darja.mark -> RE: Ugovor oz. pritožba na izračun dohidnine (23.8.2010 10:23:05)
|
Glej, plačo vem da sem mela minimalno, ker sem dobivala skos isto nakazilo. Saj pa je bila minimalna plača takrat nekaj čez 400 eur? Če se motim me popravite, sam vem da nam je vsem zaposlenim nakazoval minimalca zarad prispevkov da je imel čim manjše. In ko sem šla enkrat na banko za kredit, se mi je una tam skor smejala češ kako nej mi odobrijo kredit če mam pa minimalca...itak ja sej sem že vedla kaj bo sam probat pa ni greh ne? Zato vem da je bil minimalec. No bom pa še napisala kar piše v začetku odločbe, mater cel roman sem dobila napisan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] In ne vem zakaj bi lagala o višini plače, če sem pa vprašala lih zato da mi katera pomaga, pač mi ni jasno zakaj toliko dohodnine, in sem vprašala tukaj ker se sama bolj malo ali bolje rečeno nič ne spoznam na to. ' Zavezancu Darja X se za leto 2008 odmeri dohodnina v znesku 1.099,79 eur Razlika med odmerjeno dohodnino in med letom plačanimi akontacijami dohodnine v skupni višini 667,73 eur znaša 432,06 eur. po odpravljeni odmerni odločbi je bilo zavezancu vrnjeno 247,12 eur, zato mora zavezanec po tej odmerni odločbi plačati 679,18 eur.' 'Z odločbo številka...... z dne....je bila zavezancu Darja X odmerjena dohodnina za leto 2008 v višini 0.00 eur. Davčni urad je potem, ko je odločba o odmeri dohodnine za leto 2008 postala dokončna, izvedel za nova dejstva, ki niso bila ugotovljena v prejšnjem postopku. V skladu z drugim odstavkom 89 člena....davčni organ, ki izve za nova dejstva ali najde in pridobi možnost uporabiti nove dokaze, ki bi mogli sami zase ali v zvezi z že uporabljenimi in izvedenimi dokazi pripeljati do drugačne odločbe, če bi bila ta dejstva in dokazi navedeni ali uporabljeni v prejšnjem postopku, lahko začne obnovo postopka iz tega razloga po uradni dolžnosti v šestih mesecih od dneva, ko je mogel navesti nova dejstva oziroma uporabiti nove dokaze. Zavezancu je bila dne....dana možnost, da se izjavi o dejstvih in okoliščinah, ki so pomembni za izdajo odločbe v obnovljenem postopku. Zavezanec se je na vabilo odzval (itak kaj mi je pa druzga ostalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]). v obnovljenem postopku je bilo ugotovljeno, da iz ugotovitev postopka inšpekcijskega nadzora izhaja, da so bili zavezancu s strani pravne osebe...(firma kjer sem prej delala) v obdobju od 1.1.2008 do 31.12.2008 izplačani dohodki iz naslova plače, za katere pa omenjena pravna oseba ni predložila REK obrazcev (kaj za vraga so to za eni obrazci??) in posledični dohodki niso bili vključeni v zavezančevo osnovo za odmero dohodnine za leto 2008.'
|
|
|
|