tlb -> RE: Dilema - spanje in dojenje (17.8.2010 19:27:00)
|
aha, sem vidla na drugi temi, da je malički pa "res še mlad" :) JAz sme imela zeeeelo podobne težave v začetku; naš je kar spal, ampak zato, ker je bil lačen, pa se ni zbujal in jokal...tako da meni so svetovali, da ga zbujam na 3-4 ure, približno dva dni sem tudi dodajala AM striktno PO dojenju (po tem je res nekak "ojačal" in pričel zeeeeelo močno in predvsem pravilno sesati). Pred dojenjem trikrat gloooboko vdihni in pristavljaj, pristavljaj, pristavljaj.....Oba se morata naučiti dojenja in samo vaja dela mojstra (ti to veš, mali mojster pa še ne, pa se krega.....). Saj bo, čas je potreben. No, jaz sem našega potem po nasvetu patronaže zbujala na 3-4 ure in počasi se je sam pričel zbujat, ko je bil lačen, in to na 3-4 ure :) pred tem pa je spal po 6 ur (star kak teden dni). Meni ga je patronaža na začetku malo pogosteje tehtala, ker se ni redil, ampak ko pa je zadeva "zalaufala", pa je šlo. Aja, seveda je bil kar siten ob zbujanju, pa velikokrat je na joški kar zaspal, pa sem ga žgečkala in zbujala.....pa je en podoj trajal tudi uro in pol. Ampak tako na začetku je :) Saj vama bo zalaufalo, res. Če imaš čas si malo prečitaj forum o dojenju na med over net, o tem, kako se tvori mleko in o samem dojenju na sploh. NAto pa poslušaj svoje telo in malega mojstra. Pa vama bo uspelo! Vsak začetek pa je kar težek..... Tvoje detece vsaj joka in ti pove, da je lačen, naš je pa kar spal (meni so vsi takrat govorili, da naj ga ne budim, naj spi, da je fajn, če ponoči spi....mali je pri tednu dni prespal skoraj celo noč.....misim, da to ni normlano, ampak zdaj sem "pametna za nazaj".....) Meni je patronažna zeeeelo pomagala, zlata ženska! Zelo se je potrudila, da sva se z malim ujela, to pa nama je kar hitro uspelo! Pri meni je takoj pogruntala, da se mali na prfopa pravilno in sva samo to "vadili". Jaz sem ji res izredno hvaležna. Drži se :) sej bo [sm=bravo.gif] aja, pa ati/očka naj pomaga z gospodinjstvom, ti pa spat, ko tamali spi! pa mogoče tvoja mama, sestra...... LP! T
|
|
|
|