nič več jasno (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

*lena* -> nič več jasno (17.8.2010 21:00:56)

prosim, da mi razložite:

riževa kašica:  je narejena iz riževih kosmičev plus mleko  - ali kosmiče zmelješ??
                       nerejena iz kupljene rićeve kašice - jo lahko mešaš z zelenjavo, sadjem

Na kakšen načij dodajate za večerjo: kašica plus sadje in zelenjava al samo kašico

Kaj pa za kosilo jo tudi ponudite??

Meni se zdi vse tako zakomplicirano. Uvajam zelenjavo, potem sem ji pa mislil dodajati kašico za večerjo. Je to OK??

hVALA

Hope2 -> RE: nič več jasno (18.8.2010 7:19:00)

Jaz sem uporabljala samo kupljene riževe kosmiče (zgleda kot npr čokolino) imaš od milupe, holle... ki so brez mleka, brez sladkorja, brez vseh dodatkov, brez glutena. Holle ima še prosene kosmiče, so trudi brez glutena in dodatkov. Holle kupiš v babycentru ali pa v kalčku.

Te kosmiče sem mešala z adaptiranim mlekom- dobiš mlečno kašico, npr za večerjo ali zajtrk. Če si črpaš svoje mleko, lahko uporabiš svoje mleko. Taka kašica ne sme stat dolgo, jo mora takoj pojesti.

Kosmiče lahko seveda mešaš tudi s sadjem ali zelenjavo. Je bolj nasitno, ampak pazi, ker zapira. Hkrati pa zakrije pravi okus sadja in zelenjave in ker je ob uvajanju pomembno tudi, da spoznava okuse, je treba biti previden čisto na začetku, kasneje ni več problem.

Za večerjo ni nikoli jedel sadja in zelenjave, ker napenja in lahk ima težve in slabše spi. Za večerjo je mlečna kašica. Torej kosmiči z mlekom

mateyka -> RE: nič več jasno (18.8.2010 8:38:25)

Jaz sem uporabljala samo kupljene riževe kosmiče (zgleda kot npr čokolino) imaš od milupe, holle... ki so brez mleka, brez sladkorja, brez vseh dodatkov, brez glutena. Holle ima še prosene kosmiče, so trudi brez glutena in dodatkov. Holle kupiš v babycentru ali pa v kalčku.

Te kosmiče sem mešala z adaptiranim mlekom- dobiš mlečno kašico, npr za večerjo ali zajtrk. Če si črpaš svoje mleko, lahko uporabiš svoje mleko. Taka kašica ne sme stat dolgo, jo mora takoj pojesti.

mi enako. s tem, da še zdaj dam kako žlico ali dve v mleko pred spanjem, ker ni velika jedka kašic na žlico.

Stran: [1]