Nekaj dobrega iz hrušk (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Ekaz -> Nekaj dobrega iz hrušk (23.8.2010 13:20:24)

Dpma imamo precej hrušk. Konec tedna praznujemo rojstni dan in bi jih uporabila in iz njih kaj dobrega naredila. Ni nujno, da je to pecivo, bistveno je, da ni veliko dela: mogoče kot nek kompot oziroma bovla ali pa kot dodatek ob aperitivu (mogoče na kocke narezano). Nobene ideje nimam in na forumih nič pametnega ne najdem.




bučkabb -> RE: Nekaj dobrega iz hrušk (23.8.2010 13:23:52)

olupiš, prerežeš, očistiš pečke, polovičke nato naložiš na pekač in jih poliješ z čokolado ter z mandeljni okrasiš da zgledajo kot ježki......

ena izmed opcij, ki sem se jo takoj spomnila, ....





Ekaz -> RE: Nekaj dobrega iz hrušk (23.8.2010 13:45:59)

Na pekač...je treba dat kaj v pečico?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.8.2010 13:52:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




constanca -> RE: Nekaj dobrega iz hrušk (23.8.2010 14:16:16)


glih danes sem delala za kosilo pito s hruskami.

Spodaj sem ti (verjetno neuspesno) pripela en link za lazjo predstavo iz kulinarike.


Drugace pa jaz delam tako: listnato testo, potresem z mletimi mandlji, gor nalozim na krhlje narezano sadje, potem pa zalijem z mesanico: 2 jajca, smetana, malo puding praska, sladkor) pa ze leti v pecico. Ko je nekako na sredi peceno potresem se z mandljevimi listici, da lepse zgleda.

Ce je kaksen bolj poseben dan serviram mogoce z malo vanilijevega sladoleda.

Je pa ogromno moznosti kako lahko na tak nacin porabis veliko sadja.

www.kulinarika.net/recepti/12580/sladice/lahka-svicarska-sadna-pita-w-he/


Lepo peci,
K




bučkabb -> RE: Nekaj dobrega iz hrušk (23.8.2010 14:24:35)

ne ne rabiš nič pečt, sam sem napisala na pekač, ker se čokolada malj dol scedi in da pol nimaš vse povprek popacano, pol daš lahka v hladilnik, da se čokolada strdi in potem lepo na krožnike serviraš




kjava -> RE: Nekaj dobrega iz hrušk (23.8.2010 16:26:29)

Olupiš, daš na pol, izdolbeš peške, mal pokuhaš, lahko tud v vinu, pol pa v uno vdolbinico sladoled, oblieš s čokolado pa mal smetane.




Stran: [1]