače toooook matrale slabosti da sem večkrat bruhala in v službi sem prav žolč bruhala. nič jesti, nič piti in že vonj hrane me je spravil ob školjko. prsa sem imela tolko napihnjena da mi je že ena strija ratala, samo so mi potem postopoma uplahnila, tako da se je strija umirila in počasi izgubja tisto rdečino. trebuha malo imam ampak nič bolj kot takrat ko se fuuuul najemuser posted image mi full pomaga to da sem ta teden na bolniški ker mi zelo manjka spanec in spim ponoči od 22.00-9.00 pa popoldan od 12.00-14.00 in še zvečer sem bolj v ležečem položajuuser posted image

bom malo nadoknadila za nazaj user posted image sicer sem prvičuser posted image in doma nimava še ničuser posted image in to bo najin prvi zakladek user posted image stara sem 26 in zna biti da bom rodila ravno na svoj rojstni dan zaradi oblike maternice ki jo imamuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1057
20.10.2010 10:50:28   
fluf
mene tud mika MŠ v zgodnji nosečnosti... sam v našem koncu kakor berem ni kaj pametnega :( v LJ se mi pa ne da vozit :( morm še mal pogledat pa povprašat G.
Sicer pa a mate kakšne želje o spolu... sej veste... važn je da bo zdrav fant user posted image čeprov ja važn da je zdravo, pa vse ok, ampak kakšne želje po tihem pa pri vas in partnerjih zagotovo obstajajo.

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
20.10.2010 10:54:25   
vesna_b
ne, midva res ne bova spraševala.
neke želje nimam, če pa bi MOGLA izbirat, bi pa prej punčko še eno, kot fantka user posted image
tud moj ni nikoli še omenil, da bi pa sedaj raje fantka mel.

men je tako fajn tist trenutek, ko se rodi, da izveš al je fantek al punčka... čist drugo, kot če prej veš. pač moje mnenje.

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
20.10.2010 10:54:44   
RAKICA2007

nič ne bo :(

ni slikice... user posted image

< Sporočilo je popravil RAKICA2007 -- 20.10.2010 10:55:09 >

(odgovor članu coris)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
20.10.2010 10:58:46   
fluf
rakicauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1061
20.10.2010 11:01:20   
RAKICA2007
Jah tudi moj user posted image  si želi še eno punčko... jaz pa fanta - čeprav mi je čisto čisto vseeno... važno, da je dete živo in zdravo...

Me zanima, kako bo moj user posted image  jut3 reagiral... V prvi user posted image  na NS, ko naju je G vprašala ali želiva vedeti spol, je moj odločno rekel; če ni punčka bodite raje tiho user posted image user posted image user posted image  vsi trije smo se do solz skoraj nasmejali... in seveda mu je najprej čestitala za bodočo punčko 

- me pa zanima, kaj imamo sedaj (saj sem razmišljala) imam za punčke doma 4 velikeee škatle cunjc - za fantke malo manj (no ja, nekaj v nevtralnih barvah) in če bo fant (kar do rojstva ne bo 100%) bom nekaj cunjc že kar probala zamenjati s katero user posted image user posted image user posted image  jah jaz sem firbčna baba in mislim, da bom kar hotela izvedeti spol...

Neposredna povezava do sporočila: 1062
20.10.2010 11:02:26   
RAKICA2007
fluf - saj bo... ni tako hudo - sam slikica je res huda...
bom probala drgače jo gor dat...

je pa slikica od baby pande user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  vseeno enih par virtualnih tudi zate user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1063
20.10.2010 11:08:45   
coris
v prvi vrsti naj bo user posted image žib in zdrav potem pa so tihe želje za spol....jaz sem neopredeljena, mislim da bi moj želel fantka ker ima neko prepričanje da bi se znal z njim morda malo bolje ukvarjat športi in to, sama bi potihem punčko ker se mi zdi da so bolj pridne tako v šoli kot doma, v času pubertete pa bi skoraj raje fantka se mi zdi manj pretresov in skrbi. za punčko imava že vso robo od tete za fantka pa bolj malo, pa vseeno sem v stiku z več fantki dojenčki in znam z njimi že tako kot bi imela že svojegauser posted image

torej meni je res vseeno ker so za vsak spol neke  prednosti, bomo pa videli kaj nam je bilo namenjenouser posted image mam pa čelo polno mozoljev in imela sem tako hude slabosti pravijo da bo to punčka, jaz pa kar mislim da to nič ne pove in da je to odvisno od telesa kako odreagira na nosečnost. po kitajski tabeli nama kaže punčko pa bomo videli kok je to resuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1064
20.10.2010 11:15:09   
RAKICA2007
user posted image

family trip user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu coris)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
20.10.2010 11:17:19   
RAKICA2007
user posted image

OK mami, zdaj lahko prideš in me spraviš dooool?!!

