tepih (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

alenkica -> tepih (17.8.2010 13:22:36)

Mislite,da bi kaj uničila tepih (star že okol 10 let), če bi ga oprala s praškom za perilo, vroča voda in ga nato posesala z vodnim sesalnikom?

Mamo skrbi da bi se začel zvivat.

Rada bi namreč vidla, da bi bil res dobro opran, kemična čistilnica pa je žal predraga.

ajataja -> RE: tepih (17.8.2010 13:28:16)

Jaz ga tudi tako perem pa ni nič narobe

alenkica -> RE: tepih (17.8.2010 13:33:18)

Koliko časa pa se suši? Pa kam ga daste sušit? 

ajataja -> RE: tepih (17.8.2010 13:39:45)

Suši se kar dolgo,odvisno od vremena.Jaz ga perem enkrat na leto in to takrat ko je tista vročina pa se suši ene tri dni v takem vremenu bi se bolj dolgo.Obesim ga pa kar čez ograjo na balkonu da teče dol na travo.

Spark -> RE: tepih (17.8.2010 21:53:32)

Jaz sem enkrat volneni tepih oprala z nekim čistilom za tepihe, in se mi je potem full raztegoval kot nek čigumi.
Nazadnje sem prala z vanishom za pranje tepihov, in je bilo super.

jar -> RE: tepih (18.8.2010 18:23:18)

IZVIRNO SPOROČILO: alenkica

Mislite,da bi kaj uničila tepih (star že okol 10 let), če bi ga oprala s praškom za perilo, vroča voda in ga nato posesala z vodnim sesalnikom?

imaš pa malo čudne predstave kako čistiti tepih.

sicer pa: o kakšnem tepihu govoriš? volnen, sintetičen, sisal? tkan ali vozlan?

volnenega tepiha ne čistimo, pozimi ga nesi na sneg in fajn pretepi.
se pa tepihi zelo lepo očistijo s vorwerkom (če koga poznaš ti bo rad to naredil, strošek je samo čistilo "sneg")

alenkica -> RE: tepih (19.8.2010 17:09:54)

Mah jaz se ne spoznam na tepihe, pač navaden tepih, ni volnen.

Ker je tako škifo vreme sem ga danes oprala z našim vodnim sesalnikom, sem se namatrala in zgleda kar lep, ampka ni to to.

Bom morala malo poizvedet, če kje v naši bližini perejo tepihe in da ni predrago.

V toliko letih se je precej umazal, saj ni madežev ampak bolj "notranja" umazanija.

Sem morala pohitet, ker tamali so na počitnicah samo še tri dni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

jar -> RE: tepih (20.8.2010 9:08:53)

za tepihe obstaja posebna čistilna pena - narediš bogato peno in jo natapkaš na tepih. pena posrka umazanijo, se posuši in potem to posesaš z navadnim sesalnikom. prodajajo od vanisha do..... poglej na polici s čistili. promlem je lahko tepih slabe kvalitete, če pušča barvo ali preveč umazan tepih, ki potem postane grdo flekast.

za cene ne vem, v naši čistilnici imajo na kg....

Stran: [1]