Fotografiranje poroke.... kdaj? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

tinkatonka -> Fotografiranje poroke.... kdaj? (25.7.2005 17:46:06)

Ja malo čuden naslov.... vem:zmeden2: ......ampak rabim vaš nasvet.

Pred pol ure sem se s fotografom, ki naj bi slikal na najini poroki pogovarjala če ima čas, pa je rekel da mi bo datum točno potrdil v roku enega tedna, da naj pa do takrat mal si zamislim, kdaj naj bi zacel s fotografiranjem.

In zdaj je tukaj moje vprašanje namnejno vsem tistim poročenim in neporočenim, ki se na to vsaj malo spoznajo.

Kdaj naj mu rečem, da naj pride fotografirat? Ali takrat ko pride moj :love: s šopkom po mene, ali že pri :love:? Ali šele na civilni obred na Bogenšperku? res ne vem....dilema je pa zarad tega, ker midva bova imela tudi snemanje, ki pa se bo začelo že pri ženinu preden bo prišel po mene. Slikalo se bo takrat tako in tako iz vseh strani, zdaj pa ne vem, če ne bi blo najbolje da fotograf pride kar na Bogenšperk in nas tam začne slikati. Kakšno je pa vaše mnenje????

Sinja -> Fotografiranje poroke.... kdaj? (25.7.2005 17:48:27)

Pozdravljena,

k nam pride fotograf šele k civilnemu obredu. Ostalo pa bo že nekdo slikal.

LARIKA -> Fotografiranje poroke.... kdaj? (25.7.2005 18:02:09)

Jaz bi rekla da pride že k nje u domov, potem k tebi, na gradu,... ker tisti amaterski posnetki znajo bit poden,čeprav imaš ti teto ki se s tem ukvarja lahko njo prosiš če bi tam naredila kakšne hude fotke,.. pri tebi in pri njemu

india -> Fotografiranje poroke.... kdaj? (25.7.2005 18:08:32)

Mislim, da ga boš plačala odvisno od dolžine, od ur,ki jih bo porabil in od števila posnetkov, tako, da moraš to sama preračunati.
Je pa tako, da moj mož slika poroke in ponavadi gre k nevesti, ko ji ženin preda šopek, potem slika odhod od doma pa oba obreda in nekaj malenkosti na sami gostiji. Odvisno od tebe in tvojih želja,a pazi,ker ponavadi vsak dodaten posnetek stane kar nekaj denarja :rozica::rozica::rozica::rozica:

Kalina -> Fotografiranje poroke.... kdaj? (25.7.2005 18:14:56)

tinka, pri nama je bilo tako, prvo je sel k mojmu :love: slikat pa je prsu k men, pa je mene sliku itd, pol pa se obred na gradu itd, potem pa se na vecerji zabavi itd, potem je sel na hitro izdelat 300 slikic na kateri sva pozirala za zahvalo, tako da so ob polnoci vsi dobili najine slike v zahvalo, e ja tko je blo ;)

corfu -> Fotografiranje poroke.... kdaj? (25.7.2005 18:58:18)

Pri nas je bil prisoten fotograf in kamerman in sicer oba sta štartala od moža k meni, potem civilna, cerkvena, fešta. lahko slikajo amaterji, samo meni moti to, ko ima na slikah, eden rdeče oči, drugi žimi...Res da pride nekoliko dražje, je pa večen spomin.

Maxica -> Fotografiranje poroke.... kdaj? (25.7.2005 19:45:35)

Naju je fotografiral očetov prijatelj, sicer profesionalni fotograf, tako da smo imeli malo "popusta";) pri vsem tem, ampak prišel je pa že kar dopoldne k nam in bil z nami do večerne zabave. Je pa tako-če bi ga morala najeti in plačati, bi mu verjetno rekla, naj pride šele na civilno poroko. Sedaj imajo ljudje več ali manj digitalne fotoaparate in pri nas je skoraj vsak drugi svat fotografiral še s svojim fotoaparatom, tako da sva na koncu koncev dobila še ogromno drugih CDjev z najinimi fotografijami. Fajn je pa le imeti nekaj tistih uradnih fotografij, poslikanih s strani profesionalca, saj veš, da bodo zihr ok.
Pa še en nasvet vsem bodočim fotografiranim mladoporočencem (mi ga je dala prijateljica na moj poročni dan in ga posredujem naprej:) ): glede na to, da vaju takrat fotografira več "fotografov", se kaj rado zgodi, da potem vsak od vaju gleda v svojo stran. Tako da smo se mi potem kr dogovorili, da midva gledava samo profesionalnega fotografa, da zihr gledava v isto smer.:bravo:

Anonimen -> Fotografiranje poroke.... kdaj? (25.7.2005 20:51:05)

midva nisva mela snemalca zato je slikov že pri njemu doma in pol pr men doma, še clo pr frizerju me je zalotu, sam niso ble ne vem kok dobre fotke, tko da jih ni v albumu, pol pa obred in še extra slikanje na golfu na bledu pa do večerje. večerje pol ni več slikov, torto smo lsikal sami

lp, lara

Anonimen -> Fotografiranje poroke.... kdaj? (25.7.2005 21:26:57)

Pri nama je slikal že pri njemu doma in potem vse do jutra, ko je šla čaga počasi h koncu. Cena je bila enaka, ker ima ceno za cel poročni dan, ne glede na to, kdaj začne.

Verjetno imaš rezerviranega Igorja, ne?

Anonimen -> Fotografiranje poroke.... kdaj? (26.7.2005 0:11:45)

Mi vsi smo se dobili kar pred gradom, v katerem smo se poročila in tam naju je pričakal tudi fotograf.

Bil je res vredu, profesionalec, pa zelo poceni. Ker sva rekla, da si bova sama uredila slike in album, sva dobila tudi CD. Slike si lahko poljubno razvijava, brez kakršega koli njegovega posebnega dovoljenja.

Še to: dogovorili smo se, da bo naredil samo 100 slik in da bova za njih plačala 20.000 SIT. Cena je ostala, razlika je bila le v tem, da je on naredil 157 slik, jih dal razvit in bi jih prinesel še domov, če bi midva tako želela.

Anonimen -> Fotografiranje poroke.... kdaj? (26.7.2005 7:51:52)

Foto studii imajo ponavadi za poroke pakete:
- celotna poroka
- samo uradni del
- doma in uradni del

Cene so večinoma na paket, točno se ve, kaj kateri vsebuje. In se odločiš.

Midva sva dala slikat samo uradni del.

Anonimen -> Fotografiranje poroke.... kdaj? (27.7.2005 1:34:14)

Midva sva najprej rekla, da naj pride samo na civilni del, potem pa sva si premislila, in sva se z njim zmenila, da je šel že k ženinu domov in tam poslikal dogajanje, odhod in prihod pome, dogajanje pri nas in nato odhod na civilni del ter še tam "uradne" fotke. Jaz sem bila potem ful zadovoljna, da sem imela dokumentirano tudi dogajanje preden je prišel do mene, drugače tega ne bi videla.

Stran: [1]