Spanje - koliko ur (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


natasarobi -> Spanje - koliko ur (19.8.2010 17:33:47)

Pozdrav!

Imam 21 dni starega fantka, ki ponoči kar lepo pridno spi. Težave imava čez dan, pa še to ne vedno, zato me zanima koliko ur naj bi bili 21 dni stari dojenčki budni v enem kosu?

Moj danes ni spal od 8 -15 - mogoče je vse skupaj zadremal za 1 uro ali 1,5 ure, s tem da ga je čisto vsak šum zmotil.




ledenaa -> RE: Spanje - koliko ur (19.8.2010 17:34:56)

otroci so si različni. In spi toliko kolikor potrebuje.




smokyhawk -> RE: Spanje - koliko ur (19.8.2010 17:48:24)

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

otroci so si različni. In spi toliko kolikor potrebuje.


tako kot pravi ledenaa,spijo vsi različno,eni več eni manj.....očitno se tvojmu tolk dogaja da nebi rad nič zamudiu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Sonček in poletje -> RE: Spanje - koliko ur (19.8.2010 18:20:09)

Naš je tudi bolj pri tabudnih. Mogoče bi pomagala kaka rutina, da ga pač ob določeni uri vsak dan poskušaš uspavat - všasih deluje, včasih ne.

Pri nas je na začetku palilo, da sem ga dala v posteljico, prižgala fen ali mu pela in ga malo trepljala po ritki. Zdej, ko je malo večji (2meseca) pa mislim, da že ve kdaj je čas za spanje in itak rata takrat zaspan in potem se samo stisnem k njemu in zaspi, če pa to ne pali mu dam pa še joško [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Je pa tako kot pravi ledenaa, vsak otrok je drugačen in si bo že vzel tisto kar bo želel, ti ga moraš samo opazovat, pa boš kmalu pogruntala kaj potrebuje.




donat -> RE: Spanje - koliko ur (19.8.2010 21:30:41)

fleksibilna moraš biti, pri meni moja[sm=duda.gif] spi kakor ji paše, nasploh nima določenega ritma.




naja78 -> RE: Spanje - koliko ur (19.8.2010 21:35:54)

za čas od novorojenčka,dojenčk in nato otroka,malčka se zeloooooooooo spreminja.in vsako obdobje je drugačno.in vsakič drugače spijo.
eni spijo manj eni več.ko pa boš vidla da ti ponoč žgoli,takrat pa ukrepaj,dokler je pa tako pa trkaj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
se strinjam s puncami.




mamsi -> RE: Spanje - koliko ur (20.8.2010 9:27:50)

Tukaj je lahko več faktorjev, zakaj ne spi več. Sploh pri tako majhnem dojenčku je kup stvari, ki jih je treba zrihtat, da ga med spanjem ne motijo, pa še te se kar naprej ponavljajo. Če se pogosto zbuja ali ne more zaspati, ga večkrat že zjutraj pristavi, da se naje, sploh če ponoči bolj malo je. Večkrat lahko pomeni vsako uro ali še manj. Mogoče, ko bo malo notri prinesel s hrano od noči, da bo potem bolje zaspal. Važno je tudi, da mu dobro podiraš kupčke, že med dojenjem, da ga ne bo tiščalo. Previt verjetno je dovolj redno. Pazi da mu ne bo prevroče ali prehladno. In pa še zelo pomembno, veliko ga cartej pri sebi, ko je buden, da bo miren in bo mirneje spal.

No ko se takole učiš in spoznavaš dojenčka, bo čas mineval in kmalu ti bo popolnoma jasno, kaj rabi in koliko spanja.

lp




Anonimen -> RE: Spanje - koliko ur (20.8.2010 20:37:26)

pr naši je pa tako....zjutri vstane ob šetih al pa sedmih in je na vsake štiri ure....če ne gremo vn gre zjutri nazaj spat in spi do desetih pol je pa od desetih pa do dveh popoldne pokonci in se z njo mal špilamo pa tako...sicer kej preveč se ne mormo ker bo komej 3 mesce stara...pol pa ob dveh spet je in spi nekje do petih popoldne pol gremo pa vn in je v vozičku večinoma pokonci pridemo ob sedmih notr se naje in gre spat in mi spi potlej celo noč.





Stran: [1]