Zamima -> RE: Pri 3 letih in 8 mes. še vedno plenička ponoči (23.8.2010 11:36:59)
|
IZVIRNO SPOROČILO: anitaz Ne primerjaj svojega otroka z drugimi. Pusti času čas. Bo že. [sm=bravo.gif] se popolnoma strinjam, vsak otrok rabi svoj čas. Moja je zelo dolgo lulala tudi podnevi v hlače, vsi so mi že težili, da naj nekaj ukrenem, ampak kaj naj? ko je sedela na kahlici, se vstala, rekla: ne bom lulala. Čez minuto ali dve so bile pa hlače mokre [sm=hudicek1.gif] in to iz dneva v dan. Mene še ni tako grozno motilo, da sem imela res dosti pranja in da je "že" stara 3 leta, motilo me je bolj to, da so težili v vrtcu in ljudje okoli mene [sm=hudicek1.gif] in kaj sem se naučila iz tega: da nikoli več, pod nobenim pogojem ne silim otroka, da bi moral pri 2 letih bit suh, zato, ker jih je takrat večina! Vsak rabi svoj čas, in če ga bo moja potrebovala do 4, da bo 100% čista, ga pač bo, ima vso pravico (čez dan je že kar nekaj časa suha in je postala takrat ko je to ČISTO sama začutila, in ne takrat, ko sem jo 1000x na dan opomnila, da naj gre lulat in ji nastavljala kahlico v tisti prostor, kjer se je nahajala, in ji obljubljala ne vem kaj, se je pa odločila tako rekoč čez noč!) tudi večino noči je ok, se pa zgodi, da res trdno spi - ponavadi itak spi celo noč, - da je zjutraj mokra.
|
|
|
|