Kerensa* -> RE: Čaka kdo na stanovanje od JSS MOL v Celovških dvorih? (1.9.2010 22:10:10)
|
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark Sam...men je tut ena kolegica rekla da se baje da po 10ih letih odkupit. Da baje od cene stanovanja odštejejo vso najemnino ki si jo v teh 10ih letih plačal, pa soudeležbo da odštejejo, ostalo pa pač plačaš kolikor je razlike. Pa da me ne bo katera za jezik držala, to sem jaz slišala ne vem pa če je res. Bilo bi prelepo, če bi bilo tole res, kajti to bi pomenilo, da bi vsi dobili stanovanja zastonj. V večinski praksi pa je tako, da ti stanovanje ponudijo v odkup šele takrat, ko njegovo gradbeno vrednost že plačaš z najemninami. Če je stanovanje vredno npr. 50.000€, najemnina zanj pa je npr. 500€/mesec, potem ti ga ponudijo v odkup po dobrih 8-ih letih... in to spet za 50.000€. Kar na koncu pomeni, da stanovanje plačaš 100% več, kot je vredno, pa še to samo v primeru, da ga naenkrat plačaš z gotovino (v nasprotnem primeru moraš prišteti še bančne obresti). Edino, kar je plus pri tem, so ugodni plačilni pogoji + to, da jih načeloma ne zanima, ali si kreditno sposoben ali ne. Če si prej lahko 8 let plačeval po 500€/mesec tudi kot brezposeln, boš pa še zdaj 8 let po 500€/mesec, a ne?
|
|
|
|