Gina -> RE: "Ekološki" deodorant? (4.9.2010 22:17:24)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I Super recepti, hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] ! Bom probala najprej narediti tale "vazelin" za ustnice, ker tega porabim na tone. Drugače pa uporabljam Alverde ognjičev deodorant, Weledin citrus ali Sebamed- sensitive. Vazelin je vazelin, olivno olje in čebelji vosek sta pa olivno olje in čebeljivoi vosek, to vsekakor ni isto. Vazelin je na osnovi nafte, sicer ni strupen, ni pa tako zelo bio. Se pa da naredit krema za ustnice npr. zelo fajn iz ognjiča, ki ga daš v raztopljen vazelin (le tega se dobi tkao v lekarnah, kot v DM-ju), ga pustiš en dan, potem pa precediš čez plenico ali gazo. Vsekakor še zmeraj boljše kot neko kupljeno "sranje", v katerem ne veš kaj je. Če delaš te iste reči s sivko, moraš zelo pazit, ker močno izhlapeva olje zraven, mene je že zelo glava bolela posledično, tako da previdno z njo, manjše količine v vazelin, ker hudo močno vpija, ker sama ni mokra, ampak precej suha. Zelo dobro se obnese ognjič namočen v olivno ali mandljevo olje - meni tudi zelo dobro deluje na kožo in predvsem na sklepe. S čebeljim voskom ga še nisem mešala, ker zadnjič naš čebelar ni imel več voska, v lekarni ga pa tudi niso imeli, bom pa probala vsekakor - dobi se ga za Sočo v Ljubljani in na vrhniki, kjer te reči odkupujejo od čebelerajev, pa pri lokalnih čebelarjih. Kar se tiče bio deodoranta, sem jaz precej študirala te reči in dejansko imajo še najmanj ta hude kemije not Laverini deodoranti (vem da so tudi od alverdeja kar ok, samo meni so boljši od lavere, to pa zato, ker vsebujejo izključno izvlečke različnih rastlin + alkohol - če boš šla keterekoli druge gledat, imajo množico različnih kemičnih dodatkov). Meni od teh deo-tov diši vanilija, ampak imajo tudi druge vonje, vendar le take, kjer vonj lahko dobi od neke naravne zadeve (vrtnice, vanilija, kokos, limona....).
|
|
|
|