Neposredna povezava do sporočila: 1066
20.10.2010 11:19:16   
RAKICA2007
user posted image user posted image user posted image ,
rataloooo

Neposredna povezava do sporočila: 1067
20.10.2010 11:47:14   
TreeGirl
Dan!

Upam da vas nisem preveč prestrašila s tistim slabim urinskim izvidom... V momentu, ko sem prišla s pregleda, sem tudi sama na eks popila pol litra vode in mi je postalo kar slabo, pa mi prej in potem nikoli ni user posted image
Danes na obdobnem so mi rekli da je pa vse kul, očitno se pozna če se siliš z vodo. Rekli so mi pa tudi, da če v službi ne povem za nosečnost, bodo tako in tako izvedeli od njih (medicine dela), ker mora zdravnica napisat v izvid, naj upoštevajo pravilnik za nosečnice user posted image
Ni druge, jutri povem šefu...

Ko že omenjate materinsko šolo, v katerem tednu naj bi se jo začelo obiskovat?

Neposredna povezava do sporočila: 1068
20.10.2010 11:54:08   
vesna_b
kadarkoli user posted image
midva sva prvič šla skup na priprave na porod, (4* so bila predavanja), v februarju, rodila pa sem konec maja. pač lažje sem tam sedela z manjšim trebuhom, kot tiste čisto pred koncem.

to za zgodnjo nosečnost je treba po moje čimprej, ostale pa po želji.
prvič sem bila še na predavanjih o dojenju, sedaj ne bom šla, bom pa šla na priprave na porod. ma že tko, če je kaka sprememba al karkoli. pa še Metka je fajn, se ji mal nasmeješ (ona predava o porodu v NM)

(odgovor članu TreeGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
20.10.2010 11:59:51   
fluf
Berem da je v Kranju Podlipnikova.... to pa ne hvala  user posted image moram pogledat če je še kje... Šk. Loka, Radovljica, Tržič, Jesenice,... če ne bom MŠ enostavno spustila, ker Podlipnikove pa ne bom poslušala.

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
20.10.2010 12:15:32   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: TreeGirl

Dan!

Upam da vas nisem preveč prestrašila s tistim slabim urinskim izvidom... V momentu, ko sem prišla s pregleda, sem tudi sama na eks popila pol litra vode in mi je postalo kar slabo, pa mi prej in potem nikoli ni user posted image
Danes na obdobnem so mi rekli da je pa vse kul, očitno se pozna če se siliš z vodo. Rekli so mi pa tudi, da če v službi ne povem za nosečnost, bodo tako in tako izvedeli od njih (medicine dela), ker mora zdravnica napisat v izvid, naj upoštevajo pravilnik za nosečnice user posted image

Ko že omenjate materinsko šolo, v katerem tednu naj bi se jo začelo obiskovat?

user posted image user posted image user posted image  za izvide vode... ja res si nas malo prestrašila - ampak sedaj je važno da je vse OK... in tako mora biti tudi vnaprej...

jaz sem že povedala v službi - kak mesec nazaj (zaradi takšnega dela) se mi je zdelo kar prav, da jim povem... za vsak slučaj - če bi do česa prišlo (npr. nepredvidene bolniške) - bi izgledalo nekako takole; živjo, mene do nadaljnega ne bo, aja pa veš kaj noseča sem  - si sploh ne morem predstavljati tega in to po telefonu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu TreeGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
20.10.2010 12:39:10   
Klaraklara30
IZVIRNO SPOROČILO: TreeGirl
Rekli so mi pa tudi, da če v službi ne povem za nosečnost, bodo tako in tako izvedeli od njih (medicine dela), ker mora zdravnica napisat v izvid, naj upoštevajo pravilnik za nosečnice user posted image

O tole pa ne vem, če oni lahko naredijo. V 1. nosečnosti sem imela tudi jaz ta "službeni" zdravniški pregled in sem bila že noseča, vendar samo nekaj tednov. Niti na misle mi ni prišlo, da bi o tem obvestila delodajalca, ker je bilo res zgodaj. Niti prvega pregleda nisem imela.
Medisinska sestra mi je tam rekla, da delodajalec dobi samo obvestilo o tem, ali sem jaz sposobna za delo ali ne. V izvidu, ki sem ga pa jaz dobila, sem pa dobila napisano, da je bila ugotovljena nosečnost.

Glej, sej enkrat boš morala povedat, samo če se ti pa še ne zdi primeren čas, se pa malo pozanimaj in prepreči, da to storijo oni. Kolikor je meni znano, tega ne smejo narediti.

