Metuljček Cekinček -> RE: ponavljajoči se bronhiolitisi (23.8.2010 9:05:47)
|
ursi, koliko je pa star tvoj otroček? Pri nas je bilo 2 zimski sezoni tako, da se je skoraj vsak prehlad razvil v bronhiolitis. Prvo leto sva bila s sinom dvakrat na pediatrični kliniki, ostale bronhiolitise smo pozdravili doma. Drugo leto nisva bila več v bolnici, tudi bronhiolitisi so bili bolj blagi. Drugo leto je od septembra naprej jemal Singulair in mislim, da mu je to precej pomagalo. Mislim, da lahko nekaj pripomore tudi to, da pravočasno začneš z vpihovanjem Ventolina. Ko je sin začel smrkati, sem skoz čekirala njegovo dihanje (tudi ponoči) in ko sem zaslišala tisto značilno piskanje, sva takoj začela z vpihovanjem Ventolina. Če sem zamudila tisti trenutek, ko je bil že "čez", takrat je bil bronhiolitis v malo bolj hudi obliki. Morda se pri tem motim, ker mi tega ni povedal noben zdravnik, ampak mislim, da je pri nas držalo. Vse ostale stvari že prakticiraš - zdrava prehrana, veliko preživljanja časa na svežem zraku, redno zračenje stanovanja (še posebej jeseni in pozimi), redno čiščenje noska. Pri treh letih je bilo pri nas tega konec kot bi odrezal, tako da v našem primeru je bilo potrebno počakati, da preraste.
|
|
|
|