Geodetske meritve! (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


nina166 -> Geodetske meritve! (19.8.2010 11:44:15)

Verjetno to ne sodi na ta forum, samo ne vem kaj naj dam.

Zanima me, če katera ve ali je geodetsko podjetje odgovorno, če se ugotovi, da njihove geodetske meritve niso bile pravnilne oz. da so narobe postavili mejnike? Če katera ve kako je s tem naj mi prosim napiše...lahko tudi na zs.

Hvala!




Anonimen -> RE: Geodetske meritve! (19.8.2010 11:54:11)

Normalno, da je za svoje napake geodetsko podjetje odgovorno ... glede na zakon (ZGeoD) morajo imeti za take primere sklenjeno zavarovanje.
Kako pa ste ugotovili nepravilnosti?




Luni -> RE: Geodetske meritve! (19.8.2010 11:59:44)

Sem ti poslala z.s.




nina166 -> RE: Geodetske meritve! (19.8.2010 12:02:02)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Kako pa ste ugotovili nepravilnosti?



Na PISO je drugačno stanje kot pa v naravi. Potem nam je geometer sicer dal njegovo karto po kateri je postavil mejnike in ta bi baje naj bila bolj točna kot so karte na PISO. Vendar vseeno ne vam kaj naredit, če se izkaže, da so meniki napačno postavljeni. Občina je namreč zahtevala še ene meritve.




Anonimen -> RE: Geodetske meritve! (19.8.2010 12:11:14)

Joj jaz se na tisto sliko nebi preveč zanašala in šla z ravnilom kaj merit po njej ... tisto sta 2 sloja skup dana in sicer zemljiškokatastrski prikaz (DKN) in pa digitalni ortofoto (DOF) ... vsak ima svojo natančnost pa DKN je v določenih primerih enmičkeno popačen ... jaz bi šla na geodetsko podjetje, ki je delalo to zadevo in jim zaupala svoje dvome ... in če so solidno geodetsko podjetje ti bodo razložili kako in kaj oz. ti šli celo zadevo na teren šeenkrat preverit.




miapia -> RE: Geodetske meritve! (19.8.2010 13:36:52)

Je odgovoren, seveda. Zato močno dvomim, da bi si lahko privoščil napako in morebitno tožbo ter izgubo dovoljenja.




Luni -> RE: Geodetske meritve! (19.8.2010 14:48:27)

Nina166, pojdi na geodetsko upravo po arhivske podatke  te zadnje meritve-parcelacije. Naj ti dajo skico iz katere boš videla mere od mejnika do mejnika, na PISO se pa ne zanašaj, je tako, kot je navedla Otika! Sicer bo pa geodetsko podjetje itak uporabilo arhivske podatke geodetske uprave in edino pravilno je to, kar izhaja iz arhivskih podatkov. DOF (slika) + DKN (katastrski načrt) še nekaj časa ne bosta šla skupaj....




petea -> RE: Geodetske meritve! (19.8.2010 16:54:20)

nina166,
pa saj ste bili vi in sosedje zraven, ko so se meritve izvajale na terenu, ali ne?

Je bilo takrat vse v redu? Potem je to to.

Ne razumem, zakaj bi občina dala še 1x meriti.  





Anonimen -> RE: Geodetske meritve! (19.8.2010 21:57:51)

Pa itak če je bila meritev opravljena po letu 2000 je ta meja sedaj urejena in je ne moreš kar ponovno urejat ... lahko delaš izravnavo pa parcelacijo, to je pa že skoraj to ... no pa še označitev meje se lahko opravi, samo tam se nič ne spreminja ... samo tista urejena meja se po podatkih te zadnje meritve prenese v naravo ... ker geodet bi moral bit že res šlampast, da bi mejnike narobe posnel, ker če ste se vi takrat strinjali s pokazanim potekom meje v naravi in je vse klapalo, je potem edina možnost, da je geodet kaj z meritvijo in preračunom zašuštral ... samo elaborat gre potem še na GURSu čez kontrolo in bi se pomoje kaka taka groba napaka odkrila že prej. Jaz mislim, da je vse ok, samo na občini je kaka neuka oseba dopbila slikico iz PISOa v roke in zagnala paniko.




mala maja -> RE: Geodetske meritve! (20.8.2010 8:15:51)

joj punce pustite Piso-ta namiru. tam so meje čune in netočne. da ne govorim o ortofoto, ke je ponekod zamaknejn za cele parcele.

je pa tako da se baje mejnike res težko postavi točno in lahko letijo tudi za cel meter[sm=zmeden.gif], vsaj to je meni naš geometer razlagal. Še najbolj točni so podatki katastra, pa še ti so netočni. Če pa je občina naročila ponovno meritev pa se obrni na njih. Komu so naročili vam, ali so oni naročili meritev? Se paglede vsega podpišem pod Otiko.




nina166 -> RE: Geodetske meritve! (20.8.2010 11:53:30)

Najlepša hvala vsem za odgovore! Vam sporočim kako bo, če bo katero zanimalo.




Stran: [1]