Anitka -> RE: Majčice 2011 (17.10.2010 21:46:00)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Luskica Anitka, eno vprašanje, al pa mogoče kar več vprašanj![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Tudi jaz delam v vrtcu, pa me zanima, kako reagiraš, če imate kakšno nalezljivo bolezen v vrtcu, kot rdečke, rota virus, hujše viroze?. To je moja prva nosečnost in ne želim, na šihtu izpast, kot da kompliciram, ampak vseeno... Ginekologinja mi je rekla, da me izolirat ne more, kar mi je povsem jasno in bilo bi povsem nesmiselno, da bi bila zaradi tega doma, ni mi pa nič povedala, česa naj se pazim. Kaj pa glede pregledov v dopoldanskem času? Ali nam ne pripada zakonsko nekaj pregledov letno, ki nam grejo v fond ur? Lepo nedeljo vsem skupaj! V prvi nosečnosti ni bilo nobenega posebnega primera nalezljivih, nosečnici nevarnih bolezni in sem delala res do zadnjega dne. Sem bila sicer enkrat malce v paniki, ker so omenjali, da naj bi se pojavila škrlatinka in sem hotela do svoje osebne zdravnice na posvet in se je potem izkazalo za lažni alarm. Jaz ti svetujem, da se v primeru kakšne hujše bolezni v vrtcu obrneš do zdravnika, ki ti bi najbolje vedel povedati kaj storiti. Je pa res, da se izolirat pred vsem ne moreš, ker ko greš v trgovino tudi ne veš s kom/čim se srečaš. Pa upajve, da bo v najinih vrtcih mirno[sm=smiley1.gif] Glede fonda ur, ki bi nam pripadal za preglede ti pa žal ne znam odgovoriti[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|