Vilma -> RE: Kdaj greste z otrokom k zdravniku? (20.8.2010 13:02:27)
|
S sinom, starim tri in pol, ter hčero, staro dobri dve leti, redko hodim k pediatrinji. Vedno prvo pokličem, ponavadi mi že sestra po telefonu reče, da naj ne hodim k zdravnici. Pokličem pa zato, ker je treba tudi bolniško odpret. Če vročina traja tri dni, potem se odpravim z bolnim otrokom na pregled. Prej težko. Me je pa nekaj izučilo. Če ima otrok vročino + zabasan nosek + kiha, smrka, potem je verjetno viroza in ni treba takoj k zdravniku. Če pa ima samo vročino, brez nekih drugih znakov, ki so zapisani zgoraj, potem je treba prej k pediatru, ker gre verjetno za bakterijsko vnetje. Sicer sem tole zapisala zelo posplošeno,ampak to mi je nek kompas, ki se ga držim in ponavadi ne zgređim. Če so vneta ušesa, grem takoj, takrat se rabi antibiotik. V tvojem primeru jaz zagotovo ne bi hodila k zdravnici. 37.4 ni nobena vročina, sploh za malega otroka. Stari starši pa svojo skrb dostikrat izražajo na način, da takoj vprašajo: " pri zdravniku si že bila?" Jaz si vsakič vzamem čas in razložim, da ni potrebe, da je v tistih čakalnicah ogromno bacilov in da itak če grem takoj k zdravnici, izvidi še ne bodo pokazali nobene okužbe. Najbolj pa pomaga to, da rečem, da sem poklicala in da je zdravnica rekla, da še ni treba hodit. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|