(odgovor članu TreeGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
20.10.2010 12:44:20   
Pikabu
Pozdravljene majčice.

Oglaša se ena letošnja majčica, ki je sicer postala aprilka, ker je dete pohitelo. Vem, da obstajajo oglasi, ampak takole vas bo več videlo. Sporočam samo, da prodajam Angel sound, če katero zanima, naj se oglasi na zs.

Pa lepo nosečnost in zdrave otorčke vam želim.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

Neposredna povezava do sporočila: 1073
20.10.2010 12:45:25   
hillmagic
Hey Čvekle user posted image .  RAKICA hude slikice sploh ta z motorjem je TOP.  Jaz sem ta teden doma ker imam bolniško. To je moja prvo bolniška v življenju in mam kar slabo vest in se sprašujem, č bodo punce zmogle brez mene. Po drugi stran pa moram nase misliti in če mi je toliko hudo od vsega bruhanja in vrtoglavice mislim, da sem res opravičeno doma. SAJ delala bom še lahko.
Glede vozička pri nas smo imeli za taprvo PEG PERREGO UNO in se je res FULLLL obnesel Sploh ker se ročaj obrača (in ne cela košara) v obe smeri in kolesa so lahko fiksna ali vrtljiva. Vrečko imaš pa poleti lahko strehco narediš da ne rabiš nič marela in voziček lahko full odpreš da veterček skozi potegne Kar je idealno saj bo itak poletje user posted image  ko bomo vozičkali.
Edino kar mi je bedno je to, da sem ga posodila in dobila nazaj zelo zašpehanga in kar malo če lahko rečem zjaganga..mi je kar malo žal....tk da premišljujem, če tega ne spravim v red da kupim še enkrat istega ker je res ZAKON Tako zgleda ko vrečo snameš
user posted image  

Maš jihh v nekaj kombinacijah pa lupinico se da tudi gor pritrditi... Pa cenovno so kar ugodni.
user posted image  
Takole pa zgleda če daš vrečko gor na voziček  

Meni je še kar slabo Bruham dnevno user posted image  upam, da bo minilo.

Lepo bodite

< Sporočilo je popravil hillmagic -- 20.10.2010 12:49:48 >

Vse je za nekaj dobro :))

Neposredna povezava do sporočila: 1074
20.10.2010 12:48:33   
portorož
Kaj je zdaj, klepetulje user posted image ?

Jaz pa sem pravkar imela tako dobro kosilo (goveja juhca, govedina+pražen krompir+smetanov hrenuser posted image , mnjami)..., morala sem se malo pobahat, ker se mi je to zjutraj tako hudo zaluštalo, da je moj kar skočil v nabavo user posted image

Coris, ti kar mirno! Vem pa kako ti je, jaz že dobrih 6 tednov vsak dan trepetam zaradi teh izcedkov, a hkrati pikico vzpodbujam, da naju naj neha strašit, drgač bomo čokolado prepovedali user posted image user posted image .
Bodi pozitivna in razvajaj svojega buščija user posted image

Fluf, jaz sem tudi za varianto gmail in fb user posted image user posted image user posted image user posted image

RAKICA2007, moj bi tudi rad punčko, še posebej ker že eno imamo (no, sicer krvno ni moja,a je vseno kot moja user posted image ) in se mu dozdeva, da nekako ve kako se "stvari streže", pri punčkah seveda user posted image
Jaz si želim oboje, tak da bomo še enkrat morali pridno user posted image (ojej, še tega user posted image nisem rodila, pa že drugega načrtujem user posted image ). Moj bi rad vprašal na NS, jaz pa bi tudi raje počakala na presenečenje. Se mi je pa že nekajkrat sanjalo, da smo dobili fantka, pa tudi sestra je tako sanjala..., tak da ..., jah, najbolj ziher je itak, ko pride ven user posted image

Rakica2007, sem ti kar fauš, da greš že jutri na nuhalno...., meni se tudi taaaaaaak hudičevo vleče user posted image . Želim ti lepih pogledov na malo pikico in verjemi, da bo vse user posted image

TreeGirl, ti kar pogumno povej! Ni je pomembnejšega od tvoje pikice. Jaz sem tudi že od začetka na bolniškem, čeprav bi raje delala in bila med ljudmi, kot pa da sem "gibalno omejena" kar je za mene najhujša kazen, a za malo user posted image VSE! Sicer upam, da ne bom cel čas na bolniškem, a če bo potrebno, bom pač tudi do požrla, sam da bo vse ok.

Vidim, da že materisko š. obdelujete user posted image A ve katera za MB, kje se je najboljše udeležiti MŠ?

No, uživajte, čvekice user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?