Rea35 -> RE: genetska posvetovalnica (6.10.2010 11:09:55)
|
Pa še moja izkušnja. Na napotnico sta mi pripadala NS in DHT - oboje sem delala v ljubljanksi porodnišnici. Nuhalna ok, DHT porazen - skupni rezultat za trisomijo 21 1:48 (pa za ostali dve trisomiji tud zelo slabo). Naročila sem se na genetski posvet (osebje zelo prijazno, čakala nič, notri sva bila kakih 45 minut). Je pa res, da sem imela jaz s seboj en kup vprašanj o kromosomskih napakah, delecijah, translokacijah, mozaikih, skratka o vsem v zvezi z AC in na splošno o kromosomskih napakah. Glede odločitve za HB ali AC ni bilo nobene dileme, saj sem jaz že prej razmišljala, da bi šla na AC samoplačniško, ker je pač edina resna diagnostična preiskava. Nuhalna kot taka se mi zdi brez veze, pač presejalni test, ki pa dejansko ne pove nič. Vprašajo te tudi, če bi želel FISH test (za doplačilo cca 300€), kar pa se je meni zdelo brez veze, saj tam ugotavljajo le najpogostejše 3 kromosomske napake. En teden po posvetu je sledil poseg, zelo neprijeten, vsaj zame. Traja kakih 10 minut, potem še 2 uri počivanja v sobi. Doma sem bila 1 teden, dva dni po posegu skoraj nisem mogla vsat iz postelje, tako zelo me je bolela trebušna prepona. Za rezultat sem poklicala v genetski laboratorij točno 3 tedne po posegu - zelo so prijazni:). No, pošta je sledila čez par dni. Vse ok.
|
|
|
|