|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kaj mi je storiti??
19.8.2010 11:32:29   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: leo**tia

umivam na silu,sam stežka ker usnice drži skujp kot da bi jo klala,dere se pa itak,spodnje da ščetkat zgornje ne..ne vem amenite da lahko popravi??men je rekla naj pustim,itak bodo zgnili..če se dajo bi bila zelo vesela,sedaj vidim da ima malo rjave obloke na drugemu zobku zraven,malo sem skrtačila dol.sam zdravnica ni druge gledala sam ta 2user posted image user posted image user posted image ...moja polsestra jeimela črne od 2-6leta zdaj so izpadli,od kolegice tamala ima že kot vampir-vse črne in tudi 5 in 6 ki so stalni-nobenkrat pri zobarjuuser posted image ...jaz vem da sem naredila napako,ampak bez dude noče spat četudi do 5zjutraj-trma da te kap

Zobki niso taki zaradi dude, ampak zaradi kombinacije nerednega neumivanja in flaše s sladko pijačo, sploh če jo ima ves čas na dosegu roke.

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 26
19.8.2010 11:58:24   
KOKICA32
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

umivam na silu,sam stežka ker usnice drži skujp kot da bi jo klala,dere se pa itak,spodnje da ščetkat zgornje ne..ne vem amenite da lahko popravi??men je rekla naj pustim,itak bodo zgnili..če se dajo bi bila zelo vesela,sedaj vidim da ima malo rjave obloke na drugemu zobku zraven,malo sem skrtačila dol.sam zdravnica ni druge gledala sam ta 2user posted image user posted image user posted image ...moja polsestra jeimela črne od 2-6leta zdaj so izpadli,od kolegice tamala ima že kot vampir-vse črne in tudi 5 in 6 ki so stalni-nobenkrat pri zobarjuuser posted image ...jaz vem da sem naredila napako,ampak bez dude noče spat četudi do 5zjutraj-trma da te kap

Zobki niso taki zaradi dude, ampak zaradi kombinacije nerednega neumivanja in flaše s sladko pijačo, sploh če jo ima ves čas na dosegu roke.

in sladkarij.

Kar se mora se mora in pika!user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 27
19.8.2010 13:42:46   
lulu19
Oj joj joj joj!

Ne biti tako napadalne!

Moj je star 3 leta, zobe umivamo redno, ne pije sladkih pijač, ponoči samo vodo (če že mora), sladkarije v meji normale (bonbonov, lizik, smokijev - sploh ne je), .... pa ima karies user posted image . In še danes je vsak dan borba za umivanje zob, vsak dan se dere, umika mojo roko, ... to mi je najbolj stresen del dneva user posted image .

Zobozdravnika obiskujeva redno, mu daje premaz. Tudi tam se dere kot jesihar, ampak ga dve čvrsto drživa in en plastični nastavek mu da v usta, da zobozdravnica lahko opravi svoje delo.

Tej zobi tudi meni grenijo življenje ... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 28
19.8.2010 21:45:30   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

danes smo bile z našo 17mesećnico pri zobaru..ugotovljen karies,zobki se ne dajo rešit(sprednja 2)...samo je rekla če se zagnoji naj pridemo da prevrta zob...kako če pa noče ust odprti??ste imele podobne težave??za zdaj je še ok,nič gnojno,je rekla tudi da ni mus da se zagnoji,enim zdrži tud do 6leta..kako naj ji perem ta 2zobka??ker ji gre mrzlo gor ne dovoli prat..zdravnica je rekla naj s pleničko samo brišem??kako dolgo pa je tak zob občutljiv???user posted image

lahko daš otroku vedet, da si ti šefica in da kar se mora, se mora, lahko pa pustiš, da zgnijejo do konca (no, to bodo menda itak). Kaj bi se pa matrali, če bodo itak zgnili.

