Vnete oči (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

atasimon -> Vnete oči (22.8.2010 17:50:11)

Pozdravljeni!
Pozdravljeni!
Sem ponosni oče tri tedne starega Mihca. Ima vnete očke. test na bakterijo klamidija je bil negativen. Kapljice Tobrex naj bi pomagale, so rekli zdravniki, ampak že dobra dva tedna mu doziramo kapljice pa ne pomaga. Sam si z rokicami mane oči. Tudi mazilo Tobrex ne prenese. Obstajajo mogoče kakšne naravne bolj učinkovite kapljice?

tanika1 -> RE: Vnete oči (22.8.2010 18:11:11)

Mamino mleko, in čiščenje s fiziološko raztopino.

Andrejka9386 -> RE: Vnete oči (22.8.2010 20:26:41)

Veliko izpiranja z fiziološko raztopino...mamino mleko je leglo bakterij (kar se očesa tiče)...mi smo pri malemu vse od A do Ž uporabili, pa na žalost ni pomagalo in smo potem šli na čiščenje solzevoda. Od takrat naprej imamo mir

Jessy -> RE: Vnete oči (22.8.2010 20:33:29)

Tudi pri nas ima že od rojstva težave z enim očesom. Zelo pogosto mu je treba masirati mešiček, da se sprosti solzevod. Prav tako je potrebno čiščenje s fiziološko od zunanje strani proti notranji in le z enim potegom, nato je treba menjati zloženec ali vatko in spet ponoviti s čistim, dokler oko ni čisto.
Moram rečt, da zdaj, pri šestih mesecih, je situacija skoraj dobra. REcimo, da mu moram vsak tretji dan še pomasirati mešiček, drugače pka je vredu.

punsha -> RE: Vnete oči (22.8.2010 20:37:55)

Pri nas je trajalo kakih 6 tednov. Patronažna in pediatrinja sta priporočali izpiranje z mojim mlekom. No to ni pomagalo. Ves čas sem uporabljala fiziološko...od zunaj proti nosku brišeš...potem je bilo pa naenkrat kar vredu

Anonimen -> RE: Vnete oči (22.8.2010 23:11:48)

Pri prvi hči sem imela probleme z vnetjem oči,pa je mamino oz. moje mleko pomagalo,pri drugi hči hb še nismo imeli teh problemov.Fiziološko pa ne preveč ,ker draži oči,to mi je pa Pediatrinja svetovala...lp..

Stran: [1]