Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 16.9.2010 14:39:42
|
|
|
|
waiting
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mina83 Naj delim to veselo novico z vami in sicer vpričakovanju M za začetek prvega IVF postopka je test pokazal ! Tako sem vesela, da še zdaj ne morem verjeti. Sicer na prvem pregledu še ni bilo zaznati srčnega utripa (je še prezgodaj očitno), nosečnost pa je. Upam, da bo vse v redu. Vsem, ki se borite, ne izgubite upanja in srečno naprej!! Super cestitke Jaz imam pa po vsej verjetnosti v ponedeljek punkcijo. V soboto imam se zadnji UZ. Uhh koncno. Me pa zanima koliko casa priblizno traja sama punkcija?
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 16.9.2010 15:32:29
|
|
|
|
bibk
|
IZVIRNO SPOROČILO: waiting IZVIRNO SPOROČILO: Mina83 Naj delim to veselo novico z vami in sicer vpričakovanju M za začetek prvega IVF postopka je test pokazal ! Tako sem vesela, da še zdaj ne morem verjeti. Sicer na prvem pregledu še ni bilo zaznati srčnega utripa (je še prezgodaj očitno), nosečnost pa je. Upam, da bo vse v redu. Vsem, ki se borite, ne izgubite upanja in srečno naprej!! Super cestitke Jaz imam pa po vsej verjetnosti v ponedeljek punkcijo. V soboto imam se zadnji UZ. Uhh koncno. Me pa zanima koliko casa priblizno traja sama punkcija? Punkcija traja odvisno od števila foliklov, ampak nekje do 10 minut, pa je vsega konec ....
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 16.9.2010 16:38:03
|
|
|
|
waiting
|
Hvala bibk to je pa super, sem se bala, da lahko traja tudi do pol ure in glede na to da naj bi bolelo hmm... no 10 min bo ze za zdrzat.
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 16.9.2010 18:14:21
|
|
|
|
športnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mina83 Naj delim to veselo novico z vami in sicer vpričakovanju M za začetek prvega IVF postopka je test pokazal ! Tako sem vesela, da še zdaj ne morem verjeti. Sicer na prvem pregledu še ni bilo zaznati srčnega utripa (je še prezgodaj očitno), nosečnost pa je. Upam, da bo vse v redu. Vsem, ki se borite, ne izgubite upanja in srečno naprej!! u tole se je pa zakon izšlo. brez stresa, totalno nepričakovano. res hudo. to bi si vsaka želela. čestitke.
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 16.9.2010 18:21:50
|
|
|
|
Aljonka
|
mina83 bravo čestitke in srečno do konca športnica a nisi imela ti dons UZ-ja Kako kaj?
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 16.9.2010 18:25:32
|
|
|
|
športnica
|
pa da poročam kako je šlo pri meni: danes sem imela prvi UZ. zdravnica rekla da sta jajčnika oba lepa, sluznica OK in jutri začnem z Gonalom. Dozo imam enako kot v prvi rundi in sicer 4 dni po 225 in 4 dni po 150. če bo tako kot nazadnje, ko sem zelo hitro reagirala, bo punkcija naslednjo nedeljo. seveda upam da bo vse OK. joj kaj bi dala da tokrat rata. če ne drugega pa bi imela vsaj kakega zamrznjenčka. no, zaenkrat je še vse mogoče, upanje veliko in malo nestrpnosti. lepo bodite. sej dež je tut super
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 16.9.2010 18:27:17
|
|
|
|
mirabela
|
Uz danes ok, dobila gonal, zdaj pa nemorem verjeti da moj se vedno razmislja ali naj podpise izjavo za IVF ali ne? Kaj naj naredim da jutri gre podpisati Strah ga je da se bo kaj zakompliciralo( imela sem 2x IMN, 1x SS) kaj naj narediiiiiiiim ,prosim za nasvet ,obupana sem ze. Doma imamo 4 letnega fanteka, moz je vedno na terenih(nemcija, libija,nizozemska...) katastrofa, jaz pa obupano hocem v ta postopek LP vsem
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 16.9.2010 18:29:13
|
|
|
|
mirabela
|
IZVIRNO SPOROČILO: športnica pa da poročam kako je šlo pri meni: danes sem imela prvi UZ. zdravnica rekla da sta jajčnika oba lepa, sluznica OK in jutri začnem z Gonalom. Dozo imam enako kot v prvi rundi in sicer 4 dni po 225 in 4 dni po 150. če bo tako kot nazadnje, ko sem zelo hitro reagirala, bo punkcija naslednjo nedeljo. seveda upam da bo vse OK. joj kaj bi dala da tokrat rata. če ne drugega pa bi imela vsaj kakega zamrznjenčka. no, zaenkrat je še vse mogoče, upanje veliko in malo nestrpnosti. lepo bodite. sej dež je tut super A smo se mogoce srecale? Jaz sem bila v roza puliju in dzins hlacami?