se strinjam.zgnili bodo itak in ne delaj panike.nauči ga raj osebne higiene zob,DA SE JIH STROGO VSAJ VSAK VEČER ORNK ZDRGNE.in ne samo s pleničko.user posted image mi imamo baterijsko krtačko-miler in je zakon,gre vse stran.ker če ne boste vse spravili na zobkih kar se čez dan nabere pa tudi karies se prenaša,bosta kmalu še soseda gnila.
tako realno povedano.
res pa da grdo zgleda.malo je tudi podedovano.no mi smo si to prislužili po dednosti(pa mam zdaj čist lepo zdrave zobeuser posted image ) in pa zaradi udarca v enko in je počasi začela gnit.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 29
19.8.2010 23:39:05   
ledenaa
lulu saj ni treba da ne je sladkarij in da ne pije sokov .Zakaj mislite da je od tega samo karies?? To je vse od hrane in ne samo od sladkarij.In po pisanju sodeč se ne čudim da imate karies,saj otroku ne moreš temeljito očistiti zobe.In zobe se umiva vsaj 2 x dnevno

< Sporočilo je popravil ledenaa -- 19.8.2010 23:52:46 >

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 30
20.8.2010 8:26:35   
lulu19
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

lulu saj ni treba da ne je sladkarij in da ne pije sokov .Zakaj mislite da je od tega samo karies?? To je vse od hrane in ne samo od sladkarij.In po pisanju sodeč se ne čudim da imate karies,saj otroku ne moreš temeljito očistiti zobe.In zobe se umiva vsaj 2 x dnevno

Povprečno mu umivamo 3x na dan, ampak vem, da ni nikoli temeljito, ker si ne pusti in zganja cirkus user posted image . Probali smo že vse metode, pa ne gre. Zdaj imamo tak sistem, da si jih najprej on sam umiva (beri - poje zobno pasto in "cuza" ščetko"), nato ga čvrsto primem, nagnem,  uklenem roke in drsam zobe. Tukaj jok pomaga, saj ima tako odprta usta user posted image . V glavnem cirkus in cel blok ve, da si umivamo zobe. Po dveh letih ni nič boljše, se še ni predal usodiuser posted image .

Ima visok prag bolečine, v bolnici je bil že velikokrat, šival prstek, padel že neštetokrat, imel x odrgnin in krast, pa ni tulil toliko kot pri umivanju zob user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 31
20.8.2010 13:03:20   
Luni
Se popolnoma strinjam z ledeno. Naši je mlečni zobek zrastel obarvan, je bilo ugotovljeno, da to povzroča neka bakterija. In v večini primerov (99,9 %) tak zob zgnije, ker ga zelo hitro napade karies. Naša skoraj štiriletnica ima ta zob, če odmislim flek, popolnoma zdrav, še vedno je čvrst, kar se imamo zahvaliti najprej ustrezni striktni higieni in seveda zobozdravnici, katera ji je letos spomladi naredila ozonsko terapijo, da je zobek dodatno zaščitila. In ko berem to o dednosti in ostalo: ma ne trapajte: ja seveda je dednost in če bi se jaz zgovarjala na dednost in otrokom šlampasto umivala zobe, bi imeli pri petih letih vsi francoske registracije!

(odgovor članu lulu19)
Neposredna povezava do sporočila: 32
20.8.2010 13:53:09   
ronja
leotia, jaz bi se na tvojem mestu najprej prepričala, če ta tadva zobka res čisto nerešljiva: pelji ga na stomatološko kliniko v Lj., tam baje marskaj rešijo. če ne dobiš napotnice, pa pelji magari samoplačniško. Zobki, če so gnili in se ne da več dat plombe, ker je vsega kariesa že preveč, potem bojo itak zgnili do konca, to je res. Se pa splača dobit drugo mnenje.

S pucanjem teh dveh zobkov ne boš rešila, lahko pa mogoče malo ustaviš napredovanje kariesa. Pa vsekakor lahko rešiš druge zobke! Tako da umivat se splača!

