Kdaj riževo mleko namesto prilagojenega? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

Aniiita -> Kdaj riževo mleko namesto prilagojenega? (20.8.2010 13:31:49)

Kdaj ste svojim malčkom, z alergijo na mlečno beljakovino, prilagojeno formulo zamenjale za riževo mleko in podobne zadeve? Pri koliki starosti mislim :)

Hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

biga -> RE: Kdaj riževo mleko namesto prilagojenega? (21.8.2010 13:31:55)

Po prvem letu, do takrat je pil Pregomin, zdaj bo enako pri hčerki, le da bo pila Aptamil ADC (seveda če bo alergija do takrat).

ledenaa -> RE: Kdaj riževo mleko namesto prilagojenega? (21.8.2010 14:46:13)

Zakaj bi mu pa to dajala. Saj to je samo "voda" obarvano  v belo .To sploh ni mleko

Aniiita -> RE: Kdaj riževo mleko namesto prilagojenega? (23.8.2010 22:09:39)

Ma ja, saj vem, da je bolj voda kot ne..samo bi rada na čem puding skuhala npr..pa kakšno pecivo naredila..

Hvala obema.

Paštetka -> RE: Kdaj riževo mleko namesto prilagojenega? (24.8.2010 18:56:18)

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Zakaj bi mu pa to dajala. Saj to je samo "voda" obarvano  v belo .To sploh ni mleko

No ni ravno, v belo obarvana voda,  ampak voda z rižo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

REs je, da riževo mleko skoraj nima beljakovin, ima pa precej več ogljikovih hidratom in manj maščobe. Je pa zaradi tega, ker nima beljakovin lažje prebavljivo.

Anita, glede na to, da je tvoj otrok star 10 mesecev mu komot že zamenjaš z riževim mlekom, saj lahko dobi dodatne beljakovine tudi preko druge hrane.

Anita, a ima intoleranco na laktozo ali alergijo na mleko? Ker to ni eno in isto in tudi dieta je drugačna.

ledenaa -> RE: Kdaj riževo mleko namesto prilagojenega? (24.8.2010 19:24:13)

ja,to lahko,jaz sem mislila da bi kar vse zamenjala s tem rižem

anci banci -> RE: Kdaj riževo mleko namesto prilagojenega? (8.9.2010 13:22:17)

jaz sem začela riževo mleko dajat po 5 mesecu

Stran: [1]