RE: Tuji jeziki (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

rogljicek -> RE: Tuji jeziki (18.8.2010 22:20:59)

jaz aktivno anglesko, nekako se zmenim tudi v nemscini in bivsi srbohrvascini.
me pa zanima kje ste se, tiste, ki govorite aktivno 2 in vec jezikov, te naucile?

Felicita -> RE: Tuji jeziki (19.8.2010 6:14:46)

IZVIRNO SPOROČILO: rogljicek

me pa zanima kje ste se, tiste, ki govorite aktivno 2 in vec jezikov, te naucile?

(jezikovna) gimnazija... sem se učila 3 jezike.

sanasan -> RE: Tuji jeziki (19.8.2010 7:06:19)

gimnazija (jezikovna smer), faks, delo in študij v tujini...
aja, pa še kakšen bivši (tujec) in mož [sm=jezicek.gif]

alda -> RE: Tuji jeziki (19.8.2010 8:19:50)

družboslovna smer, potem pa še preko jezikovnih tečajev/ pridobljeni certifikati/ in pa seveda služba!!
v času študija pa sem se redno udeleževala mednarodnih delovno-raziskovalnih taborov, kje pa je osnovni jezik za komuniciranje angleščina oz. nemščina in tako hote al nehote le še poglabljaš naučeno, pa še se kaj zraven !!
Ni boljšga učitelja kot direktna komunikacija!!!

hrchy -> RE: Tuji jeziki (19.8.2010 9:07:00)

jaz vsakodnevno uporabljam anglescino in danscino, obcasno portugalscino (oz jo po potrebi prilagodim v spanscino [sm=smiley1.gif]), seveda bi slo tudi s srbohrvascino, ce bi jo potrebovala. Z italijanscino bi se nekako znasla, ceprav mogoce res ne v poslovnem komuniciranju.
Jezikov sem se naucila predvsem zaradi zivljenja v tujini in potovanj.

Nika v službi -> RE: Tuji jeziki (19.8.2010 9:53:42)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: rogljicek

(jezikovna) gimnazija... sem se učila 3 jezike.

Isto + filo faks, angleščina in nemščina. Potem pa še tečaji, tujina...

Musty -> RE: Tuji jeziki (19.8.2010 10:18:58)

Mene pa cisto iz firbca zanima, koliko ti jezikovni tecaji stanejo? 

Nika v službi -> RE: Tuji jeziki (19.8.2010 10:20:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Musty

Vem, da niso poceni, koliko natančno pa ne vem, ker plača delodajalec.

danaja37 -> RE: Tuji jeziki (19.8.2010 11:36:44)

Saj tudi jaz v službi vsakodnevno aktivno govorim
angleško in italijansko. Zdaj pa se še moram nemško
navadit (tekoča poslovna nemščina), ker bomo dobili
večjega partnerja iz Nemčije. Upam, da bo šlo...

sanasan -> RE: Tuji jeziki (19.8.2010 16:11:33)

titleAndStar(24,0,0,false,"","")

Objave: 24
Član od: 12.8.2010 Kraj: New YorkStatus: odsoten

Lingula ima, se mi zdi, cenik na spletni strani [sm=smiley1.gif], najverjetneje tudi ostale jezikovne šole...
se pa cene, pa kvaliteta tudi, razlikujejo tudi glede na tip tečaja...

Spiria -> RE: Tuji jeziki (19.8.2010 19:29:17)

Učila sem se EN, NE, IT in RU (ruščino).
Aktivno govorim angleško, malo slabše nemško, za silo rusko, IT pa samo še kaj razumem, povedat pa bi znala bore malo.  Delam na tem, da obnovim znanje nemščine, ker jo rabim vsak dan v službi, vendar zaenkrat še lahko komot uporabljam angleščino. Bi pa rada prešaltala na več nemščine.

alda -> RE: Tuji jeziki (19.8.2010 19:58:24)

Spiria jaz zelo malo službeno uporabljam indijski jezik, zato da ga ne "pozabim" berem kake članke v tem jeziku, gledam filme, tu pa tam celo dobim na našem sedežu kako "revijo-časopis", tako da ti lahko poskusiš na ta način utrdit nemščino, pa še lažje prideš do npr. revij,knjig,..