Jaz nisem bila tako pridna, da bi čisto od prvega zobka umivala zobke 2x na dan. smo jih pa umivali vedno zvečer. Najprej je šlo super, pol en čas ne in je bilo dretje, zdaj je spet ok. Probaj stvar naredit zabavno, pa da vsaj malo sodeluje. ker če sodeluje, veliko lažje dobro spucaš! Mojima zdaj je pesmica umit zobe - si radi umivata in lepo odpreta usta, da lahko res 10x potegneš vsak zob iz notranje, zunanje strani in po grizni ploskvi - čisto po reglcihuser posted image ). Ampak ni bilo tako od začetka - zato ne obupat! Zdaj pa kadarkoli si jaz umivam zobe, priletita še onidve in si jih hočeta še onidve. In potem hočeta, da jima še jaz "pokorigiram"... včasih prav zamudno, bi mi včasih kar pasalo, da ne bi bili tako redni.user posted image Ronja je včasih koma zmatrana (to je zelo redko, po navadi kar traja, predno zaspi), pa noče it spat, ker je treba še zobke umit. Midva se prej spogledava, a jo damo kar spat - ona pa: ne, še zobke... Ja, ok, pa še zobke, seveda, sva pozablauser posted image .

Zmisli si zgodbice o zobkih in umivanju in črvičkih..., pa nagrade,če si bo pustil zobke umit (in na začetku hitro končaj, da bo ja dobil nagrado, potem pa vsak dan kak zobek več poščetkaj, pa bo šlo), predvajaj mu Sapramiško, pa naj on v trgovini izbere zobno ščetko in zobno pasto - pa na začetku lahko brez zobne paste umivaš. jaz sem jima dolgo brez zobne paste umivala, ker se mi je zdelo boljše, da si jih dobro brez umijemo, kot pa da neki na hitro s pasto, ker pač Ronjo vse "peče". in se mi zdi, da je bila to pametna odločitev, ker tako ni umivanja zasovražila. Mam rajši, da se zmenimo, ker gre potem vse lažje.

Potem ukini flašo s sladkimi stvarmi not - samo voda ali nesladkan čaj - to tudi če bo ponoči pil, ne bo hudega. Duda je bolj problem zaradi ugriza, pa ni treba zdaj še tega vzet, rajši postopoma. Ne mu dajat mleka v flašo, to je tudi kariogeno. Ne mu dajat niti pod razno kakega čokolinota not! Vso hrano naj je, vso pijačo, ki ima okus, naj pije iz lončka. Tako pravilo imamo mi in se ga morajo tudi boge babice držatuser posted image (klinc, to je bil izrecni nasvet zobozdravnika in bo že preživela - ne prepovedujem ne sladkarij, ne soka, samo sladkarije ne smejo bit trde - trdi bonboni in lizike odpadejo -in pa sok je lahko iz kozarca, ne smejo ga pa dat v flaško). In zaenkrat je super.

Potem pazi, da mu čez dan daješ čim več stvari za grist - naj jabolko poje tako -celo, da ga grize. Saj ga ne bo celega pojedel, samo da grize - to zelo okrepi zobe, pravijo zobozdravniki, pa še ugriz se boljše naravna. Jabolko, surov korenček, paprika, itd... Vse to lahko ti mali lepo grizejo in navadno zelo uživajo zraven. seveda to tudi ti jej, da bo imel vzgled.

obloge: Lejla dobi rumene zobke (kljub ščetkanju), kadar ji dajem železove kapljice! Ko nehamo, je spet vse ok. Ampak tu pač zmagajo kapljice, nimaš kaj. Pa še posebej dobro pucamo takrat zobke.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 33
25.8.2010 23:56:38   
leo**tia
hvala vsem na odgovorih..kupili smo v mulerju električno krtačko,perem ji,ampak brez zobne paste..ne mara nobeno-tud tisto ne z mulerja ki je od prvega zobka do 6 letuser posted image ...prvo si sama pere pol pa ji še jaz,zobki so še vedno beli,so res že obrabljeni ker se trgajo.ma tu na hrvaškem nobenega pametnega zobozdravnika,zato smo šli v slo,ampak vseeno nemore jih rešit...kar hitro se lomijo,,ne boli je nič,ne moti je več mrzlo-toplo...in zdaj do neke mere dovoli prat zobke,ta na baterije ji je zanimivauser posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?