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 16.9.2010 18:38:36
|
|
|
|
športnica
|
mirabela, ne spomnim se nobene, ki bi bila tako oblečena. kdaj pa si bila? jst sm bla tam med 10.30 in 11.30. anismo izjave že podpisali, ko smo imeli razgovor? kako to da to šele sedaj urejata?
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 16.9.2010 18:44:42
|
|
|
|
mirabela
|
IZVIRNO SPOROČILO: športnica mirabela, ne spomnim se nobene, ki bi bila tako oblečena. kdaj pa si bila? jst sm bla tam med 10.30 in 11.30. anismo izjave že podpisali, ko smo imeli razgovor? kako to da to šele sedaj urejata? jaz bi morala priti na UZ ob 11, ampak sem iz sluzbe komaj prisla ob 12,tako da se nismo srecale. Na razgovoru sem bila samo jaz, moj je bil odsoten in takrat sem samo jaz podpisala, zdaj ma me to tak muci in sekira, mah ne vem,upam,res upam da bo podpisal ker ne vem kaj bom naredila ce se odloci da ne
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 16.9.2010 19:24:40
|
|
|
|
športnica
|
ja potem sva se pa res zgrešile. tu pa sploh nevem kaj naj rečem. se mi zdi, da bi se take stvari morale urediti prej, pogovoriti itd. in da gresta skupaj v to, sta si v oporo, se spodbujata in vesta kakšni so lahko scenariji. a ves čas, ko si jemala Femoden in Diphereline sta dejansko imela nasprotna mnenja? upam, da kakorkoli uredita in najdeta rešitev. sicer sta le dve opciji. je pa res, da so lahko scenariji različni in da obstaja tveganje. ampak brez tveganja ni nič, je tako? srečno ti želim. upam da speljeta do konca in čez cajt pestvata malega otročička.
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 16.9.2010 22:36:34
|
|
|
|
mavrica72
|
Evo, pa se vam še jaz po dolgem času ponovno oglašam. Mogoče se me še katera spomni, ali pa tudi ne . V glavnem, sem ponovno v postopku, danes pa je padla že tudi stop injekcija, čeprav sem bila kar močno presenečena, da so folikli v dveh dneh zrastli iz 14 mm na 21 (zgleda, da je bilo res preveč piva in jajčk - to namreč pri meni pomaga, da rastejo). Joj, samo da me sedaj ne bo katera imela za alkoholičarko Za vaš seznam - punkcijo imam 18.09. Imam pa eno vprašanje, če mi lahko katera pove ki je že bila večkrat v postopkih. Danes so me kar močno začeli boleti jajčniki, sploh ko se premikam. Malo mi je to čudno, ker ponavadi sem takšne bolečine imela šele na dan punkcije. Sem danes to omenila na UZ, pa mi je rekel, da je to normalno. Je imela še katera bolečine pred punkcijo?
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 16.9.2010 22:51:44
|
|
|
|
športnica
|
Danes so me kar močno začeli boleti jajčniki, sploh ko se premikam. Malo mi je to čudno, ker ponavadi sem takšne bolečine imela šele na dan punkcije. Sem danes to omenila na UZ, pa mi je rekel, da je to normalno. Je imela še katera bolečine pred punkcijo? jaz sem drugič v postopku. na koncu me je že vse bolel. zadnje dni pred punkcijo. najbl srečna sm bla v trenirki al pa pajkicah. to je normalno. sej bo kmalu konec. še dva dni in boš OK, potem pa počivat do transferja, da se umiriš. koliko časa pa si jemala stimulacijo in kakšno dozo?
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 17.9.2010 7:02:53
|
|
|
|
aqua77
|
Jutro pupe, pri nas je danes zjutraj že padla prva špika! v četrtek 23, pa imamo UZ. En lep prijeten petek vam želim in naj čim prej mine, da se bo kmalu vikend začel...
< Sporočilo je popravil aqua77 -- 17.9.2010 7:03:34 >
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 17.9.2010 9:49:16
|
|
|
|
bibk
|
Pozdravljene punce, mene so ravno klicali iz LJ, da moram prit en dan prej, torej 21. in da naj se zglasim v stari porodnišnici.... in kje je stara porodnišnica????? Punce ki ste iz Lj boste mi sigurno znale povedat.... Lep deževen dan vsem skupaj
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 17.9.2010 9:54:54
|
|
|
|
loremi
|
IZVIRNO SPOROČILO: bibk in kje je stara porodnišnica????? Punce ki ste iz Lj boste mi sigurno znale povedat.... To je tista stavba, kjer opravljajo ivf postopke in operativne posege. Kje je Leonišče (tista dolga rumena stavba), veš? Poleg te stavbe je porodnišnica (visoka opečnata stavba) in ta je z nekim mostom nad podvozom povezana s staro porodnišnico (tusi rumena stavba). Stara porosnišnica je nasproti nove porodnišnice in Leonišča. Zanimivo, tebi so rekli, da pridi tja za poseg, meni pa, da naj pridem v klinični center.
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 17.9.2010 10:05:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja to je zato ker od dopustov naprej v stari porodnišnici niso opravljali opreacij zaradi dežurstev,sedaj bodo zopet začeli ena operacijska pa je bila na voljo v kliničnem centru. Tako ,da mislim da sedaj ko so se zmenili kako bodo delali bo vse po starih postopikh.