Tanja55 -> RE: Tuji jeziki (19.8.2010 22:03:55)

IZVIRNO SPOROČILO: alda

Spiria jaz zelo malo službeno uporabljam indijski jezik, zato da ga ne "pozabim" berem kake članke v tem jeziku, gledam filme, tu pa tam celo dobim na našem sedežu kako "revijo-časopis", tako da ti lahko poskusiš na ta način utrdit nemščino, pa še lažje prideš do npr. revij,knjig,..

Kaj je to? mislis Hindi? Gujarati? Sanskrit? Tamil?...

Anonimen -> RE: Tuji jeziki (19.8.2010 22:09:38)

Nekaj v gimnaziji, malo na faksu, največ v praksi.
V gimnaziji mi jeziki niso nekaj šli - ok, sem se naučila, ampak da bi bila dobra - no way.
V praksi se je obneslo čisto drugače - šele takrat sem dobila veselje.

alda -> RE: Tuji jeziki (20.8.2010 7:48:03)

Tanja 55: HINDU-ki velja kot uradni jezik v večini indij. držav poleg angleščine.
Je pa baje kar enih 18uradnih jezikov: skoraj vsaka zvezna država svojga.
Mi je pa najlešča beseda v hindujščini: cćirikli/ napisana fonetično/-kar pomeni ptica!
napiše pa se ..hm [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  celo težko in pisave lih ne obvladam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] no ni  za hvalit se!

m_o_i -> RE: Tuji jeziki (20.8.2010 8:20:54)

prave poliglotke ste [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
jaz pa se cakam, da zacnejo delovat tisti cicero trimesecni tecaji (neke pokvarjene sem kupla, al kaj!? jih mam ze vec let v predalu mize, pa se nic ne znam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley3.gif[/image]) francoscine in nemscine.

drugace pa inglis u iber, nemscino lomim za silo, francoscina bi bla pa za duso[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]
ajaaaaaaaa, pa mela sem obdobje latinscine; ucbenikov kok hoces doma, nisem pa nikoli ugotovila, ce se da kje dobit audio zadeva (anyone!? )

Bakfark -> RE: Tuji jeziki (20.8.2010 8:53:22)

IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

Mater si picajzlasta.

Picajzla (po Vukajliji) = Karakterna osobina sitničavih ljudi odnosno latinsko Pediculis Pubis.

Tanja55 -> RE: Tuji jeziki (20.8.2010 9:56:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Mater si picajzlasta.

Picajzla (po Vukajliji) = Karakterna osobina sitničavih ljudi odnosno latinsko Pediculis Pubis.

In? a to je narobe v svetu Bakfarka al kako? sej ce te moti, preskoci, bo takoj boljs.

Tanja55 -> RE: Tuji jeziki (20.8.2010 10:00:53)

Tanja 55: HINDU-ki velja kot uradni jezik v večini indij. držav poleg angleščine.
Je pa baje kar enih 18uradnih jezikov: skoraj vsaka zvezna država svojga.
Mi je pa najlešča beseda v hindujščini: cćirikli/ napisana fonetično/-kar pomeni ptica!
napiše pa se ..hm [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  celo težko in pisave lih ne obvladam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  no ni  za hvalit se!

hvala alda za odgovor. Me zanima cist poklicno. Vem kako pisava zgleda ja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ...najbolj mi je hecno ko v tej pisavi pol na FB pisejo...zgleda tko extra-terrestrial.

Bakfark -> RE: Tuji jeziki (20.8.2010 10:48:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Mater si picajzlasta.

In? a to je narobe v svetu Bakfarka al kako? sej ce te moti, preskoci, bo takoj boljs.

Ma narobe si razumela, ravno obratno.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]