Martina27 -> porod (27.7.2005 13:13:00)
|
Pozdravljena soncicaT! Upam,da boš šla tok nazaj in prebrala tole moje sporočilo,ki je namnjeno tebi in vsem,ki jih je strah poroda. Sama sem rodila letos februarja svojga prvorojenčka,ki sva mu z fantom dala ime Žan Tai. No,da ti povem mojo zgodbo nosečnosti in nenormalnega straha:zmeden: Ko sem zvedela,da sem noseča,je bila prva stvar na katero sem pomislila,jaz bom umrla ko bom morala rodit. Moj strah se je iz meseca v mesec stopnjeval,ker sem samo poslušala punce,ki so to že dale skozi,da to nenormalno boli,in jaz sem to temo poroda zaključila z naslovom,da pač porod nenormalno boli. Da ti dam za primerjavo in za razmislek.Lanskega novembra sem bila sprejeta v bolnišnico z lažnimi popadki,in ker te popadke ustavljajo z infuzijo,torej te zbodejo v roko,sem pač to morala dat skozi tudi sama.Ko sem šla v sprejemno pisarno k sestri,da mi vzame iz roke kri,sem ob pogledu na iglo omedlela. Upam,da si vsaj malo znaš predstavljat,kaj je zame pomenil porod. Brala sem vse mogoče knjige od izziv pred porodom,do strah pred porodom itd.... Imela sem tudi željo,da bi šla na predavnje o strahu pred porodom,ki ga v Lj vodi ga.Eva Kuhar,pa mi žal ni zneslo. V glavnem moj prag bolečine je zelo nizek,strah pred bolečino pa zelo visok. 05.02.2005 mi je ob 01.00 zjutraj odtekla voda.Ob tem spoznanju,da zdaj pa gre zares,nisem mogla rečt niti besede.Mene je bilo tako strah,da sem mislil,da mi grejo zadnje ure,po drudi strani pa sem začutla moč,da zdaj pa bom končno vidla svojega pikeca,ki sem ga že prav nestrpno pričakovala:angel: Moj fant me je peljal v porodnišnico,da ti povem,da os straha nisem mogla niti jokat,in če ti lahko ocenim takratno prisotnost mojga straja bi bila ocena 100.No prisotni so bili že tudi popadki,ki so si sledili na 2 do 3 minute.Edino kar sem takrat rekla mojmu je bilo:"Kdo je rekel,da so popadki na 5 min.Večje sile nevzdržnosti ni bilo.Ob 03.45 sem šla v porodno sobo. Da bi ti zdaj rekla,da so bili popadki prijetni,bi se ti zlagala,rekla ti bom le,da ta moja bolečin sploh ni bila tako nevzdržljiva kakor sem si jaz to vse skupaj predstavljala. Ob 06.03min sem rodila najlepšeg fantka,katerega danes nadvse obožujem in ljubim z celim svojim telesom.Ko mi je babica rekla,tako zdaj pa noge k sebi,glavo dol in prtisnite,sem rekla,kako,če pa še me nič ne bolijo popadki.3x sem prtisnila in moj sonček je bil rojen. Moj porod je bil resnično lahek in iz svojih izkušenj ti povem,da ni vse tako kakor se sliši.Res,da imajo nene nenormalno dolge in boleče porode,je pa res tudi to da smo tudi takšne,ki imamo nenormalno kretke in brezbolečinske.Upam,da boš v slednje sodila tudi ti. Veš,še dandanes se sprešujem,ali sem mogoče resnično sama opravila s to svojo psiho in se tako dobro pripravila na porod,ali pa je resnično bil tako enostaven. Aja pa še tole.V svoji nosečnosti sem v bolnici preležala kar precej časa.In ko sem prišla v bolnico že ene tretjič,zaradi krvavitve,mi je en ginekolog rekel:Draga mamica,a je vas zelo strah poroda?Pa sem rekla,da ja.In mi je takrat rekel:"veste, boste tole morali sami z sabo razčistit,ker vam tole prav nič nebo pri porodu pomagalo,ravno nasprotno,sam še bolj si boste vse zakomplicirali in vam resnično nebo nič lepo. Mislim,da so mi te njegove besede,dale takrat prav lepo za razmišljat. Nič se bat,sprosti se,misli si,da boš končno videla,to,kar si 9 mesecec nosila in čutila v sebi. Upam,da se nam boš javla in nam zaupala kako je izgledal tvoj porod. Martina
|
|
|
|