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 17.9.2010 10:08:43
|
|
|
|
bibk
|
IZVIRNO SPOROČILO: loremi IZVIRNO SPOROČILO: bibk in kje je stara porodnišnica????? Punce ki ste iz Lj boste mi sigurno znale povedat.... To je tista stavba, kjer opravljajo ivf postopke in operativne posege. Kje je Leonišče (tista dolga rumena stavba), veš? Poleg te stavbe je porodnišnica (visoka opečnata stavba) in ta je z nekim mostom nad podvozom povezana s staro porodnišnico (tusi rumena stavba). Stara porosnišnica je nasproti nove porodnišnice in Leonišča. Zanimivo, tebi so rekli, da pridi tja za poseg, meni pa, da naj pridem v klinični center. Loremi, tudi meni so najprej rekli da v klinični, samo danes me je klicala da naj pridem v torek na 1.nadst. stare porodnišnice, tešča (ne vem zakaj), v sredo naj bi bila operacija in v čet. naj bi šla domov ??? Booooo.....
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 17.9.2010 10:13:18
|
|
|
|
Anonimen
|
bibk, prvi dan ti naredijo preglede (EKG, kri...), naslednji dan si operirana, 3 dan greš domov. Je čist ok. :) Jaz sem bila npr. ful dolgo v operacijski, ker so imeli veliko za "zrihtat". Zbudila sem se šele pozno popoldne in me je kar precej bolelo. Drug dan po zajtrku so sicer rekli, da bi me še obrdžali en dan, ker sem imela res večjo operacijo, pa še bruhala sem cel dan, ampak sem rekla da bi šla domov in so rekli ok.
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 17.9.2010 10:14:10
|
|
|
|
loremi
|
aha, ok, mene pa še niso nič klicali, tko da ne vem, se bom mogla zgleda sama pozanimat, kako je zdej s tem ja, tešča moram tud jaz priti dan pred operacijo, pomojem rabijo to zaradi rpeiskav (vem, a kri vzamejo dan prej); potem pa ne vem, mogoče kako juhico dobiš za pojest, ne vem naslednji dan operacija in dan po operaciji greš domov
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 17.9.2010 10:17:19
|
|
|
|
mavrica72
|
športnica - stimulacijo sem imela 3x bravelle in 1x diphereline 13 dni; kaj pa vem, zaenkrat zgleda da sem na ta zdravila bolj reagirala kot na menopur, čeprav veliko foliklov tudi sedaj nimam. Se je pa prvič zgodilo, da jih imam v obeh jajčnikih, ponavadi so bili samo v enem
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 17.9.2010 10:32:45
|
|
|
|
energija80
|
Pozdravljene, evo pravkar prišla iz UZ, so mi podaljšali Puregon do ponedeljka:(Ne vem , če je to OK , veliki so od 8-11 Punce kaj pravite?
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 17.9.2010 10:42:32
|
|
|
|
loremi
|
energija80 tole je lepo, odzivaš se na zdravila, folikli rastejo, na naslednjem UZ bodo vidli, kolk so spet zrasli in tko naprej, dokler ne bodo zadosti veliki za stop injekcijo in punkcijo. srečno!
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 17.9.2010 11:03:31
|
|
|
|
mića
|
drage moje stara porodnišnica je to kjer hodite na uz ali pa ivf postopek samo da greste namesto levo za oddelek ivf samo se eno nadstropje visje po stopnicah in levo in pridete na ta oddelek zazeljeno je da imate svoje copate pa tudi z spalnimi srajckami je kriza no kakor koli jaz sem si vse svoje vzela pa seveda vlozke in spodne perilo so pa zelo prijazni jaz sem morala prid v ponedeljek zjutraj tesca so mi vzeli kri posneli ekg..... potem sem ob 12 dobila se odvajalo da se scistim v torek je bila operacija v sredo pa sem sla po kosilu domov ker je bilo vse ok naj vas opozorim samo se na to da so rekli da bodo sivi sami odpadli ven vendar sem sla jaz k mojemu osebnemu dr da mi jih odstrani srecno vam zelim ter da se cimprej vrnete med nas no mi pa še malo jutr pa po otročke upam da nas jih kaj čaka sam po moje ce jih nebi bilo nič bi nas klicali iz lj da ni treba hodit al kaj ve pravte
|
|
|
|
RE: september-oktober 2010 IVF/ICSI 17.9.2010 11:30:49
|
|
|
|
mapesi
|
Evo jaz tud z ultrazvoka. Folikli rastejo od18-21. Jutri 18.9.2010 še enkrat UZ. Potem pa verjetno stopka. Pošteno me že tišči in zares težko hodim, počasi z majhnimi koraki kot miška. Upam da bo kmalu konec. Še dobro da v službi sedim pa ja trenirka res prav pride, ker karkoli drugega ne pride v poštev. Se slišimo jutri. DRžim pesti za vse nas .
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?